Šta je novo?

Pitanje za Drajvera :)

hektor2

Slavan
Učlanjen(a)
29.07.2006
Poena
465
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600G / LCPower212
Matična ploča
MSI B450 Gaming plus
RAM
48GB
GPU
Intel Arc A770 16GB
Storage
500GB nvme
Zvuk
Ima
PSU
LcPower 600W
Kućište
MS V700
Monitor
Tesla 27"
da li je "Sigma 18-125mm F3.8-5.6 DC OS HSM" ok "all around" resenje ? Znaci da li je objektiv ostar, precizan i da li stabilizacija odradjuje posao?
Da li ima nesto slicno za te novce ?
---

LOL, mogao si to i na priv :)

Prvo, ne znam za koji sistem ga uzimash, i da li ti je bash toliki opseg bitan ? Nisam probao konkretno tu Sigmu (imao sam prvu verziju 18-125 na Canonu), ali vidim da OS ne radi ljudski i da HSM radi kao Canon bez njega, a objektiv previshe izgleda kao ta prva verzija, tako da sam vrlo skeptichan. Prvi 18-125 je jednostavno bio uzas. Jedino dobro kod njega je oshtrina na 18-70mm, sve ostalo je ispod proseka. Fokus neprecizan, buchan, spor, vinjetira ko lud, boje 'blatnjave'. Vidim na photozone testu da fokus nije ni brz ni nechujan, a stabilizacija ne radi kako treba pa imam neodoljiv utisak da je to isti taj objektiv samo malo pimpovan :)

Ja bih ti preporuchio, bez obzira na kom sistemu da si, da uzmesh objektiv te firme. Sada svi imaju jeftine 'plastikanere' u raznim rasponima, sa stabilizacijom, sa necujnim motorima, i da se ne bakcesh sa Sigmom, osim u retkim sluchajevima, a ovo nije jedan od tih :d

neka je tema, ovako ljudi vide, pa se nauche. a ti driver-u, svaka ti chas', ovo je 3 tema naslovljena - Pitanje za driver-a koju sam ja video :d dal je PS3, dal je Ebay, dal su kamere :)

Svaka cast na odgovoru....nisam hteo na PM da te ne smaram. Ovako ako vidis, vidis, a ako ne, videce neko drugi pa mozda i odgovori.
Znaci Sigma otpad(a).
Hteo bi da uzmem neki zum objektiv za Canon-a koji je pod prvo OSTAR. Sa ovim trenutnim (Kit i Sigma 70-300) pravim losije slike nego na prosumeru Minolti A200.
Kapiram da je Kit dno od objektiva, ali ne kapiram da je losiji od nekog na jeftinim kompaktima...
Daj neku preporuku.
---

Nazad
Vrh Dno