Šta je novo?

Pitanje za iskusnije servisere.

frogman

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2004
Poena
679
Pozdrav iskusnim ljudima na polju notebook racunara. Izmedju ostalog radi se o jednom Compaq Evo N1020v notebook-u. Kolegica mi danas ide u inostranstvo i predstavlja joj problem sto u toku rada gubi sliku na LCD matrici. Kao da prekida neki od kontakta. To se valjda kako sam proveri i od nje cuo desava i kada se pomjera matrica u zeljeni polozaj i kada stoji na mestu. E sada mene zanima jer je ovo cest problem s kojim sam se susretao sa IBM 600e serijama i 300 ali ovog compaq-a nisam nikako rastavljao.
Pa bih zamolio one iskusnije koji su to radili da mi kazu sledece:
1. Da li je problem u matrici (gornjem delu laptopa) ili je
2. problem u signalinim kablovima koji malim 15 pinskim konektorom spajaju matricu i maticnu plocu ili je
3. nesto trece cega se nisam setio i
4. da li je to moguce resiti samo sa lemilicom i dobrom voljom ili moram da menjam neki od delova, flati kablova i sl.

Sve sugestije su dobro dosle.

Ja mislim da ti na ova pitanja ovako iz daleka može da odgovori jedino baba Vanga :)
Ništa dok se ne rasturi...

Na poslu bas imam isti laptop.....kao sto ti je vectorman rekao,niko ne moze nista da kaze dok se ne rasturi.....inace isti laptop se kod mene na poslu otvara i zatvara non stop vec oko 2 godine,i nema nikakvih problem sa ekranom (ima sa baterijom :d)...
Znaci u servis.

pre lemljenja i ostalo ocisti kontakte na ploci u koji se ubada flat kabal

koristi izopropil

ja sam na nekom siemens&nixdorf tako resio slican problem

probaj, samo morace da se otvori ipak

Nazad
Vrh Dno