Šta je novo?

Pitanje za overklok

Achilles82

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2005
Poena
350
Planiram za mesec dana da predjem na intel platformu, i overklokovacu procesor sigurno.

Interesuje me samo, posto se nikada nisam bavio overklokom, da li kada overklokujete procesor stalno drzite na toj brzini, i koliko je pametno i rizicno drzati ga konstantno overklokovanog? Ili ga overklokujete samo u odredjenim trenutcima, tipa kad hocete igru da igrate i slicno.

Planiram za mesec dana da predjem na intel platformu, i overklokovacu procesor sigurno.

Interesuje me samo, posto se nikada nisam bavio overklokom, da li kada overklokujete procesor stalno drzite na toj brzini, i koliko je pametno i rizicno drzati ga konstantno overklokovanog? Ili ga overklokujete samo u odredjenim trenutcima, tipa kad hocete igru da igrate i slicno.

ako imas dobro haldjenje,nece biti nikakav problem ako temperature budu u dozvoljenim granicama...recimo moj intel e4400 samo podigrao od fabrickih 2GHz na 3.2GHz temperatura u idle je 25stepni dok u orthos-u ne prelazi 55 stepeni...procesor drzim znaci uvek tako na 3.2 bez ikakvih problema...s tim da sam znaci povecao magistralu na ploci na 1600 sto ovaj procesor podrzava...iako je deklarisan na 800....zato je intel the best,)

Ako je stable i temeratura je razumnim granicama ne vidim zasto ne bi drzao stalno na odredjenom clocku ;)

Na intelu imas mogucnost tkz. dinamickog O/C-a. ne gasis EIST i C1E funkcije! Iste ti obaraju mnozioc CPU-a na minimalni ( x6), nema tu neke mudrosti. Ako ne planiras da dizes takt preko 3200MHz uzmi CM HyperTX2 i bices miran :)

:wave:

Na intelu imas mogucnost tkz. dinamickog O/C-a. ne gasis EIST i C1E funkcije! Iste ti obaraju mnozioc CPU-a na minimalni ( x6), nema tu neke mudrosti. Ako ne planiras da dizes takt preko 3200MHz uzmi CM HyperTX2 i bices miran :)

:wave:

+1

CM HyperTX2 je pristupacan i odlicno radi posao za te pare.

Vrh Dno