Šta je novo?

Pitanje za ultrazvučnu kadu

Mitronijee

Slavan
Učlanjen(a)
25.10.2004
Poena
310
Pitanje da li neko ima ultrazvučnu kadu
Za čišćenje naočara, nakita satova i sl.
U zadnje vreme mi dosta iskaču reklame , ali uspevam samo da nađem samo neke kade za dizne i tako to.

Da li vredi nabavljati za kućnu upotrebu neku malu komercijalnu ili je acanje para?

Nisam stručan da li to zaista radi.

Hvala

Ja imam Baku 9050, koristim je povremeno tako da mi nije trebala neka profi već sam gledao jeftino da prođem.
Sasvim je ok, naočare čisti bez problema, ja najviše koristim za čišćenje PCB pločica (elektronike), ok je i za nakit,
narukvice satova, "švajcarske" nožiće i slične manje stvari.
Sve zavisi šta se očekuje, moj kriterijum je bio da bude jeftina i s tim na umu kadica radi odlično.
Da dodam, čistio sam i lanac od bajsa koji nikad nije bio temeljno očišćen, potopio ga u razređivač i uključio na najjače
i najduže, nije se očistio nešto spektakularno ali su rezultati ipak bili bolji od očekivanog naime, sva ona prljavština koja
se nalazila unutar lanca se nakon "čišćenja" osušila i kako bi pomerio lanac sve je ispadalo u vidu prašine, nakon jedno 10
minuta savijanja, uvijanja, trešenja isl. i podmazivanja radio je bolje nego ikad :D

Poslednja izmena:
Za ultrazvučne kade se koriste posebne tečnosti (odmašćivači) a to da li je sa AE ili neka "profi" kako neki pišu nema veze. U zavisnosti za šta koristiš bitne su dimenzije kadice (u tvom slučaju da mogu da stanu naočare) i max frenkvencija na kojoj radi.

Nazad
Vrh Dno