Šta je novo?

Pitanje za poznavaoce Excela !

lolek

Čuven
Učlanjen(a)
26.10.2002
Poena
620
Cao,

potrebna mi je sledeca pomoc:

U koloni A se nalaze sifre robe, a u koloni B cena te robe.

Kojom formulom mogu da saberem cene robe koje su cija je sifra npr. petocifrena?

Znaci kriterijum je broj cifara sifre robe !

Radujem se unapred vasim odgovorima

pozdrav

Pitanje je za šta ti treba dalje daj podatak. Ako je u pitanju čista ljubopitljivost tipa "koliko mi je trenutno vredan lager" možeš to ručno uraditi za cirka 5 sekundi svaki put tako da sortiraš po koloni A pa selektujes od prvog do poslednjeg polja B gde je isti broj cifara u koloni A, biće to recimo od B50:B100, i u polju u statusnoj liniji pogledaš cifru u autosum polju. Ako ti pak taj broj treba za neko dalje izračunavanje ili formiranje nekih izveštaja onda se moraš pomučiti. I ako imaš mogućnost da tu tabelu uvučeš u Access jedan upit bi verovatno odradio sve. Davno sam se sam mučio sa nečim sličnim ali sad stvarno nemam vremena da ti više pomognem. Možda ne bi bilo loše da si pitanje postavio u sobi Programiranje. Tamo sigurno ima posetilaca koji će ti sintaksu izbaciti iz rukava.

Dodaj kolonu ispred A u kojoj ce sa LEN izbrojati broj karaktera u sifri, a posle toga selektuj sve tri kolone i izaberi data/subtotals.

Vrh Dno