Šta je novo?

Pitanje za znalce tj experte

Mellow

Čuven
Učlanjen(a)
02.05.2002
Poena
619
Elem,

sta je po vama bolje za gledanje filmova 1080i ili 720p, i jedna i druga bez skaliranja na TV, tj TV podrzava i jednu i drugu. Sve sam citao na netu o progresivnom skeniranju i other bulls..tu, ali meni se cini da je 1080i kvalitetnije.
Kakva su vasa misljenja.....

Postavljas pitanje teoretski tj. da ti se da odgovor sta je bolje na papiru ili sta cijim ocima odgovara, sto je veoma subketivno... Osim toga da bi postigao 2MPix efekat moras biti mnogo blizu tv. Ako si bas blizu 1080i ako si "normalno" udaljen 720p.

Tv ne moze da podrzava i jednu i drugu, moze da ima samo jednu native rezoluciju, osim ako nije plasma, pa ne podrzava nijednu :)

Ako imash 1080p, 1080p snimak ce naravno biti najbolji, a ako imash 720p, zavisi koliko dobro skalira sliku da li ce 1080p ili 720p biti bolji. Ako to radi dobro, bolji ce biti 1080p, ako radi loshe, bolje je pustiti native 720p. A ako imash plasmu, ne vazi nishta od ovoga, slika ti mutna kako okrenesh :D

Poslednja izmena:
Tek sam sada video tvoj komentar Driveru, i sta reci, kao i obicno vrlo promucurno.....

Nisam ni mislio da podrzava i jednu i drugu samo sam naveo potencijalnu razliku. Recimo sedeci 2m udaljeno ud 37" 720p LCD nece se primetiti razlika da se zameni sa 1080i ali ako se sedne na 1m udaljenosti itekako ce se primetiti razlika, jer 1080i je i dalje vise nego gledljiv, naravno treba se imati izvor sa tim signalom.

Mellow je napisao(la):
Elem,
sta je po vama bolje za gledanje filmova 1080i ili 720p, i jedna i druga bez skaliranja na TV...

Pitanje je bilo vise nego jasno... Nema skaliranja, postoje 2 zamisljena TV-a.
1080i definitivno. Zbog vece rezolucije.
Mada i da imas 720p TV siguran sam skoro da nebi primetio razliku dok ih nebi stavio jedan pored drugog da uporedis

Vrh Dno