Šta je novo?

Pitanje za system administratore

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

aaccaa

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2005
Poena
301
Ovih dana pocinjem da radim kao system administrator u jednoj domacoj firmi, pa me interesuju vasa iskustva, razni dogadjaji i dozivljaji, kako treba da se postavim prema onim zenama u knjigovodstvu i ostalim zaposlenima,...
pozz

aaccaa je napisao(la):
Ovih dana pocinjem da radim kao system administrator u jednoj domacoj firmi, pa me interesuju vasa iskustva, razni dogadjaji i dozivljaji, kako treba da se postavim prema onim zenama u knjigovodstvu i ostalim zaposlenima,...
pozz

To je pitanje za neki bon-ton forum a ne za benchmark!

Evo par saveta:

Sa mladjim zenama u firmi uvek flertuj - ko pita ne skita :)

Sa starijim zenama uvek budi dobar , em ces dobijes kaficu kad dodjes kod njih, em ce ti pricati o svojoj kcerci od >20god :D Postavi se kao smeker.

Sve ostale navedi da misle o tebi kako znas sve zivo - ali nikad nemas vremena jer radis nesto ozbiljno - da te ne bi cimali za svaki problemcic koji bi mogli i sami da rese.

Izuzetak od pravila su kolege koje imaju sestru ili drugaricu >20god :) :D :d

Samo poslusaj i daleko ces dogurati.

P.S.
Primenljivo i za druge pozicije u firmi - ne samo za sys admine :d

Srga je napisao(la):
Evo par saveta:

Sa starijim zenama uvek budi dobar , em ces dobijes kaficu kad dodjes kod njih, em ce ti pricati o svojoj kcerci od >20god :D Postavi se kao smeker.

Sve ostale navedi da misle o tebi kako znas sve zivo - ali nikad nemas vremena jer radis nesto ozbiljno - da te ne bi cimali za svaki problemcic koji bi mogli i sami da rese.

P.S.

Ahahahahaha ROFL :D

Sticky, please :smash:

Srga je napisao(la):
Evo par saveta:

P.S.

Da sam ovo ranije znao gde bi mi sada bio kraj :d

Hvala svima na utrosenom trudu i savetima.

@Srga: ako bude viska kcerkica od >20god, prvi si na listi.

Pozzz

aaccaa je napisao(la):

Nemoj da dovodis coveka u iskusenje :d .

ako izuzmemo to opšteprihvaćeno pravilo o devočicama od 20 god. najbolji savet je:

Srga je napisao(la):

Slažem se sa Dexx-om u pogledu najboljeg saveta. Srga, car si, šta da ti kažem!

Evo na primer mene u firmi cimali su za sve što ne znaju/neće/ne mogu da urade. Npr. pre neki dan koleginica mi kaže:"da li možeš da pogledaš jedan mail koji je stigao, na xy računaru" (koji je uzgred, 2m od nje i 3m od mene-dakle, njoj je bliži) - mislila je pri tom na to kako ja mogu da vidim sa mog računara te emailove; kada sam joj rekao: "pa brate, ustani i pogledaj sama" ona me samo pogledala belo! Ljudi ne razmišljaju kada ne moraju da razmišljaju, i velika je zamka predstavljati se da sve znaš i da baš uvek hoćeš da pomogneš-mene npr. i kad krenem u toalet cimaju "eeeeeeeej...." dok nisam skontao neke stvari i dao im do znanja da ne mogu tako da rade.

Ima i jedan drugi štos: pitaju te nešto da uradiš, npr. da OCR-uješ nešto i pošalješ im na mail. Pitaju te i "koliko će to da traje?". Ti kažeš "pola sata", a naravno traje 3-5minuta, zavisno od dokumenta. Time će svako da poštuje tvoje vreme i daje ti prostora, a i naravno imaćeš više vremena za druge stvari :) čitanje stručnih ebooks-ova na primer, to mi je omiljeno na poslu :)

Pa ovo su vec osnove ponashanja u bilo kakvoj firmi koje oduvek vaze, i ko se jednom opekao, nece vishe ;)

Srga je napisao(la):

Sve je relativno, a posebno godine kod zena.
Ja se drzima proverenog principa: "gde vuk spava - tu ne kolje ! " :wave:

aaccaa je napisao(la):
Hvala svima na utrosenom trudu i savetima.

Pozzz

Neka hvala - ja sam se oženio - čitaj: propao na poslovnom planu ;) :d
To ostavljam za vas "šištem administratore" :)

Šalu na stranu, pretpostavljam da si verovatno teorijski potkovan ako si već dobio posao administratora (isto se zove radno mesto i za mreže od 3 i od 303 računara :d ) ali ti je verovatno frka jer ulazis u novu poslovnu sredinu.

Ništa se ne plaši - sve će vremenom doći na svoje.

I ne slušaj zormanica, kaže poslovica još starija od njegove: "Vuk svaki put menja mesto spavanja - ali ćud nikada" :D :d

Slobodno kolji :d

P.S.
Kako sam krenuo još će neko i da me shvati ozbiljno :bottle:

Poslednja izmena:
Срга, моли бога да твоја жена не посећује бенч јер ако схвати озбиљно :( :smash:

Ok, hvala vam ljudi, kada dodje prva plata idemo na :bottle: :bottle: :bottle: :d

Da bi znao sta ces da radis, moras da znas kolika je mreza.
Sto manja -> posao vise tehnicke (srafcigerske) prirode
Sto veca -> vise samog administriranja.

Dakle, kolko vas je u IT i kolko racunara u mrezi ima?

Srga je napisao(la):
Evo par saveta:

1.Sa mladjim zenama u firmi uvek flertuj - ko pita ne skita

2.Sa starijim zenama uvek budi dobar , em ces dobijes kaficu kad dodjes kod njih, em ce ti pricati o svojoj kcerci od >20god Postavi se kao smeker.

3.Sve ostale navedi da misle o tebi kako znas sve zivo - ali nikad nemas vremena jer radis nesto ozbiljno - da te ne bi cimali za svaki problemcic koji bi mogli i sami da rese.

4.Izuzetak od pravila su kolege koje imaju sestru ili drugaricu >20god

P.S.
Primenljivo i za druge pozicije u firmi - ne samo za sys admine
Ovo da se proglasi za ustav!!!
LM, ja moram da ulozim 2 amandmana (na član 2, i član 4) ;)

am. na član 2. Izbegavati bakute i njihove mezimice! Tu ako nesto za*ebes, bakuta se raskokodace, i o'ma mozes da zaboravis na član 1.

am. na član 4. Sestra kolege nije pogodna! Slicno amandmanu na član 2, osim sto u ovom slucaju lako mozes da naidjes na moralne sankcije i muskog i zenskog dela zaposlene populacije! Drugarice su pogodne!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno