Kako da u Dreamweaver-u omogućim da se pozadinska slika (tj. background slika) resize-uje sa promjenom veličine browsera, tj. sa njegovim maximizovanjem i minimalizovanjem? Pokušao sam sa CSS-om i izbjegavanjem ponavljanja slike kad je ista manje veličine od prozora browsera, ali mi nije išlo. Dobro bi mi došle i HTML naredbe koje ću jednostavno ubaciti u postojeći kod stranice. Da li je ovako korektno resize-ovanje moguće ne samo sa slikom koja je u pozadini, već i sa kompletnim sadržajem strane koju posjetilac gleda, tako da je kompletno prikazana bez obzira da li je browser razvučen preko čitavog ekrana?
Da li se eventualnim pravilnim resize-ovanjem kompletne stranice, tako da je čitava vidljiva i kada browser nije razvučen preko monitora, rešava problem optimizovanja stranice za sve rezolucije?
Koja je, po Vama, optimalna veličina slike u pozadini (10, 50, 100 kB), pri kojoj se stranica ne učitava dugo na nekoj od ovih naših ''normalnih'' dial up mreža?
Pozdrav.
Da li se eventualnim pravilnim resize-ovanjem kompletne stranice, tako da je čitava vidljiva i kada browser nije razvučen preko monitora, rešava problem optimizovanja stranice za sve rezolucije?
Koja je, po Vama, optimalna veličina slike u pozadini (10, 50, 100 kB), pri kojoj se stranica ne učitava dugo na nekoj od ovih naših ''normalnih'' dial up mreža?
Pozdrav.