Šta je novo?

Pitanje Za Sve Prisutne !!!!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

smarac

Čuven
Učlanjen(a)
11.09.2004
Poena
660
Glavno pitanje je koliko puta prodje crta na pri podizanju Winowsa ?
Cisto da vidimo kako se ponasaju oni precenjene kvarcne grejalice.

Molim da pri odgovoru precizirate i koj procesor imate :)

Meni licno ide 1,5 puta na AMD 3000+ masini sa 1 GB rama (i ne nije sveze instalirana masina, cak su i drajveri menjani i dosta programa je instalirano - reinstalirano itd. itd.)

Poslednja izmena:
to ne mora nista da znaci....

btw ... kod mene 3

Poslednja izmena:
koji procesori ? i kako to da nemora nista da znaci ??? ti ti je prijatelju moj isto kao kad kazes meni daje toliko i toliko slicica u nekoj igri.... realno koliko ti je brz i optimizovan - uklopljen komp toliko ce brzo da se podize.

Svi su zaboravili na glavni benchmark tj. podizanje sistema..... dzaba tebi sto ti imas neki procesor od 800e koj radi npr super PI test za 10 sec brze od mog ako se moj kompjuter pali za 20 sec brze od tvog ;)

Sve u svemu nadam se da ste shvatili sta hocu da kazem.

I molim vas postujte procesore, a moze i ostatak masine (samo za one koji nemaju masinu u potpisu :) )

smarac je napisao(la):
Meni licno ide 1,5 puta na AMD 3000+ masini sa 1 GB rama (i ne nije sveze instalirana masina, cak su i drajveri menjani i dosta programa je instalirano - reinstalirano itd. itd.)
K A K O???
Jer kloknuta makina?
Meni 6-7 puta:zgran: :zgran: :zgran:

1.5 put mi je kad se prvi put dize XP:d

hm ne nije kloknuta a prvi put kad sam ga instalirao crta se samo pojavila i :) windows je bio tu :)
hm cudno imas ok masinu prilicno slicnu mojoj, ja jos imam neke dodatne komponente.

Poslednja izmena:
To ti care zavisi od programa koji su instalirani na masini, od drajvera i ko zna cega jos. Evo stavi PC-DVB karticu i sa 1-1.5 puta ces bogami doci do 6-7, ako ne i vise...

smarac je napisao(la):
koji procesori ? i kako to da nemora nista da znaci ??? ti ti je prijatelju moj isto kao kad kazes meni daje toliko i toliko slicica u nekoj igri.... realno koliko ti je brz i optimizovan - uklopljen komp toliko ce brzo da se podize.

Svi su zaboravili na glavni benchmark tj. podizanje sistema..... dzaba tebi sto ti imas neki procesor od 800e koj radi npr super PI test za 10 sec brze od mog ako se moj kompjuter pali za 20 sec brze od tvog ;)

Sve u svemu nadam se da ste shvatili sta hocu da kazem.

I molim vas postujte procesore, a moze i ostatak masine (samo za one koji nemaju masinu u potpisu :) )
pa ne zavisi brzina podizanja sistema samo od procesora....

glavna stvar je optimizacija....broj procesa....

kako moze da bude vaznije da li ti sistem dize za 10-20-30 sekundi...od svakodnevnog rada.....

ali ako je tebi to najbitnije.....

p.s.i nemam procesor od 800 evra i ne merim `slicice`

Poslednja izmena:
ah pomerena mi je tema :)

slazem se da je bitno koliko imas hardvera u masini, i koliko ti se programa podize sa masinom, ali realno verujte mi da se podizanje AMD i INTEL procesora mnogo razlikuje i to nebitno od toga sta je na masini.

Evo napisacu sta imam cisto da nemislite da mi je gola masina:

CPU AMD 3000+ (bez OCa)
ASUS A8N-E
ASUS 6600GT
2x512 kingston RAM-a
HDD-ovi 80GB (sistem) , 120GB i 20 GB.
DVD-RW, CD-RW, flopy.
Creative 5.1 digital
priljucen sam na mrezu (posto se i to racuna ocito) koja me vodi i na net.
i imam Leadtek externu TV kartu (nisam kuci neznam tacnu oznaku, najnovija je i extra je :) )

Cisto da se vidi da mi masina nije gola, a kao sto sam na pocetku rekao reinstalirano je brdo programa, antivirus se podize sa sistemom, program za TV kartu takodje itd. itd.

Ah da sorry nije mi najbitnije kako mi se komp dize to sam amo onako pomenuo jer je i to deo svakodnevnog rada :)

Ah da i Stoske nemoj da se vredjas jer nisam mislio na tebe kad sam pisao taj deo nego uopsteno, da bi ljudi shvatili o cemu pricam

ah da i post je realno pocet jar sam primetio da je moja sadasnj masina jedno 6 puta brza u odnosu na prethodnu koja nije bila losa. pre sam imao P4 2.8 Preshot, i IC7 plocu, i 9550 grafiku a ostale komponente su iste, a cak sam i dodao jos jedan HDD od tada (onaj od 20GB) tako da bih bas voleo da cujem koliko se brzo Intelovcima podize komp sa onim ultra brzim 9xx dual core procesorima :)

Poslednja izmena od urednika:
nemam nikakve crte

jedva 1 crta :)

optimizovalo se samo od sebe vremenom :D
imadoh problema sa napajanjem, restartovala se makina s pa je Windows odjednom naucio da se digne sto pre :D

pre toga 3 crte

kad umem lepo da optimizujem makinu ;)

pise u Moja amsina sta je u ptianju

zanimljivo je to da je Duron 750Mh7 + 256MB bio brzi nego ova makina u pcoetku (samo sa 512MB,doduse) i ro sa slicnim pdesavanjima

Boot masine je glavni benchmark i zavisi od procesora?!?

Blackadder: Am I jumping the gun Baldrick, or are the words 'I have a cunning plan' marching with ill-deserved confidence in the direction of this conversation?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno