Šta je novo?

Pitanje za Notax-a...

golum

Čuven
Učlanjen(a)
27.02.2001
Poena
619
Posto znam da si ti HiFi manijak:) interesuje me sledeca stvar.
Imam Denonov DCD 500 Cd player star desetak i kusur godina koji i dalje sljaka kao lud ali me interesuje sta bi dobio nekim upgrejdom istog i sta se pod tim u biti podrazumeva; znaci koje komponente se menjaju, koliko to kosta i kakvi su dobitci od te cele akcije. Naravno i ko to radi; znam da si nekog preporucivao ali ne znam koga.
Hvala unapred!

Pozdrav

DENON

Ako se dobro secam, to bi trebalo da je neka 1986-1987 godina, znaci 15 godina mator. Nekada se dobro to radilo, isn't it?
Evo u chemu je stvar. CD player je mnoooogo mator, a to je bio najnizi model sa daljinskim (moguce da je bio model 400, isti takav, ali bez daljinskog). To znaci da je i ovih 15 godina rada za njega vise nego dobro. Laser koji je unutra je verovatno Sony, koji se ugradjivao u Sony-jevu srednju klasu, i ne proizvodi se vise. Prema tome, moje je mishljenje, da na tom playeru ne treba nista raditi, jer se moze desiti da potrosis pare na upgrade, a da ti sutra rikne laser.
Upgrade podrazumeva elektroniku i napajanje i kosta, zavisno od toga sta se sve odradi, od 100-300 DM.
Moj ti je savet da ga koristis, dok radi normalno, ili ako hoces nesto bolje, a imas sredstava, prodaj taj CD player, dok jos radi kako treba, i kupi neki noviji polovan model, pa kod njega radi upgrade.
Chovek koji to radi je Velimir Hrnjak (tel. na PM).
On je skoro i radio upgrade jednom Denon DCD-825 i player jednostavno svira fantasticno, u klasi sa playerima od 1500-2500 DM. Po meni, dobar izbor su neki modeli od Denona, Marantza, Onkyo, Nakamichi...

Hvala ti na informacijama !!!

Greska !!

Izvini Notax-a ali stvarno sam ******. Za.... sam se kod oznake modela nije DCD 500 nego je DCD 800. Mislim da to generalno ne menja stvar mozda jedino oko tog lasera ako su u ovaj skuplji model ugradjivali neki drugi laser. Sorry na gresci !!

Pozdrav

Re: Greska !!

golum je napisao(la):
Izvini Notax-a ali stvarno sam ******. Za.... sam se kod oznake modela nije DCD 500 nego je DCD 800. Mislim da to generalno ne menja stvar mozda jedino oko tog lasera ako su u ovaj skuplji model ugradjivali neki drugi laser. Sorry na gresci !!

Pozdrav

To znaci da je treci ili chetvrti model odozdo. Prilicno dobar uredjaj. Moj ti je savet da ga i dalje koristis, bez upgrade-a.
Koje pojacalo i zvucnike imas????????

Pa pojacalo mi je AKAI AM 49, a zvucnici su neki ELAC-ovi stari ko zna koliko. Mada sam pre tog AKAI-a imao HK6500 ali mi je bila potrebna lova pa sam ga prodao (smrc:( ).
Trenutno vise koristim AVC1602 Denonov receiver jer sam nabavio DVD pa ovo vise skluplja prasinu ali posto ne mogu da dobijem neku pristojnu lovu za ovu staru kombinaciju bas me briga- vise volim da skuplja prasinu nego nekome da poklanjam (bar ce deca imati sa cime da mi se igraju jednog dana).

Nazad
Vrh Dno