Šta je novo?

Pitanje u vezi VPN-a

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

NenadG

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2009
Poena
365
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7700X & Arctic Liquid Freezer II 280
Matična ploča
Asus ROG Strix B650E-E gaming WIFI
RAM
G.Skill Trident Z5 NEO 2x16GB DDR5 CL30
GPU
ASRock RX 6900XT OC Formula
Storage
2 x M.2 Kingston Fury Renegade 2TB
PSU
Antec Signature SP1000 Platinum 1000W
Kućište
Antec Performance 1 FT
Monitor
Dell UltraSharp QHD U2715H
Miš & tastatura
Razer Basilisk V3 X & Logitech MX Keys
Ostale periferije
SteelSeries Arctis 7
Pristup internetu
  1. Optički internet
Zdravo drugari :)

Zainteresovan sam za postavljanje VPN-a na moje uređaje ali sam poprilična "tabula raza" pa mi treba nekoliko aveta u vezi sa ovim.

Video sam ovaj NordVPN, da li je on ok? Da li mi je potreban neki dodatni hardware za to i da li bi mi korišćenje tog VPN-a smanjilo brzinu interneta?
Piše da može nekoliko uređaja da se zakači na taj jedan nalog (šest, valjda), da li to pdrazumeva i PC i mobilne telefone ili se neki ruter kači na to?

Hvala unapred.

Zavi za sta ti treba VPN.
Nord VPN je servis koji se uglavnom koristi za razbijanje geografske blokade, ali moze da ima i druge funkcije.
VPN klijenti postoje za mnoge uredjaje, pocev od rutera, android i iPhone mobilnih to PC-ijeva.
Generalno, VPN smanjuje brzinu pristupa Interenetu, jer vise ne pristupas direktno, vec kroz VPN koji unosi dodatno rutiranje.
Napisi cemu bi ti sluzio VPN, pa onda mozemo da ti napisemo da li je Nord VPN dobar izbor za tebe ili ne

@Neša
Iskreno, da prkosim sistemu koji me prati i gleda šta radim po netu! 🦸‍♂️

Ništa mi drugo ne pada na pamet, osim da mi jako ide na živce taj data collecting. Možda bude još nešto što usput otkrijem ali za sada samo ta neka moja bezbednost.

Video sam ovaj NordVPN, da li je on ok? Da li mi je potreban neki dodatni hardware za to i da li bi mi korišćenje tog VPN-a smanjilo brzinu interneta?
Ne znam, nisam probao. Ne treba, osim ako mislis vpn klijenta da stavis na ruter ili server, koji ce ti sluziti kao ruter.
Brzina je smanjena, kao i kod svakog proxy-ja, tj zavisi kolko je proxy udaljen od tebe... u principu, izaberes server
iz istog grada, i onda neces primetiti razliku...

@bmaxa
Ma bio bi mi brz internet i da radi na 50% brzine (imam 1000 mbps) ali prosto da vidim koji je gubitak.
Šta znam, sviđa mi se ideja da mi je kompletno korišćenje neta iza VPN-a, ne znam da li zaista ima smisla...

Idi na ovaj deo foruma:
Imaš bar tri teme o VPN servisima na prvoj strani pa pogledaj. O tome se baš pisalo naveliko. Jedna od tema je i koji VPN da kupim...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno