Šta je novo?

pitanje...

balthazar

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2006
Poena
301
Da li TA(termo-akumulaciona pec) može da prouzrokuje smetnje na odredjenim CRT monitorima u slučaju da su postavljeni blizu?

Može, ako su priključeni na istu fazu.

ok, hoces da kazes da može napon da bude u pitanju...

a može li magnetno polje koje peć stvara da utiče?Pošto znamo svi da magnetno polje zvučnika utiče na monitor, a ja laički predpostavljam da TA stvara jače magnetno polje od zvučnika...?

U konkretnom slučaju je mješanje boje i duplanje slike na monitoru...

Samo naponski, nikako magnetno, TA pec ne stvara magnetno polje. Tj. nema magneta u njoj!

Pa ne verujem da moze da skodi bilo sta, nema prostijeg aparata ako tako uopste moze da se nazova TA pec, od nje i od bojlera, to je par kratko spojenih zica preko metala sto je u stvari grejac i elektro motorcic male snage koji crkava na prve znake kvara posle max par dana, jedino ako ti neko nije uvalio kilo magneta u pec.

Meni je Zamrzivac bio na istoj fazi i mnotor je drhtao, mnogo!

Moze naponski kabl peci da stvara smetnje ako je monitor blizu ili mu se je kabl koji ide u graficku blizu, dok je sama pec jako jako prosta i mislim da ona nemoze da smeta pa i da hoce.
Osim ako pec ne stoji ispred monitora ;)

U ovom slucaju je monitor poceo da mjesa boje i da dupla, monitor je ponesen u servis posto je bio pod garancijm i tamo je radio sasvim ok.Drugi ispravni monitor koji je donesen takodje pokazuje neke lose simptome, ali ne bas drasticno kao prvi.Pokusao sam za svaki slucaj da reinstaliram drajver od graficke i da malo procackam po podesavanjima.Trenutno mi se cini da dobro radi kad sam smanjio rezoluciju i refresh rate, al ni prije nije bilo stalno problema vec su se pojavljivali periodicno.Kada rukom drmnes montor sa strane osjeca se promjena, tako da sam za sada iskljucio graficku kao potencijalni izvor problema.Nesto na monitore u toj prostoriji utice, a jedni logicni krivac mi je u startu bio pec...

edit

Ovo mi je 1000-ti put da naletim na neki bolesni problem sa kompjuterima i na kraju resenje bude neka totalna banalnost....

Poslednja izmena:
Moze da smeta ako su na istoj fazi ! TA vuce mnogo struje.
( moj monitor je na istoj fazi gde i frizider i osecam kako se pojavljuju linijice - kojih ranije nije bilo )

Osećaš ili vidiš? :D

Pocni da iznosis ili iskljucujes stvari po kuci pa eliminisi problem. Ne znam kako da ti pomognemo...

zasto ne probas u nekoj drugoj prostoriji, na drugom el. vodu?

U ovom slucaju je monitor poceo da mjesa boje i da dupla, monitor je ponesen u servis posto je bio pod garancijm i tamo je radio sasvim ok.Drugi ispravni monitor koji je donesen takodje pokazuje neke lose simptome, ali ne bas drasticno kao prvi.Nesto na monitore u toj prostoriji utice, a jedni logicni krivac mi je u startu bio pec...

edit

Ovo mi je 1000-ti put da naletim na neki bolesni problem sa kompjuterima i na kraju resenje bude neka totalna banalnost....

Kupi novu peć. Ova stara ti je namagnetisana ili ozračena za vreme bombardovanja. :smoke: burn it babe!

Izvini, morao sam da prokomentarišem.
Pozdrav.

Vrh Dno