Šta je novo?

Pitanje Vezano za overclock Athlona II x4 630

shatroghistro

Slavan
Učlanjen(a)
04.05.2009
Poena
275
Pozdrav svima,

Ovo mi je prva tema, i rekao bih prvi post ujedno, iako sam odavno ovde, pa budite blagi :)

Naime, pokusao sam da overklokujem doticni CPU, na navedenom kompu, i sve preko 3000Mhz dobijem error u prime95 i OCCT (nakon 6 sekundi xD) dok u lynxu sam pustio preko sat vremena da radi na 3.2 i nije izbacio nikakvu gresku, vantage je prosao, igrice, windows idenxing, blueray film, sve ok. Sta sam probao uz sugestije druga je:

FSB 230, ram 3.33 pa bude oko 767, NB 1.2, cpu- normalno je 1.4, na 1.425 stavljeno, C&C disabled, mmm...sta jos..tajming rama je na AUTO, voltaza isprobavana do deklarisanih 2.2 i nista. Sve prolazi, lynx i ostalo dok u prime-u i OCCT par sekundi i sholja. Kuler je fabricki i temp su isle max do 62 u lynxu. Kada bih uspeo da ga klokujem na 3.2, odmah bi usledio kuler, ovako nema potrebe za default da se uzima.

Jel ima neko jos neki tip ili da pisem: propalo? :)

Mozda je neki gud sa Primeom meni je linx uvek bio merodavniji.....
Probaj jos neki test, mada je najverovatnije ok..

Promenio sam platformu

Sad sam presao na ddr3, sa plocom Asus M4A87TD/USB3, cak i turboV kad sam klokuje prime izbaci gresku. Lynx tera ok. Sad menjam box, da uzmem 212+ pa cu ga teram dok god su temperature normalne, pa ako ne puca u realnom radu, ostavicu ga.

Malo je 3.2GHz, moze on sigurno bar 3.4GHz i vise, sumnjam da je toliko los primerak.
Inace, spusti mu napon malo, sta ce mu 1.42v. Nego ti vidi koje su latencije memorija, sad ti radi na 1534MHz, tako da ako su latencije podesene kako treba(CL9) i napon, onda ram ne bi trebao da predstavlja problem.
Jesi li spustao mnozioce za NB/HT? 2.3 GHz je mozda malo mnogo za HT, kod mene recimo nije bio stabilan HT na 2.3GHz... probaj spustanjem mnozioca i NB i HT na x9, pa testiraj ponovo :)

BTW, samo ti testiraj linx-om. Ne trebaju ti ni prime ni occt, ako je u linxu stabilan onda je stabilan i za sve ostalo. Takvo je moje (kratko) iskustvo :)

Poslednja izmena:
Ako ti samo prime i occt pucaju onda je u pitanju memorija, podesi napon,brzinu i tajminge pravilno.

Hm..

Stvar je sto ja pustim turboV da odradi sam, on dize voltaze i sve kako to treba i dok dize po 4-5fsb sve vreme testira nekim svojim stability testom. Dize i voltazu za ram i sve, a tajminzi su standard 9-9-9-24. HT link ne prelazi 2000. Ne znam koliko da stavim voltazu za ram ako je fabricki 1.65 a brzina se krece od 1550-1667mhz. On ga peo do 1.8

Isao mi je cpu do 3.41, prolazio 3dmark 11, cinebench, sta sve ne, ali prime ladno pukne nakon 2 sekunde. Dakle, istog trenutka. :crash:

Nazad
Vrh Dno