Šta je novo?

Pitanje za poznavaoce Virtual Dub-a

twister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
660
Da li neko od vas koji koristite Virtual Dub 1.4.5 zna da mi objasni
kako da deo nekog DivX filma izdvojim iz njega (recimo oko 12 min) A da
mi velicina tih 12 min ne bude 200 i vise mb.Da li treba da skinem neki
kompresor i gde ga mogu naci.Film bi voleo da mi ostane u vob fajlu a
ako ne onda u Avi-u.

evo ti ukratko komandi..

home - pocetak selekcije
end - kraj selekcije
alt strelica u desno - napred 50 frejmova
alt strelica u levo - nazad 50 frejmova
strelica u desno - napred 1 frejm
strelica u levo - nazad jedan frejm

kada napravis odgovarajucu selekciju idi na video/compression i tamo izaberi neki kodek i pritisni configure da bi izabrao "jacinu" kompresije...

kada to odradis ides lepo na file/save as avi i to je to...

D-KEE je napisao(la):
evo ti ukratko komandi..

home - pocetak selekcije
end - kraj selekcije
alt strelica u desno - napred 50 frejmova
alt strelica u levo - nazad 50 frejmova
strelica u desno - napred 1 frejm
strelica u levo - nazad jedan frejm

kada napravis odgovarajucu selekciju idi na video/compression i tamo izaberi neki kodek i pritisni configure da bi izabrao "jacinu" kompresije...

kada to odradis ides lepo na file/save as avi i to je to...

ma sve ja tako uradim i on mi opet napravi fajl koji je oko 200 mb.Sto nije logicno ako ceo film zauzima jedan Cd tj. 700 mb.

da mozda ne trebam da skinem neki kodek.Ako je to u pitanju onda mi reci gde da ga nadjem

twister je napisao(la):
da mozda ne trebam da skinem neki kodek.Ako je to u pitanju onda mi reci gde da ga nadjem

potrazi na primer kristal studio codec pack preko google-a sigurno ces ga naci. ako ne ja cu ti postovati neki link ali tek veceras...
mislim da je problem u tome sto mu ne izaberes dobru kompresiju (a i kodek) - pazljivo procitaj ono sto sam napisao u prvom trhead-u

Najvaznije je da selektujes 'Direct stream copy'.

U tom sluchaju se ne radi nikakva rekompresija, i nije bitno ni da selektujes ikakav codec. Ne moze seci bas u frame, vec po key-frameovima, ali to ti verovatni i nije bitno. Key frameova ima obichno na max svakih 10 sek. Obcshno su kod promene kadra.

Inache korektna extenzija za DivX je AVI a ne VOB, to samo nashi mozgovi tako imenuju.

Vrh Dno