Šta je novo?

Pitanje za Word...

• Začetnik teme Začetnik teme Rusi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Rusi

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2006
Poena
690
Ne mogu nikako da provalim kako da razvucem tekst od jedne margine do druge ako je on kojim slucajem sabijem kao npr kada se pesme pisu.

Primer:

Neki tekst, Neki tekst, Neki tekst,
....

Da bude ovako:

Neki tekst, Neki tekst, Neki tekst, Neki tekst, Neki tekst, Neki tekst, Neki tekst, Neki tekst, Neki tekst, Neki tekst, Neki tekst, Neki tekst, Neki tekst, Neki tekst, ...

Jel postoji neka opcija za to da razvuce ovako gore?
Takodje pored Word-a koristim NotePad2.

Ako mislin na to da ti sve paragraphe spoji u jedan, treba samo da sve oznake za novi paragraph zamenis sa razmakom. U Edit->Replace kao Find what napises ^p, a kao Replace with stavis jedan razmak.

Ovo mislim, da tekst bude kao sto si ti napisao gore a ne ovako:

Ako mislin na to da ti sve paragraphe
spoji u jedan, treba samo da sve
oznake za novi paragraph zamenis
sa razmakom. U Edit->Replace kao
Find what napises ^p, a kao
Replace with stavis jedan razmak.

Jel ima neka opcija za ovo. Ovo sto si mi ti rekao nisam siguran sta da uradim jer se nije nista dogodilo. Ali mislim da to nije za to.

Cesto naletim na tekst da ne bude od margine do margine pa onda moram rucno da se zezam da sirim.

Poslednja izmena:
Mozda je eventulano desna margina pomerena?
Ajd zakaci ovde primer dokumenta sa takvim formatiranjem.

Ne bitan je tekst. Bitno mi je da li mogu da namestim jednim dugmetom onako kako sam ti naveo.

11-01-2009_18-47-14_00212.webp

Znaci ovo sto je prvo da nekako namestim da bude kao ovaj dole.

Mislio sam da zakacis primer word dokumenta, ali fajl.doc, a ne screenshot 🙂

Ja znam sta si mislio ali ti kazem da tekst nije bitan to i ti mozes da uradis time sto ces lupiti enter posle svakih par reci.
Ako mislis na ono left i right indent sto se razvlaci odakle da pocne tekst i gde da se zavrsava to stoji normalno.

Ako mislis na ono left i right indent sto se razvlaci odakle da pocne tekst i gde da se zavrsava to stoji normalno.

Probaj da selektujes deo teksta koji ti ne odgovara kako stoji pa pogledaj kako stoje indenti?

Nazad
Vrh Dno