Šta je novo?

Pitanje za dial-up korisnike

Zvezdara_fly

Slavan
Učlanjen(a)
23.06.2005
Poena
301
Da li koristite SMIN uslugu(042) kod vaseg provajdera, kakva su vam iskustva i kakva je kod vas razlika u odnosu na pristup lokalnim brojevima. Ja mogu da primetim na prvi pogled da je razlika ogromna, moze li molim vas to neko strucno da mi objasni?

ja koristim sezam 042 koji se placa preko tel. racuna... ~36 din sat...nisam primetio neku razliku u kvalitetu izmedju SMIN-a i lokalnih brojeva...

Da, to je postpaid. Znaci kod tebe nema razlike ni u surfu ni u download-u. Hmmmm. Nisi koristio prepaid, tj. da imas otvoren nalog na sezam-u, pa na broj 042110110?

jesam koristio sam i to, ali mi je ovako lakse. To ikazem, nema neke razlike, mozda eventualno u brzini uploada ali ne bih smeo da se zakunem.

Ja sam koristio smin na Sezamu ponekad dok nisam presao na ADSL. U sustini samo kada je osnovni broj zauzet, pa automatski predje da okrece SMIN broj koji sam mu uneo kao alternativu. Nije bilo neke primetne razlike u kvalitetu veze.

ja cepam po veratovom broju smina 042110011 sa vec otvorenim accom
pa vidi ovako ako ti je dobra tel linija kao moja na poslu onda lepo izvuche connection od 52 kbps a kad downloadujem neshto prosek je 32kbps
i to ti je to ..
u sustini je ista stvar jedino ako je tvoja centrala u konfliktu sa centralom gde je provajder ti probaj jel smin nije na istoj centrali pa mozda ti prodje kao onim likovima koji su prokleti loshom centralom na karaburmi i setjam se dok sam radio u veratu svima net ide dobro kad se kace na 013 AP al u bgd nishta nikome nije radilo ...

radio si u Verat-u?
jel to bilo skorije ili ranije nesto?

Neki provajderi imaju 042 broj i sa prepaidom.Ta funkcija ti je uvedena ako neko ima provajdera u drugom mestu, da se ne bi placali skuplji impulsi, nego svuda lokalno.Apsolutno ti je isto kao inace.

Zavisi od centrale takodje, neke bas ne rade dobro na 042 (a neke nece uopste) i ti ljudi moraju da pozivaju obicne brojeve. Inace je sve isto!

Klasicno pitanje ... Da li je 042 prevara ili ne? ... NIJE!

Nije prevara, koristio sam prosle godine 6-7 meseci flat i pratio redovno listinge. Znaci brojevi koji pocinju sa 042 1 se tarifiraju kao lokal.

Ja sa centrale 011 58... ne mogu da se konektujem na Veratov 011 broj za konekciju tako da koristim 042 11 00 11 bez problema.
Buduci da sam na chekicari i josh dvojnik extra sam zadovoljan internetom :S:

Koristio kod sezama
Ali sad sam kod Verate i uplatim 50 sati jednom mesecno i nemam potrebe za tim

Dok sam bio na staroj sestocifrenoj centrali 042 mi je na Beotelu bas vrsio posao. Na 3404 brojeve sam se kacio iz dvadesetog puta a 042 iz prve.

Meni net nikada nije pravio problem ispod 49,2 nema šanse da padne a retko je i toliko obično je oko 52,6 ili tako nešto. Na SMIN se kačim do bih se konektovao iz prve ;) inače ISP je Verat

Kostolomac.TK je napisao(la):
Klasicno pitanje ... Da li je 042 prevara ili ne? ... NIJE!
Izvod iz cenovnika:

Telefonski brojevi sa negeografskim kodom (042)

sa prvom cifrom 1 (042 1xx xxx)
tarifni interval je kao u lokalnom saobraćaju (u okviru mesne mreže) tj. 2 minuta u jakom i 4 minuta u slabom saobraćaju
sa prvom cifrom 2 (042 2xx xxx)
tarifni interval je 36 sekundi u jakom i slabom saobraćaju
sa prvom cifrom 3 (042 3xx xxx)
tarifni interval je 15 sekundi u jakom i 30 sekundi u slabom saobraćaju
sa prvom cifrom 4 (042 4xx xxx)
tarifni interval je 8 sekundi u jakom i 16 sekundi u slabom saobraćaju

Ako si na dobroj centrali (novoj) onda je veza sasvim ok.Ja sam dao un/pass ortaku koji je i bg-u na 6-ci i nije mu uopste radilo dok je drugom ortaku na 3-ci letelo i to bolje nego meni

Centrala na Karaburmi

Ja sam jedan od prokletih sa Karaburme koji ne mogu ni smin 042 vise da koriste, ima li neko informaciju kada ce biti nova centrala

Dok sam imao 01175 centralu 042 brojevi nisu radili uopšte. Nakači se, ali protok teži nuli.
Sad, na 011275 centrali, zavisi isključivo od provajdera... bar po nekom mom iskustvu.

Moje iskustvo iz Jagodine je: na euneto-vom smin-u je propast za neke sajtove,nece mi da ih otvori:eek:((((( odnosno slike na njima nece da povuce,generalno je ok. U pocetku sam koristio sve smin-ove i kako se narod kacio da je bilo sve gore i gore, sada je ok

Vrh Dno