Šta je novo?

Pitanje u vezi Worda

• Začetnik teme Začetnik teme Dabar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dabar

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2001
Poena
619
Kako mogu da promenim sadržaj menija koji dobijam desnim klikom na prostor u dokumentu Word 2002? Negde sam video, a meni upravo to treba, u tom meniju se nalaze Simboli, klikom na Simbole otvara mi se podmeni koji sadrži nekoliko najčešće korišćemih znakova koje bih ja trebalo da unesem. To je veoma praktično pri radu gde se često poteže za nekim neuobičajenim znacima.

Nisam bas siguran da sam razumeo sta hoces, ali ikonu insert symols(ili bilo koju drugu) mozes izvuci na standard toolbar sledecim postupkom:
Otvoris word i ides u meni tools>customize>commands>insert i nadji ikonicu symbol i prevuci je misem na toolbar na desktopu i ona ce ubuduce stajati tu gde je postavis, tako da ces jednim klikom na tu ikonu dobiti paletu simbola.

Dosta saveta i trikova za word imas na: http://www.praktikum.co.yu/office/word/index.htm

Poz.

Da uprostim pitanje, kako da menjam sadržaj menija koji dobijam u Word dokumentu desnim klikom na sam dokument ( u prostoru za kucanje teksta).
Dekara hvala ti, ali to nije ono što meni treba.

U dijalogu Customize (kartica Toolbars) izaberes (cekiras) Shortcut Menus. Dobijes toolbar sa tri stavke Text, Table i Draw, sa podstavkama koje dalje customizujes po potrebi.

pozdrav

naravno

S tim sto ce i preko shortcut menija tesko uspeti da doda najcesce koriscene simbole u meni. Jedna od varijanti bi mogla da bude da ih unese u Autotext, a zatim meni Autotext prevuce u meni Text, medjutim oni symboli (ili tekst) koji su uneseni u polju autotekst se ne pojavljuju u shortcut meniju.

Izgleda da ovo moze da se dobije jedino nekim makroom ili addin-om

Nazad
Vrh Dno