Šta je novo?

pitanje za sve gradjane "drugog" reda

twister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
660
Zna li neko tj. ima li informaciju kad ce ovi lopovi iz ptt da nas izjednace sa ostalim pretplatnicima na teritoriji Beograda (znaci brojevi koji pocinju sa 8***,tj. Rusanj (taj sam) ,Sremcica...)

Jedan drug mi reche da su u Sremcici uveli dodatne telefonske brojeve preko neke nove "digitalne" centrale... e sad to je bio kako on kaze takav razgrab da je posle par dana bilo moguce dobiti taj novi broj samo ako si imao vezu u opstini ili mesnoj zajednici.....stvarno jadno i zalosno... inache verovatno je to bilo uvedeno da bi se narodu zamazale ochi...posto sam cuo da su se stanovnici u Sremcici bash dobro zalili na doticne racune za telefon.... E bedak u celoj prici je da imash mnogo ljudi koji zive tako na periferiji i mastaju o digitalnim telefonskim centralama..... a kamoli o tamo nekom kablovskom internetu ili necemu drugom... bedak pravi.... mislim da izjednacavanje sa BG-om necje skoro da se desi posto centrale preko kojih idu naselja na periferiji se ne nalaze u BG-u vec po okolnim mestima..... kao sto su Mladenovac itd.... tako da treba zescja kinta da se pljune za prelaz na grad... a to ove debile iz telefonije bash mnogo i ne zanima...... boom

Zna li neko tj. ima li informaciju kad ce ovi lopovi iz ptt da nas izjednace sa ostalim pretplatnicima na teritoriji Beograda
Za to su nadlezni lopovi iz telekoma a ne iz ptt-a.
Prigradska naselja sa tarifiraju kao prva zona i to se verovatno nece menjati u nekoj skoroj buducnosti (citaj nikad)
mislim da izjednacavanje sa BG-om necje skoro da se desi posto centrale preko kojih idu naselja na periferiji se ne nalaze u BG-u vec po okolnim mestima..... kao sto su Mladenovac itd.... tako da treba zescja kinta da se pljune za prelaz na grad...
Centrle preko koje ide neko prigradsko naselje je obicno u tom prigradskom naselju.
Sto se tice kinte koju bi trebalo da pljunes za prelazak na gradsku tarifu mogu da ti kazem da je to ne moguce izvesti, tako da ti nikakva kinta nece zavrsiti taj posao.

twister je napisao(la):
Zna li neko tj. ima li informaciju kad ce ovi lopovi iz ptt da nas izjednace sa ostalim pretplatnicima na teritoriji Beograda (znaci brojevi koji pocinju sa 8***,tj. Rusanj (taj sam) ,Sremcica...)
Zaboravio si da napomenes da kad se iz Beograda zovu brojevi na 8-icu, njima je sve normalno, impuls je , valjda, 0.36 para, dok kad se "sa" 8-ice zove Beograd onda je 2x skuplje tj. 0.72 pare. FX A sto se tice Digitalnih Centrala to ugradjuju nekoliko puta na dan.cheers

hvala,mnogo ste me utesili...

-4x skuplje a ne 2x
-digitalnu imamo samo je pitanje iz kog veka
-zamislite kad sam pogledao semu razvoja KDS-a za podrucje Rakovice
a ono dosli do petje za Zeleznik (Ibarska Magistrala) i ni makac.Kazem ne vredi se nervirati ali sta onda?

Re: Re: pitanje za sve gradjane "drugog" reda

pTomic je napisao(la):
Zaboravio si da napomenes da kad se iz Beograda zovu brojevi na 8-icu, njima je sve normalno, impuls je , valjda, 0.36 para, dok kad se "sa" 8-ice zove Beograd onda je 2x skuplje tj. 0.72 pare. FX A sto se tice Digitalnih Centrala to ugradjuju nekoliko puta na dan.cheers

E samo jedna stvar!
Impuls ima uvek istu vrednost, samo je interval izmedju 2 impulsa razllicit. U lokalu bi trebalo da je oko 4 impulsa za minut u skupljoj, odnosno 2 impulsa u jeftinijoj tarifi! CENA IMPULSA JE UVEK I SVUDA ISTA!!! Kako bi ti drugacije obracunali telefonski racun?!?

twister je napisao(la):

Kakav bre Rushanj, pa u centru su i dalje analogne metakante :D

Re: Re: Re: pitanje za sve gradjane "drugog" reda

Kostamojan je napisao(la):
U lokalu bi trebalo da je oko 4 impulsa za minut u skupljoj, odnosno 2 impulsa u jeftinijoj tarifi! CENA IMPULSA JE UVEK I SVUDA ISTA!!! Kako bi ti drugacije obracunali telefonski racun?!?
Ispravka:)
U lokalu kuca 1 impuls na dva minuta u skupoj tarifi, odnosno 1 impuls na 4 minuta u jeftinoj tarifi.
Razgovori izmedju prigradskih naselja i grada (i obrnuto) tarifiraju se jednim impulsom na 30 sekundi u skupoj, i jednim impulsom na 60 sekundi u jeftinoj tarifi.

Rusanj ima digitalnu centralu -->Pupin DKTS

driver je napisao(la):
..pa u centru su i dalje analogne metakante :D
verovao ili ne ali se metakonta ne moze svrstati u "analogne" centrale

pTomic je napisao(la):

Upravo NE, po svom listingu vidim da deru 2x skuplje kada se zove 8.....

driver je napisao(la):
Kakav bre Rushanj, pa u centru su i dalje analogne metakante :D
Ma kakav bre centar, pa 70% Beograda ima analogne shit centrale!!
Mislim da cu poceti da celavim zbog moje! :D
Ne gine (nam) dalje cupanje kose i kidanje zivaca u periodu oko 9 uvece kad mobilni ili net ili drugu digitalku nema sanse da dobijes.. FX

e kukate,kukate svi.Vise nego ja.Da su samo vama moje a meni vase muke znali biste o cemu vam govorim.Sa novcem koji mi dajemo za telefon mogli bismo 4x duze da budemo na netu od prosecnog "internet manijaka" iz centra.A vi kukate...

Što bi u prevodu značilo, kada sve rezumiramo, da se stanovnicima područja kojima telefonski brojevi počinju na 8(i svim ostalima sa tom tarifom) više isplati da koriste 041 5xx xxx internet nego da uplaćuju provajderu(dobro, provajderu se malo uplati, čisto ono da se proveri mail)... Jer minut ‚‚razgovora‚‚ sa osmice na trojku(gde su uglavnom provajderi) isto košta kao sa osmice(ili bilo koje druge tačke u srbiji) na 041 5xx xxx internet... Ili ti, 0.73 dinara za minut u jeftinijoj tarifi i 1.46 dinara u skupljoj tarifi...

twister je napisao(la):
hvala,mnogo ste me utesili...

-4x skuplje a ne 2x
-digitalnu imamo samo je pitanje iz kog veka
-zamislite kad sam pogledao semu razvoja KDS-a za podrucje Rakovice
a ono dosli do petje za Zeleznik (Ibarska Magistrala) i ni makac.Kazem ne vredi se nervirati ali sta onda?

sta onda???
Onda se opasi eksplozivom pa u prvu postu,i booommmm

Vrh Dno