Šta je novo?

Pitanje za overklokere

• Začetnik teme Začetnik teme Mares
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mares

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2003
Poena
620
Verovatno znate shta ocu da uradim.....ocu da o/c mashinu pa bih hteo da me posavetujete.....imam
amd xp1700+(neznam da li sa A ili B jezgrom,mislim da je A,zakljuchan je,znachi kada menjam multiplikatore preko dzampera sa ploche nishta se ne menja)(neznam koji program upotrebim da bi video koji je...na wcpuid-u pishe family 6 ako to neshto znachi)
Gigabyte GA 7vax plocha
256ddr 333mhz (nemogu da se tachno setim koji brand,mislim da je samsung,elixir,tako neshto)
win xp sp1
kuler je Spire....neznam tachno koji model...ali fino hladi...trenutna temp procesora je oko 47c (@ 1596mhz)
E sad,mashinu sam o/c-ovo jedino shto sam digo magistralu sa 133 na 145 i to je max....kada dignem vishe,win nece da se digne....znachi multipler mi se nemoze menjati jer je procesor zakljuchan,pa vas pitam,kad bi ga otkljuchavao(spajao levele,ili kako se to vec kaze),na koliko bi ga mogao nemoram bash maximalno ali shto vishe, da ga overklokujem...s obzirom na plochu i memoriju....i da li bi mi se isplatilo to da uradim a da pri tome nemenjam nijedan element na kompu??

Hvala unapred.

Ako je zakljucan onda je Palomino, temperatura takodje ide u tom smeru, znaci ako je tako onda neces moci bas mnogo da ga O/C-ujes.

a kakva je razlika izmedju palomino,a i b verzije ovog modela.....a jel bi mogo da ga naguram bar na 1.9 - 2Ghz??

Mares je napisao(la):
a kakva je razlika izmedju palomino,a i b verzije ovog modela.....a jel bi mogo da ga naguram bar na 1.9 - 2Ghz??

Odes lepo u FAQ sobu i tamo pogledas,mislim da je prvi topic na listi!

evo saznao sam uz pomoc cpu-z programa da mi je procesor Palomino, 0.18mikr.tehnologija...kazite mi sada kolike su mi mogucnosti ako ga otlkjucham,za dobar o/c??....uzimajuci u obzir gore navedene komponente i po vashoj proceni ili iskustvu,na koliko bi mogao da ga naguram??

Za pocetak, pogledaj u FAQ kako se otkljucava Palomino jezgro. U zavisnosti od verzije ploce imas mnozilac do 12.5 ( 1.0 ) ili ako ti je 1.1 onda imas vise, ali nemas magistralu 166 bez modovanja ploce, znaci nije nemoguce, ali mora da ide lemljenje kod dzampera za magistralu. Onda dolazimo na pitanje napona i grejanje procesora. U BIOS-u imas podesavanje napona +5, +7.5, +10%, tu moras da dignes za pocetak 5% pa ces videti sta dalje. Smanji mnozilas pa probaj, cisto da vidis da li si ga otkljucao, a onda recimo 10x166 ..... Ja sam 1800+ dizao do 2200+ sto je bio neki maksimum za ovaj primerak, a magistrala je isla do 185. Mislim da je mozda mogao i dalje, ali me ogranicavala memorija King 333 koji nije hteo preko 370 MHz. Imao sam istu plocu, kao i VAXP kasnije. Samo pazi na temp procesora jer sa dizanjem napona zna da skoci dosta naravno moras da imas kvalitetan kuler.

Nazad
Vrh Dno