Šta je novo?

Pitanje ?

ficicaaa

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2008
Poena
380
Imam asus P5PL2-E i imam problem sa zvucnom...
Naime, instalirao sam regularno drajvere i spojio sa pojacalom preko SPDIF-a ali mi nikako ne radi master volume, samo wave/mp3, dok je ranije radilo...
Molim na shto brzoj pomoci.
Hvala u napred.

mozda nekako koristi integrisanu za taj master?
jel ti radi master preko analognih izlaza?
nisi rekao koji OS..

win XP sp2...
Da, radio je master koliko ja makar pamtim za analog, jel su mi svojevremeno slushke bile na soundmax-u.
Ali ne znam da li je izvodivo uopsht da radi i master i wave/mp3, jel je rech o SPDIF povezivanju, pa ne znam da li je "sinonim"za taj spoj master i wave, ak me kapirash..(samo 1 volume bar jel je rec o digitalnom prenosu na pojacalo)

pa mozda tako i treba, jer ako se salje digitalno, kako onda da promenis jacinu a da zvuk ostane isti?
mislim da bi trebao da na racunaru to odvrnes 'do kraja' a na pojacalu da kontrolises jacinu.

upravo nadjoh raspravu o tome: http://thegreenbutton.com/forums/thread/260035.aspx
obrati paznju na deo:
"Modifying the signal in software would reduce it's effective dynamic range, although you can get away with this to some extent with DVD because the dynamic range is 48dB greater than that of a CD."

ma samo kada bi znao da je jacina samo "jedna"a da li je to master vol ili wave/mp3 mi je nebitno...

Vrh Dno