Šta je novo?

Pitanje za FSB Q6600???

metalmen

Cenjen
Učlanjen(a)
10.07.2009
Poena
154
Imam kingston ddr3 na 1600mhz...
Da bi ona radila na 1600,FSB skoci na 1600 sa 1066!
Ne zelim da ga overklokujem i stoji na 2,4ghz.
Samo hocu da ram ide na 1600mhz,bezbolno po CPU :)
Da li cje mi raditi normalno,posto ne zelim da mi rikne CPU!
:)

Pa smanji množilac. Trebalo bi da je otključan naniže.

Nisam dirao mnozilac,samo sam stavio freqveciju rama na 1600mhz
Evo slika pre i posle:
Bezkloka.jpg

sapodesavanjem.jpg

Sa 1066 na 1600 hoce li ziveti moj cpu na tome ?

Zar nije množilac Q6600 x9?
On i treba da radi na 2.4GHz, pa ako ti je ovo CPU-Z pod opterećenjem, a ne u trenutku kada je ploča spustila sama množilac, onda neće biti nikakvih problema.

Zato pitam,zbog FSB-a!
Jer sam samo podigao ram,a ploca je automatski digla FSB i cpu napon(to sam tek sad video)
Samo se cimam da li moze da radi pod tolikim FSB????

Nisam dirao mnozilac,samo sam stavio freqveciju rama na 1600mhz
Evo slika pre i posle:
Bezkloka.jpg

sapodesavanjem.jpg

Sa 1066 na 1600 hoce li ziveti moj cpu na tome ?

Ovim si ti i procesor overclockovao.Sada ti procesor radi na 3600 MHz kada je opterecen ( sa druge slike se vidi da ti je FSB 400 pa 400*9=3600 MHz).Ukljucen ti je EIST.:wave:

Sinoc sam okapao da bi skontao overclock:/
Mnozioc sam stavio na 6
FSB=400
PCI=100
DRam freq=1600
cpu spread spectrum= Disabled
PCI spread spectrum= Disabled
Napone sam ostavio na auto
Citao sam da da povecjanje FSB mogu da sprzim grafiku?
Da li ovo moze da radi bez posledica,nemam herca da se igram sa 700eura :D

Napon za cpu stavi na 1.3v ili 1.32v. Kad je na auto voltaža može da bude i preterana. Daj cpuz skrinšot da vidimo koja ti je vcore.

Uhh tek sad videh da je 1.45v na auto. Previše je to za default klokove, smanjuj

Poslednja izmena:
E to nisam znao,thx!
Pgledacju po netu voltaze i sva pdesavanja,pa javljam ako zapnem :)

Za početak stavi na 1.35 v pa testiraj sa Linx-om. Ako je stabilan smanjuj malo po malo i kada dostigneš voltažu na kojoj više nije stabilan vrati na prethodnu. Time ćeš imati dosta hladniji cpu

1.32v je voltaza za njega extra, meni stoji na 1.32 sa 2.6GHz i extra prolazi u linx-u i GFS nije opao, ne throtluje

Hah pa moj bivši q6600 je na 3.2ghz radio na 1.3v. Ali čovek neće da klokuje. Znam da može niže ali nek krene od 1.35 jer se primerci razlikuju i pitanje je koliko njegova ploča undervoltuje, jer bitan je load napon a ne idle.

7w3-Untitl.jpg

mnogo je 1.32 za 2.6 ghz.mzoe da dosta manjoj voltazi :p
evo meni je na 1.275 400*8 = 3200 s' tim sto moze i na manjoj ;) 425*8 = 3.4 ghz kod mene na 1.325V

Ne pretvaraj ovaj thread u "čiji je duži i veći" sa tim skinovima. Imao sam q6600 od kad se pojavio pa do pre par nedelja tako da vrlo dobro znam šta pričam. Ja sam mu okvirno rekao za 1.3v. Naravno da ako ima tri čuke da će da spušta još i testira stabilnost. 1.3v (eventualno 1.28) je sigurna i optimalna voltaža na kojoj će ovaj proc sigurno da radi na 2.4ghz. Njegov može da radi i na 1.25 ali može i da ye8e na 1.27. 1.3 je sigurica da će proc da radi bez problema na 9x300 (ili 8x400 ako hoće sinhrono sa mem), sve ispod toga može da bude a ne mora da znači. Drugo: tj max za taj proc je 90 a ne 100 i to da ispraviš pre nego što počneš da bacaš skrinove-to bi trebalo da znaš. Btw max jedan stepen razlike je između 1.3 i 1.27-8v

Nazad
Vrh Dno