Šta je novo?

Pitanje za strucnjake-imam kosku!

megas

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
09.03.2008
Poena
320
Krci i ostalo.Problem je sledeci:Nekada mi se desava da mi komp zakuca.zamrzne stane muzika i to bez pravila nekada nista par dana a nekad 3-4 puta za sat.System sam nov instalirao i podesio zadnji drajveri sve ok.Testirana mem,hdd,cpu,vga.ploca ok.Ja sumljam na hdd (wd 500 ks)on prolazi testove hirens wd tools.quick i extended test,probao sam i onaj test iz win wd i check disk i kao sve je ok.Proverio sam i sa System Mechanic Professional 7 i on prijavi da ima neki problem sa hdd.Repair i opet scan i opet problem.I ako znate program sys tools(za smanjivanje buke hdd)ranije mi je smanjio buku i radilo ok i posle par meseci opet je postao bucan nisam mogao da mu promenim fimware.E sada ja sam mislio da uzmem od ortaka externi 500gb napravim ghost celog hdd(ili da prekopiram podatke?) i da odradim low lewel format harda. Sta da radim?To bih ja uradio ali voleo bih da cujem jos necije misljenje da ne radim sizifov posao!Da li da uradim low level format.I ako ga odradim da li da kopiram podatke iz windowsa ili da pravim ghost!Hvala svima unapred na bilo kakvom odgovoru!

prvo okaci smart parametre da vidimo sta je u pitanju, pa cemo onda dalje...

smart nista ne prijavljuje!

kako da vidim smart parametre?da skinem ovaj HDTach i njegove rezultate?

evo rezultat iz HD Tach Long test:type:

evo rezultat iz HD Tach Long test:type:

Prilozi

• HD Tach - long test.jpg
    HD Tach - long test.jpg
    155.9 KB · Pregleda: 132
jako lose.....

ponovi taj test par puta...

Ako mozes da mi pojasnis zasto je jako lose.I ima li pomoci hdd :smash: ili je tako kako je?
Sliku 1 sam prvo okacio.Ponovio sam test jos 4 puta.Na slici 2 i 3 radio mi je winamp i opera,a na slici 4 i 5 nijedna aplikacija nije radila!!!Mada je rezultat slican.

Prilozi

• 2.jpg
    2.jpg
    165.7 KB · Pregleda: 64
  • 3.jpg
    3.jpg
    158 KB · Pregleda: 58
  • 4.jpg
    4.jpg
    155.2 KB · Pregleda: 64
  • 5.jpg
    5.jpg
    156.6 KB · Pregleda: 74
@ megas

mozes npr. iz everesta ili hd tune da vidis smart parametre pa ih okaci.
ovaj rez u hd tachu je ok!

PS. imas poruku na private...

evo ga smart

sad kao da je ok .ranije sam mu promenio aam sad ne mogu

Prilozi

• smart.jpg
    smart.jpg
    165.7 KB · Pregleda: 90
Reseno stvar je ipak bila u samom hdd.Ni konektor n i nista drugo.I ja sam iz it struke.Ipak hvala svima na odgovoru zaboravio sam za ovu temu pa da je zakljucamo .Mozda ce nekome vasi odgovori koristiti!Kao sto sam i rekao

rezultati su ok.... ne vidim ja tu nista lose u samim rezultatima a i ne znam sta bi to hdtach mogao da pokaze

Ne znam dali si video ali na prvoj slici ti je CPU utilization 44%. E sad se ti seti zasto ;)
Inace slike su sasvim OK, rezultati isto. Ako je tebi na oko sve Ok onda batali cifre, to ti u zivotu nece puno trebati :D

Nazad
Vrh Dno