Šta je novo?

pitanje za shipping sa ebay-a

magicius

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2007
Poena
320
hteo sam da kupim neku bzvz stvarcicu.. cisto da proverim da li ce mi stici i kada i pitam ja njih koliko bi bila postarina... kaze 3 funte za normalnu a 5.5 za neku obezbedjenu... taj item kosta 99 penija :(

e sad da li je postarina ista za proizvod od 1 funte i od 10? da ne dajem bezveze 500 din cisto da bih proverio :)

postarina ne zavisi od cene, vec od "gramaze" :)

Please enter the correct information for the following
Shipping costs cannot be calculated for this item because the shipping calculator is currently unavailable or the seller has not specified shipping costs to your currently selected address. Please select another shipping address from your address book and try again.
*
Some item(s) listed below do not have shipping fees specified by the seller(s).

moze mala pomoc :S:

posaljes im mail
da li salju za srbiju i koliki je shipping
jel placas paypalom?

da pitas ih kolko kosta i da li salju, i kad ti odgovore ti popunis sam postarinu( u nekim slucajevima dobijas popunjeno, ako kontaktiras preko ebay-ovog naloga) i onda ti posalju.
Moja iskustva su da uglavnom salju za Srbiju, samo nismo navedeni tamo...
Pozdrav

ja sam samo iz hong konga narucivao za sad.
@nhordez ako nije tajna, mozes li da mi posaljes spisak radnji od kojih si dobio porudzbinu?

Stavi tvoju punu adresu, samo stavi State: Serbia, ali kao zemlju u drop-down meniju stavi Slovenia. Kupujes item sa "immediate payment required" ispod buy it now pa tada mora Slovenija jer Srbije nema u shipping calculatoru...

Nemoj da bacas pare da bi video da li ebay radi, nego naruci to sto ti treba odmah... :D

A za te cene postarine, tu su malverzacije samo takve. Ja sam kupovao SE DS970 stereo Btooth sluske, koje su kostale 0.01 GBP a postarina 29.99 GBP. Fora je sto ebay prodavcu oduzima final value fee od svake prodate stvari koji se racuna na cenu stvari bez postarine, pa tako maleni kinezi zaradjuju vise :)

evo recimo, narucivao sam od korisnika vitho_de http://www.vitho.de/.(trenutno je oflfine, bice sledece nedelje vracen sajt)
Narucivao sam pasivni kuler, i postarina mi je bila 4,9e, u svakom slucaju izaslo me 10evra jeftinije od cene recimo sto ovde nekih ljudi nude na benchu...
Po mom iskustvu, gledaj da ima veliki procenat zadovoljnih musterija, ne narucujem od kineza(hong kong), USA, Kanada...jer su postarine skupe

evo recimo, narucivao sam od korisnika vitho_de http://www.vitho.de/.(trenutno je oflfine, bice sledece nedelje vracen sajt)
Narucivao sam pasivni kuler, i postarina mi je bila 4,9e, u svakom slucaju izaslo me 10evra jeftinije od cene recimo sto ovde nekih ljudi nude na benchu...
Po mom iskustvu, gledaj da ima veliki procenat zadovoljnih musterija, ne narucujem od kineza(hong kong), USA, Kanada...jer su postarine skupe

Prijatelju varas se, kinezi a pogotovo HK imaju najeftinije stvarcice kada se sabere cena i postarina, bar ove koje ja nabavljam :D

Prijatelju varas se, kinezi a pogotovo HK imaju najeftinije stvarcice kada se sabere cena i postarina, bar ove koje ja nabavljam :D

Slazem se s tobom, samo kazem da ja ne kupujem od njih zato sto sumnjam u proizvode i prodavce uopste(predrasuda, sta ces...)

^ Sva roba koju kupujesh je napravljena tamo, drugo je to shto u nashu i slichne zemlje ide dno kvalitet, ali tamo se moze kupiti roba svih nivoa kvaliteta, samo treba imati proverenog prodavca.

hteo sam da kupim neku bzvz stvarcicu.. cisto da proverim da li ce mi stici i kada i pitam ja njih koliko bi bila postarina... kaze 3 funte za normalnu a 5.5 za neku obezbedjenu... taj item kosta 99 penija :(

e sad da li je postarina ista za proizvod od 1 funte i od 10? da ne dajem bezveze 500 din cisto da bih proverio :)

A ti si mislio ako neshto koshta 99 penija, da postarina treba logichno da bude jedno 10 :d:d

Minimalna cena postarine je fixna bez obzira da li shaljesh dlaku i zato uvek treba gledati cena+poshtarina kada se kupuje online, a drugi besplatan savet je da se ne treba loziti na robu koja realno koshta 100 a tamo je nekom magijom 10 funti ;)

Poslednja izmena:
^ Sva roba koju kupujesh je napravljena tamo, drugo je to shto u nashu i slichne zemlje ide dno kvalitet, ali tamo se moze kupiti roba svih nivoa kvaliteta, samo treba imati proverenog prodavca.

A ti si mislio ako neshto koshta 99 penija, da postarina treba logichno da bude jedno 10 :d:d

Minimalna cena postarine je fixna bez obzira da li shaljesh dlaku i zato uvek treba gledati cena+poshtarina kada se kupuje online, a drugi besplatan savet je da se ne treba loziti na robu koja realno koshta 100 a tamo je nekom magijom 10 funti ;)

pa ocekivao sam da postarina bude jedno 20-30% proizvoda ili sta vec :D a ne 500% :d

treba me ebay da kupujem neke stvarcice koje su kod nas raritet...

Stvarno ne kapiram kako si ochekivao da poshtarina bude jeftinija nego kada bi ti neko slao paket iz Beograda :d Mnogo ti je da dash 500% na robu od 20 centi, ali da si kupio robu od 1000e i platio poshtarinu 30e, onda se ne bi bunio kako je to samo 3% od vrednosti, ti bi da platish 20-30% ? :)

Zato se jeftina roba koju ovde mozesh kupiti na svakom coshku uopshte ne isplati naruchivati.

Stvarno ne kapiram kako si ochekivao da poshtarina bude jeftinija nego kada bi ti neko slao paket iz Beograda :d Mnogo ti je da dash 500% na robu od 20 centi, ali da si kupio robu od 1000e i platio poshtarinu 30e, onda se ne bi bunio kako je to samo 3% od vrednosti, ti bi da platish 20-30% ? :)

Zato se jeftina roba koju ovde mozesh kupiti na svakom coshku uopshte ne isplati naruchivati.

sigurno je da necu narucivati stvari koje mogu da se kupe kod nas...

porucio sam sinoc pa da vidim kada ce da stigne...

Naravno da se isplati naruchivati stvari koje mogu da se kupe kod nas, ja skoro sve kupujem upola cene, u ovoj zemlji ne kupujem nishta. Ne isplate se samo sitnice zbog kompletnih troshkova, srecom da kod nas nema ni 1% onoga shto ima tamo da se kupi, pa tako da ovde kupujem samo hleb i mleko :d

10-20 dana, zavisi od mnogo faktora..

momci hteo bih da pitam nesto...mozda cu biti dosadan.Dakle zeleo bih da kupim patike, koje se slucajno nalaze u Ohaju, e sada, brodarina je 31$ do nas....Sledeca stavka je carina i ostali razrezi.Zna li neko pouzdano da mi kaze koliko bi to moglo da kosta?

Brodarina ? :) Patike da idu brodom to bi koshtalo 2$ i chekao bi ih 3 meseca :)

31$ je avionski prevoz za patike, a carinu ti pouzdano ni sam carinik ne moze reci, mogu samo da ti kazem da carinu na takve stvari (odeca, obuca, naochare, satovi) se nikako ne moze izbeci, jer to je jedino shto carinici znaju koliko moze da vredi. Racunaj izmedju 2000 i 3000 dinara carinske dazbine.

Brodarina ? :) Patike da idu brodom to bi koshtalo 2$ i chekao bi ih 3 meseca :)

31$ je avionski prevoz za patike, a carinu ti pouzdano ni sam carinik ne moze reci, mogu samo da ti kazem da carinu na takve stvari (odeca, obuca, naochare, satovi) se nikako ne moze izbeci, jer to je jedino shto carinici znaju koliko moze da vredi. Racunaj izmedju 2000 i 3000 dinara carinske dazbine.

Gresis, ovaj gresis silno sine!!! Ja porucujem odecu i patike sa ebay vec par meseci i nista mi nisu carinili iako na etiketi pise koliko roba vredi. Ne znam kako, al lepo je dok traje :D

ajde kao vi ste znali kada ste prvi put prochitali tu rech da u stvari nema veze sa brodovima ;p

Ljudi znaci resio sam da kupim od jednog lika za nokiju 5800 drzac i auto punjac ali kad hocu da mu platim tu imam problem!
Cito sam ovaj tekst pod State sam stavio Serbia a pod zamlju sam odabro Slovenia i gore mi pise kad popunim podatke i br. kartice (Visa Vitruon).

The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal.

Imali resenja???

Poslednja izmena:
Ljudi znaci resio sam da kupim od jednog lika za nokiju 5800 drzac i auto punjac ali kad hocu da mu platim tu imam problem!
Cito sam ovaj tekst pod State sam stavio Serbia a pod zamlju sam odabro Slovenia i gore mi pise kad popunim podatke i br. kartice (Visa Vitruon).

The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal.

Imali resenja???

Ne možeš srpskom karticom plaćati preko Paypal-a (Osim AMex).

moze masterom preko pay-pal-a

Nazad
Vrh Dno