Šta je novo?

Pitanje za vlasnike 15.4" notebook-ova...

DuleC

Slavan
Učlanjen(a)
11.11.2004
Poena
390
Koliko je "udoban" rad na notebook-ovima ove dijagonale? Imam monitor od 22" i ne treba mi više, ali čini mi se da je ipak na ekranima od 15.4" sve zbijeno i sitno. Znači koliko je sve to upotrebljivo za svakodnevni rad? Ima li neko ko je sa 22" prešao na notebook 15.4" i da ga koristi kao desktop replacement? Znači utisci...

Poz :wave:

Koristim ja svakodnevno 19" (posao), 17" (kuca) i onda na laptopu 15.4". Meni je samo problem, da kazem visina ekrana. Nisam navikao na wide monitore. Nikako da mi sve stane kako treba na monitor :D. Inace laptop je DELL 500.

Poslednja izmena:
Savrsheno mi odgovara i zadovoljan sam iako u toku dana promenim i do 4 potpuno razlichita monitora. Od 19" crt-a do 22"tft.. Posedujem toshibu iz potpisa i jao kako je samo lepa slika na njoj =))

Ok je, a kad vec imas 22" lepo ga prikljuci na laptop i uzivaj ;)

Ja imam 22" koji koristim stalno a laptop 15,4" koji koristim retko kad.
I mogu ti reci da kad posle koriscenje 22" predjem na 15,4 izgleda mi ne realno malo i skuceno ;)
No ako si kuci prikljuci monitor na laptop ako nisi kuci bolje 15,4 nego nista

Ja imam 22" koji koristim stalno a laptop 15,4" koji koristim retko kad.
I mogu ti reci da kad posle koriscenje 22" predjem na 15,4 izgleda mi ne realno malo i skuceno ;)
No ako si kuci prikljuci monitor na laptop ako nisi kuci bolje 15,4 nego nista

da, ali ces koristiti redovno i laptop i desktop lako ces se naviknuti...u pocetku ce biti cudno :)

Sve je stvar navike. Meni posle perioda navikavanja savrseno odgovara i 14.1 .
Zavisi mnogo i sta bi radio na njemu.

Poslednja izmena:
19" CRT na poslu i 15,4" laptop kuci. Meni je O.K. Mozda zato sto ih oba
svakodnevno koristim?

Ja koristim 15.4" sa 1400x1050 rezolucijom, sve ispod 1050 po vertikali mi je malo. Ovo je taman (meni). Sve fizichki manje od toga je neugodno za duzi rad, sve vece je neugodno za noshenje okolo.

Na 15.4" je meni u početku nedostajalo tih 200 i nešto piksela visine. Nije problem fizička veličina ekrana, već baš broj piksela. Kada kliknem na start, meni ode preko pola ekrana...

@Nickname Mislis 1680 x 1050 ? Meni licno je to mnogo sitno !
Ali kao sto rekoh sve je stvar navike.

Poslednja izmena:
mali je ekran za svakodnevnu upotrebu

mislim da je 15.4" promasena investicija, niti si mobilan (oko 3 kg nije mobilno koliko god ti ishao u teretau) niti ti je komforno kad si stacioniran kod kuce il na poslu... ja sam se zeznuo kod svoje prve kupovine pa da prenesem generalni utisak :)

@Nickname Mislis 1680 x 1050 ? Meni licno je to mnogo sitno !
Ali kao sto rekoh sve je stvar navike.

Ja sam se skroz "navukao" na 1680x1050 rezoluciju i da, potvrdjujem i ja da je bilo malo "cudno" da se naviknem na "buve" na ekranu, ali boze moj kada se naviknes nema nazad. Inace u pitanju je masina iz potpisa.

mali je ekran za svakodnevnu upotrebu

mislim da je 15.4" promasena investicija, niti si mobilan (oko 3 kg nije mobilno koliko god ti ishao u teretau) niti ti je komforno kad si stacioniran kod kuce il na poslu... ja sam se zeznuo kod svoje prve kupovine pa da prenesem generalni utisak :)

Stvar navike.... mozda malo i misica(12 godina teretane ;)). Sada ozbiljno, vucarao sam 15" godinu dana okolo i bio mi je premali, stvarno se nisam mogao navici. Jedno mesec dana sam teglio 17", sta da kazem, teglio sam kao crnac (tesko brate). Meni je 15,4" prava mera (ako se poteram na treningu mozda menjam za veci :p). Voleo bih da vidim ko ce da ugodno potera igru na ekranu dijagonale ispod 15" ili neki program za obradu slika na 15,4" koji ja imam. Povremeno u trajanju par minuta - DA ali na duze staze... :trust: Rezime: Dijagonala ekrana zavisi od potrebe osobe (i u manjoj ili vecoj meri misica :d).

Ma ja bih najradije neku 17icu, to mi je sasvim dovoljno da vrši f-ju DTRa, ali je mali izbor, a i nema ih ispod ~900€ da valjaju. Skoro sve 15ice su 1280x800 što mi se čini baš malo, pogotovo posle ovih 1680x1050...što reče PJ fali pixela :).

EDIT: Sad videh da su se pojavile nove verzije 17ica na PCPra...

Poslednja izmena:
U pravu si, izvinjavam se za unetu pometnju.

a sto lepo ne razmislis o nekoj 15ici i uz nju uzmes docking station. I onda lepo taj monitor od 22" nakacis na docking station, takodje stavis tastaturu i misa, i kada god ti treba samo bocnes laptop na njega. Time dobijas pravi desktop replacement, a opet ne moras da teglis veliki laptop kada negde ides.

Pa za desktop replanish, uzeo bih 17".
Imam laptop 15.4" i nemam nikakvih problema prelaskom sa 206BW.

Imao sam nc6320, zato me i cudilo a znam da tu rezoluviju nema 15.4" vec 1680 x 1050.

a sto lepo ne razmislis o nekoj 15ici i uz nju uzmes docking station. I onda lepo taj monitor od 22" nakacis na docking station, takodje stavis tastaturu i misa, i kada god ti treba samo bocnes laptop na njega. Time dobijas pravi desktop replacement, a opet ne moras da teglis veliki laptop kada negde ides.

Zanimljivo...ali ne bih ga toliko često nosio da mi to predstavlja toliki problem. Možda 1 ili 2 puta u mesec dana. A i što neko reče u nekoj drugoj temi...nismo babe :D

Probaću sad da spustim rezoluciju na ovom 22" na 1280x800 bez skaliranja na ceo ekran pa da vidim koliko je to podnošljivo.

Prilozi

• 1280x800.jpg
    1280x800.jpg
    433.6 KB · Pregleda: 83
Pa ako ces ga uglavnom koristiti kao desktop onda ti treba bar monitor, a i full size tastatura+mis :)

Mada ja verujem da ces se navici i za mesec dana ovde po forumu pisati kako je velika glupost kupovati velike monitore :p :d

Zauzme, ali moras da odlucis ili udobnost ili vise prostora na stolu. Sve je u kompromisima, proceni sta ti je i koliko bitno :)

Ja kući imam 24" (1920x1200), na poslu 17" (1280x1024), a teglim lap od 14" (1280x800). Nemam problema sa radom ni na jednom niti sam imao problema sa prilagođavanjem, bilo da je u pitanju wide ili 4:3 odnos slike. Bitno je da ih prati odgovarajuća rezolucija, a ne recimo ko što sam viđao Dell lapove od 14" sa rezolucijom 1600x1400.

Zauzme, ali moras da odlucis ili udobnost ili vise prostora na stolu. Sve je u kompromisima, proceni sta ti je i koliko bitno :)

offtopic : ili iMac :)

back to topic: kada sam ja uzimao lap sa istom dilemom 22 na 15.4, skapirao sam da mi je to premalo, ma da mislim da je opet sve stvar navike ........ na kraju sam se odlucio za 17(17.4) gde mi je opet 1920x1200 bilo presitno cak i sa DPI na 120, tako da sam sad na nekoj 720p rezoluciji koja mi najvise odgovara za rad net i sve ostalo ....... Pri tom kao i post iznad ... menjam stalno 22/24 posao i 17 kuca i ne primecujem da me to buni ili da mi smeta :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno