Šta je novo?

Pitanje za one sa Vistom...

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
KAko VAm rade igre pod Vistom i koje ste igre igrali.
Hvala.

Uglavnom za nijansu slabije od xp-a, ali razlika je primetna samo kad ukljucim fraps... tj. nijanse su u pitanju (samo je za crysis subjektivan osecaj da je primetno sporije).

Probao: bioshock, nfs pro street, crysis...

Meni rade ok u visti nisam ni probao u xp-u... meni licno sama vista radi brze od xp-a... probao sam crysis, cod4, pes6

Poslednja izmena:
Vista Ultimate 32 bita obrnuo sam Command and Conquer 3, TimeShift:banana:, i trenutno igram Laru i naravno sve igre su bile u full

U zadnjih skoro godinu dana, bez problema: X3, gal civ 2, nfs prostreet carbon.., colin mc rally dirt, bioshock.. Napomena: imao sam 1 gb rama, tek sam nedavno stavio 2..

Igram:

Gothic3(koji bi trebao biti veliki problem zbog memory leaka - snalazim se)
PES2008(zadnji patch rjesava probleme sa Vistom ako ih je i bilo a bilo ih je)
NFS Carbon(mozda jedna od rjetkih igara koja nema 100% Vista support, ne moze se snimiti profile s obzirom da Vista vise ne koristi User/My Document folder)
Company of Heroes (Jedna od igara za koje se prica da navodono bolje rade na Visti)
Call of Juarez (po meni jedina igra uz Lost Planet gdje je dobro odrađen dx10 mod, istina i dalje je dosta sporo ali stvarno vide se razlike)
Crysis (bolje receno demo + bencmark tool. Zaista je smjesno sto se i ljudima pod Vistom sugerira da renderiraju igru u dx9 modu. Ludilo je kada recimo radim na medium podesavanjima usporedbu dx9 i dx10 path, nicim izazvano je do 50% sporije dx10. Moje oko ne vidi razliku.
Komentar: ne vidim neki poseban razlog da se Vista ne koristi ako se ima neka pristojna nova masina. Nazalost, nikome nebi preporucio zbog dx10.

Poslednja izmena:
Quake Wars pod Vistom na Toshiba P200-16V laptopu radi odlično u 14x9, sve na srednjim detaljima.

Igram:

Gothic3(koji bi trebao biti veliki problem zbog memory leaka - snalazim se)
NFS Carbon(mozda jedna od rjetkih igara koja nema 100% Vista support, ne moze se snimiti profile s obzirom da Vista vise ne koristi User/My Document folder)
Za Gothic 3 treba staviti patcheve 1.12 + 1.52, za Carbon 1.4 koji donosi Vista podršku.

Sve koje sam probao rade,Might and magic,Gothic3,Gears of war,Crysis,Hellgate London
Manje vise to igram sada

Meni na Visti64 sve igre rade bez problema...

Svojevremeno, kada sam prvi put instalirao Vistu (doduše tada 32bitnu), najaktuelniji naslov je bio STALKER i radio mi je potpuno isto na XPu i na Visti. Posle toga nikada više nisam ni pokušavao da poredim performanse igara na ta dva operativna sistema.

Neke nisu htele da rade, moguce zbog potrebnih patcheva ili porekla diska - Biosock, dok STALKER, HalfLife, Crysis rade, ali generalno je misljenje koje se moze cuti da sve novije rade delimicno sporije nego na XP. Imam Ultimate 32b. Mozda bi 64b donelo napredak, u to nisam siguran.

99% posto igara radi savrseno pod vistom,par frejmova gore-dole.Koristim je vec 6 meseci bez problema,odigrao sve aktuelne naslove.Pod vistom nema problema sa Live servisom,koji koristi Gears Of War,Juiced 2... A verujem da ce sve vise igara koristiti isti.

Ah, uvek je ovako bilo, uvek ce ovako biti, malo se koprcas, a posle ga primis sa sve Service Packom :D. Opustite se, imajte oba sistema, to bar danas nije problem, i koristite najbolje od oba dok Vista ne postane primarni (must have) op.sistem. Ovo "pametovanje" zvuci prilicno glupo :D

Poslednja izmena:
Sve to zavisi od masine, moja (vidi iz potpisa) fura sve u full, pa i Crysis. Za vistu treba imati dobru makinu (nemora bas kao moja) ali 2gb RAM-a i neki rade ili 8600GT i barem neki noviji procesor malo jaci od dva giga i to je to (nisam siguran za Crysis) inache slaba vajda

Sve to zavisi od masine, moja (vidi iz potpisa) fura sve u full, pa i Crysis. Za vistu treba imati dobru makinu (nemora bas kao moja) ali 2gb RAM-a i neki rade ili 8600GT i barem neki noviji procesor malo jaci od dva giga i to je to (nisam siguran za Crysis) inache slaba vajda

Fura sve u full-u kad imash 19" monitor, kad bi uzeo neki 22" ne bi se bash naigrao, inace danas je mnogo bolja opcija 4 gb na 800 nego tih tvojih 2 gb na 1066...

...4 gb na 800 nego tih tvojih 2 gb na 1066...

Nisi valjda ozbiljan? Nije valjda poenta na " tih tvojih" ?

Evo , posle dosta koprcanja, instalirah VHP Vistu, 32bit. Igranjem
geow, Crsysis, Bioshock, gtr2, Prey, Cod4, dosao sam do zajkljucka da su igre na Visti u prosseku sporije od Xp-a za ~5%. Toliki sam imao pad frame-ratea pod Vistom, sto i nije neki veliki problem.
I to bez Sp1, kao i KB performance updatea.

Sto se tice Corela i photoshopa, imam utisak da su dosta brzi u izvrsavanju odredjenih filtera ( valjda zbog boljeg raspolaganja memorije).

Jedino imam utisak da je zvuk slabiji od istog u Xp-u, jer na istom potenciometru, zvuk nije dovoljno glasan?

Toliko.

Nazad
Vrh Dno