Šta je novo?

Pitanje

kosmik

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2007
Poena
319
Dobio sam neki dan na poklon stereo cassette tape deck pioneer ct-3000, kazite mi kako da ga iskoristim,jel moze da se spoji na PC i da pomocu njega prebacujem sa kaseta na PC neke pesme.
Na koji nacin treba spojiti?
Koji softver da koristim za to?

Mozes sa audio-out da spojis na audio-in PC i da koristis Sound Forge ali mnogo ti je lakse da pesme skines sa neta nego da ih sa kaseta snimas, ne samo sto ce manje trajati mozda i isto tipa dok skines jedan mp3 ili dok pustis pesmu u realnom vremenu sa deka, a i nece biti suma.

...
ali mnogo ti je lakse da pesme skines sa neta nego da ih sa kaseta snimas, ne samo sto ce manje trajati mozda i isto tipa dok skines jedan mp3 ili dok pustis pesmu u realnom vremenu sa deka, a i nece biti suma.

A na netu mozes da nadjes sve pesme??

Imam kolegu koji ima na stotine ploca i kaseta koje nikada nigde nisam video niti cuo a ne bih preterao kada bih rekao i preko hiljadu,pitao me je kako da se to spase na neki od danasnjih medija,a neki dan sam dobio ovaj dek koji sam mislio prodati,pa rekoh da pitam kako se moze iskoristiti,da li treba kakvo pojacalo pri spajanju i koji gramofon nije los za prebacivanje.
Cuo sam da postoje softveri koji eliminisu sustanje i pucketanje pa ako znate koji.

Imam kolegu koji ima na stotine ploca i kaseta koje nikada nigde nisam video niti cuo a ne bih preterao kada bih rekao i preko hiljadu,pitao me je kako da se to spase na neki od danasnjih medija,a neki dan sam dobio ovaj dek koji sam mislio prodati,pa rekoh da pitam kako se moze iskoristiti,da li treba kakvo pojacalo pri spajanju i koji gramofon nije los za prebacivanje.
Cuo sam da postoje softveri koji eliminisu sustanje i pucketanje pa ako znate koji.
Ajd nisam mislio da se kachim sa audijem. :D
Odgovor na tvoje pitanje je da ne mozes gramofon spojiti sa kmpom. Potrebno ti je pojacalo sa posebnim predpojacivacem za gramofon reda 5 mV.
Svaki gramofon koji ima dijamantsku iglu je dobar da se prenese zvuk. Najbolji Torens, Tehnics....
Ima programa koji eleiminisu sumove iz zvucnog materijala ali moras imati i zvucnu koja to radi. Clean up je to na mojoj Audigy 2 zvucnoj kartici. Analizira zvuk i kad se ucestalo pojavljuju signali na istoj frekvenciji on to brise jer ton ima amplitudu i nije linearan.
Cak i da ima programa za ovu operaciju sa integrusom, tesko ces postici zeljeni kvalitet, jer one jedva da mogu ostavriti dinamiku ( odnos signal - shum ) od 80dB sto je donji prag CD kvaliteta. Jedino je sound storm na NF2 maticnim plocama imao pristojan zvuk.
Poz.

ako ti sustanje i puckanje ne smetaju dok slusas kasete i ploce zasto bi ti smetali ako ih slusas preko pc

bolje dobar sum i puckanje nego oskrnavljen audio od strane neupucenog u sound forge i njegove plugin-ove

ili "... Ako skuvate ribe iz akvarijuma, dobićete riblju čorbu. Ribe iz čorbe ne možete da vratite u akvarijum..." ;)

Nazad
Vrh Dno