Šta je novo?

Pitanje za Total Commander

Rusi

Slavan
Učlanjen(a)
06.01.2006
Poena
390
1. Kako mogu da selektiram sve foldere i da mi izkakulise kolko koji zauzima? Inace to radim sa space, tako selektiram i kalkulisem.

2. Dole, iznad "F" tastera (view, edit, copy itd) na status baru mi je stajalo, dok nisam instalirao noviju verziju power packa, kolko ima foldera i ako ima fajlova kolko oni zauzimaju. Sada mi tu stoji samo ako kliknem na neki folder ime tog foldera npr [Windows]. Probao sam (skoro) sve u opcijama da namestim ali nikako ne mogu. Znaci hocu da mi stoji i da mi pokazuje kolko foldera i fajlova imam i kolko fajlovi zauzimaju KB...

Poslednja izmena:
Sada sam video da Power Pack 1.7 vec ima to. Kako ga koristis?

Ne, necu da ugasim status bar, nego da u status baru pise kolko foldera i fajlova ima. Selektiraj nekoliko fajlova pa ces videti na sta mislim. Tako mi isto ranije pisalo.

Sada sam video da Power Pack 1.7 vec ima to. Kako ga koristis?

Ne, necu da ugasim status bar, nego da u status baru pise kolko foldera i fajlova ima. Selektiraj nekoliko fajlova pa ces videti na sta mislim. Tako mi isto ranije pisalo.

Moras da podesis Custom Columns i da napravis kolonu koja ce da ti pokazuje velicinu...

I ne kapiram za ovaj status bar, sta je to kao neki autohide se ponasa? Ne koristim PowerPack, tako da ne znam, ali ja za takvo podesavanje nisam cuo u osnovnoj verziji, mozda ima u nekom tweaku?:eyebrows:

ALT+SHIFT+ENTER

Ja sam shvatio da njemu treba da svaki put prikazuje size foldera...:) Ali mozda i gresim, tako da ce mu i taj shortcut pomoci (bar za pola problema) :D

na ovo mislim:

tcsdf.jpg

Po defaultu mi stoji da mi pokazuje uvek ime foldera kao sto pise windows. Na drugoj strani mi je tako ranije stajalo, uvek pise kolko ima foldera i fajlova i kolko ti fajlovi zauzimaju.

Heinz, hvala. Kojim se tasterom selektiraju(markiraju) folderu. Nece ni * ni +. Uvek moram jedan po jedan space-om.

Imaš podešavanje "also select folders". A sa ctrl+shift+enter mora sve da ti "ukalkuliše".

na ovo mislim:

Pogledajte prilog 29959

Po defaultu mi stoji da mi pokazuje uvek ime foldera kao sto pise windows. Na drugoj strani mi je tako ranije stajalo, uvek pise kolko ima foldera i fajlova i kolko ti fajlovi zauzimaju.

..........

nisu sve opcije TC-a dostupne kroz configuration prozor.
mnoge se moraju menjati direktnim editovanjem ".ini" fajla.

elem, ovo sto tebe muci ces resiti tako sto ces otvoriti ".ini" fajl sa nekim text editorom i u sekciji "Configuration" obrisati liniju "LongInStatus=1".

ovo drugo pitanje o selektovanju foldera ja ne razumem.

:banana: Bravo Mrle!! To je to, hvala puno!

Imaš podešavanje "also select folders". A sa ctrl+shift+enter mora sve da ti "ukalkuliše".

Znam za tu opciju. Mislio sam ako ima neki nacin da na poseban taster markiras samo foldere ili ti sve sto se nalazi u tom folderu kao kada se ukljuci "also select folders".
Cesce mi treba da markiram samo fajlove, ako ostavim ukljucenu tu opciju izludjivace me. Ako vec ne moze onda bolje da to odradjujem kao sto sam i odradjivao sa "space".

ovo drugo pitanje o selektovanju foldera ja ne razumem.

Kao sto selektiras sve fajlove sa tasterom " * " i " + " na numerickoj tako mi treba da mogu da selektiram i foldere, ako to ne moze onda pritiskom na taj neki taster da selektira sve fajlove i sve foldere, ali bez ukljucivanje one opcije iznad. Mozda isto nesto treba da se menja u .ini fajlu.

pa, ako ti je u optionsima stiklirano da sa numerickim "+" selektujes i fajlove i foldere, onda TC tretira foldere kao fajlove.
kad npr. udjes u jedan folder, stavis kursor (levi klik) na neki ".txt" fajl i pritisnes "Alt + Num+" onda commander selektuje sve fajlove sa ".txt" ekstenzijom.
isto tako ako stavis kursor na neki folder i stisnes "Alt + Num+" on ce da selektuje sve foldere.
on je zapravo shvatio tu komandu kao "selektuj sve fajlove bez extenzije".
tu moze da bude problem, ako u tom folderu u kom radis postoji i neki pravi fajl bez extenzije, jer ce i on biti selektovan.

drugi nacin je ovo sto si ti napisao u prvom postu - sa "Space" dugmetom.
tu postoji isto jedna fora sa editovanjem ".ini" fajla, isto u "Configuration" sekciji.
ako imas liniju "SpaceMovesDown=1", onda ce kursor sam da silazi na sledeci folder na dole, nakon sto je selektovao i izracunao velicinu prethodnog.
dakle udjes u folder, stisnes "Space" i drzis dok ne sidje dole do poslednjeg foldera.
ovako si dobio i selektovane foldere i izracunatu velicinu, dok si sa onim gore prvim nacinom samo selektovao foldere.

treci nacin, bez racunanja velicine, ti je brate k'o u exploreru.
udjes u folder, stisnes "Shift" i kliknes na poslednji folder dole.

pa i cetvrti,
kliknes desnim misem na prvi folder, otkotrljas se do poslednjeg i pustis misa.

i u ova zadnja dva nacina si samo selektovao foldere, nisi im izracunao velicinu, ali k'o sto ti Heinz rece, sa "Alt+Shift+Enter" to mozes da uradis naknadno.

Poslednja izmena:
Ala vera! Podelio si mi fore o TC-u. :Klanjanje. Resio si mi sve, hvala!

Vidim da se odlicno razumes, mozes mi dopisati neke interesatne ekstenzije sto koristis ili neke fazone, ako te ne mrzi?

--------------

Aj molim te bazi pogled ovde na #5 poruku http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=1264425#post1264425

Da dodam da mi ne pravi url ekstenzija vise taj problem tj to sto izbacuje. Pretrazujem po netu ali mi nesto ne ide...

Poslednja izmena:
pa za interesantne ekstenzije (plugine?) ne znam sta te zanima.
najbolje je da sam kliknes ovde --> http://www.totalcmd.net , pa da pocnes sa citanjem.

za interesantne fazone iz "ini" fajla isto ne znam ..... npr. evo otvorio sam svoj "ini" i pronasao ovo:

- kad radis rename nekog fajla sa npr. F2 (to mozes u optionsima da namestis da bude na F2), onda se sa ovom linijom u configuration delu:
"RenameSelOnlyName=1"
oplavi samo ime fajla, a ne i extenzija (njoj se i onako vrlo retko menja ime).

- kad u optionsima kazes commanderu da tretira zip, rar itd. fajlove kao foldere i nakon toga udjes u neki zip fajl, pa onda double-kliknes na neki fajl unutra pojavljuje se onaj glupi prozor koji te pita dal' 'oces "close" ili "unpack and execute", ili tako nesto.
e, sa ovom linijom u "packer" sekciji preskaces taj glupi prozor:
"ExpertMode=1"

- ako npr. imas folder "Boozoo Bajou" i u njemu ovih 10 fajlova:

1_yma.mp3
10_satta.mp3
2_camioux.mp3
3_night over manaus.mp3
4_divers.mp3
5_bakar.mp3
6_down & out.mp3
7_yoruba road.mp3
8_under my sensi.mp3
9_lava.mp3

(audio CD nagrebovan u "mp3" i ispred dodati brojevi da bi se znao originalan redosled pesama)
TC ce da prikaze redosled kao sto je ovde poredjano, dakle 10. stvar ce da stoji izmedju 1. i druge.
sa ovom linijom u configuration delu:
"SortUpper=2"
ce da bude sve poredjano kako treba.
sa menjanjem ove dvojke u jedinicu se valjda menja to dal' 'oces da ti fajlovi i folderi koji imaju ispred imena "_" (donju crtu) budu prikazani na vrhu ili na dnu.

- ovde otprilike mozes videti kako commanderova funkcija "branch view" (Ctrl+B) na brzi i jednostavniji nacin (bez otvaranja search prozora) moze zameniti search funkciju.
http://www.elitesecurity.org/t263227-0#1592022

...... eto umorio sam se.
.... meni je broj godina presao broj cipela.

... e, ovaj problem sa ovog linka ne znam pojma sta je.
a jel' si probao da sledis uputstva autora i da skines nirsoftov ShellExView, pa dalje sta tamo kaze?

Ti kao da znas sta me zanima :). Pogotovo ovo za brojeve mi je extra. Hvala puno! Stvarno si se potrudio.
Jel ima neka fora da se malo brze kopira? Sve mi se cini da sam jednom video takvu ekstenziju. Ako je bitno dodacu da mi je HD IDE.

Onaj problem vise nemam. Nesto je brljavio...Ali je sada opet ok. Win me nesto zeza u zadnje vreme...

Ajd kad se pita ovde o INI setovanjima da i ja nešto pitam. Postoji li način da kad se nekom folderu da ime npr. "FLAC" (sve velikim slovima!) TC to prikazuje onako kako jeste, a ne kao "Flac" (samo prvo slovo veliko)?

Ajd kad se pita ovde o INI setovanjima da i ja nešto pitam. Postoji li način da kad se nekom folderu da ime npr. "FLAC" (sve velikim slovima!) TC to prikazuje onako kako jeste, a ne kao "Flac" (samo prvo slovo veliko)?

[Configuration]
Small83Names=0

a ovako mozes da sklonis one glupe kockaste zagrade oko imena foldera

DirBrackets=0

Hvala. To je to! Prosto je neverovatno koliko sam puta gledao help, uputstva za INI itd, i uvek mi svašta promakne što tebi ne promakne. Ovo je drugi ili treći put da mi iz cuga pomažeš da rešim neki TC problem. :)

Odusevljavas me :zgran:! Taman sam i to hteo da pitam. Hvala ;)
U 7.x postoji opcija za to u podešavanjima, ne mora da se edituje INI. :)

Nego... Stvar koja mi zadaje silne muke... U komandnoj liniji kad hoću da startujem nešto na putanji koja ima razmak uvek moram da upisujem navodnike. Postoji li način da se namesti da se ti navodnici nekako podrazumevaju?

Ja imam Power Pack 1.7. Tu je verzija TC0a 6.54a. Jel mogu ja da instaliram zadnju verziju TC-a bez posledica?

Mozes, samo instaliraj u folder gdje ti je instaliran PowerPack i sve ce da radi.

........
Nego... Stvar koja mi zadaje silne muke... U komandnoj liniji kad hoću da startujem nešto na putanji koja ima razmak uvek moram da upisujem navodnike. Postoji li način da se namesti da se ti navodnici nekako podrazumevaju?

ne razumem te bas najbolje.
jel' nije "Ctrl+Enter"?

U kom configu vi ovo podešavate? Ja imam Power Pack 1.7 i config fajl pp_conf.ini ali u njemu nisam našao ove neke stvari koje navodite

Neke linije moraju da se dodaju. Npr ja sam dodao DirBrackets=0

ne razumem te bas najbolje.
jel' nije "Ctrl+Enter"?
Nije. CTRL+ENTER izgleda nema nikakvu funkciju.

Kako me ne razumeš, hoću da nekako mogu iz komandne linije da pokrenem npr. C:\Program Files\Neki folder\neki fajl.exe a da ne moram da pritom dodajem navodnike na početku i kraju putanje.

Bez navodnika TC jednostavno javi "File Not Found".

Poslednja izmena:

Kako me ne razumeš, hoću da nekako mogu iz komandne linije da pokrenem npr. C:\Program Files\Neki folder\neki fajl.exe a da ne moram da pritom dodajem navodnike na početku i kraju putanje.

Upravo CTRL+RETURN(ENTER) to radi. Ispisuje ti ime selektovanog fajla pod navodnicima u comand line-u.

aha, nisam dobro procitao tvoj post, mada mi i dalje nije sve najjasnije ....

"Ctrl+Enter" ubacuje samo ime fajla ispod kursora u komandnu liniju i dodaje okolo navodnike, ako ima razmaka u imenu fajla.

"Ctrl+Shift+Enter" bi trebao da bude odgovor na tvoje pitanje.
to ubacuje ime fajla ispod kursora sa celim pathom u cmd liniju i dodaje navodnike okolo, ako ima negde razmaka u imenu patha.

valjda na to mislis pod "hoću da nekako mogu iz komandne linije da pokrenem ..."?

ako uradis misem drag & drop, commander ce isto dodati okolo navodnike, ako ima razmaka.

a ako tastaturom kucas po komandnoj liniji gomilu slova, npr. ovako nesto:
D:\Install\McAfee aaaaaaa\sdat\scan.exe /ad /clean /report c:\McAfeeReport.txt
onda valjda nije problem da dodas i navodnike okolo :)

EDIT:

1. nisam vid'o solimov post, al' nema veze.

2. ovo gore sam pisao napamet, a sad sam probao ....... mislim, tacno je osim male ispravke za dovlacenje misem, al' nije ni bitno.
pri dovlacenju misem TC ne stavlja navodnike okolo nego prepravi ime u dosovo 8+3, bez razmaka naravno.

3. hmmm ... opet se sad nesto mislim ..... ako si vec dosao do nekog npr. exe fajla i stavio kursor na njega, zasto bi upisivao citav path kad je on vec ispisan u onom sivom delu linije?

Poslednja izmena:
Mrle, nesto mi ne ide sa ovom komandom: "SortUpper=2" Editovao sam sa 3 na 2. i dalje mi redja

1.
10.
11.
12.
2.
3.
4.
...
9.

Wiz, bi da zameni umesto klika misa da moze da ukuca u komadnu liniju? Neke najcesce foldere mozes staviti u TAB-ove i da ih lokujes.

Vrh Dno