Planirao da krenem da snimam muziku na kompu i spremio sam nekih 50-60 evra da dam na novu zvucnu kartu.
Koji su vasi predlozi? Sta valja uzeti ?
Pogledaj moje postove u ovoj temi http://forum.benchmark.rs/showthrea...komponovanje&p=3145182&viewfull=1#post3145182
A da li si ti taj o kome se priča u toj temi?
Daj malo više detalja za ''snimanje muzike''. Da li ti hoćeš npr da prebacuješ muziku sa kaseta i ploča na komp, da li hoćeš da komponuješ svoju muziku, da li hoćeš da snimaš druge (praviš studio), koja vrsta muzike, da li snimaš audio ili ne a ako snimaš, koje izvore zvuka snimaš (glas, gitara, bubnjevi, klavir...) itd.
Da li znaš koliko ti ulaznih/izlaznih kanala treba?
Treba li ti MIDI In/Out?
^ +1 a što se E-mu ili M-Audio dileme tiče, ja nisam detaljno poredio, ali mi se čini da bi za snimanje odabrao konvertere iz M-Audio a za slušanje iz E-mu. Pričaju i obrnuto, a tebi na tom nivou verovatno nije važno. M-Audio ima stabilne drajvere. Pričam o internim karticama.
Pošto ćeš da direktno uključuješ gitaru, gledaj da ima ulaz za instrument (visoke impedanse tj. Hi-Z), često je sličica gitare pored. Možeš ti bodeš gitaru direktno u Line In ali zbog impedanse (mogu se oslabiti određene frekvencije) je bolje u ulaz koji je za to namenjen. Može se to rešiti i nekim DI boxom između gitare i kartice.
Imaj na umu da mikrofonski pretpojačivači na eksternim karticama nisu nekog kvaliteta (vremenom će ti trebati spoljni, dedicated pre amp ili mikseta) a potreban ti je i solidan mikrofon - za gitarsko pojačalo legendarni Shure SM57(A) koji nije skup a za bass može svašta a ono idealno već košta više pa da ne smaram. U krajnjoj liniji, simulacije gitarskih i bass pojačala su toliko dobre da bez problema možeš da snimiš i suvu gitaru kojoj kasnije dodeliš te efekte. Možeš ti i da snimaš tako da iz kompa odmah pri snimanju čuješ izmenjen zvuk provučen kroz simulaciju pojačala ali u tom slučaju imaš kašnjenje (latency) koje zavisi od drajvera, kartice, sample rate-a i računarske konfiguracije.
Što se tiče imitacije ''gluve sobe'', razapneš oko izvora zvuka i mikrofona ćebad, jorgane, jastuke, džakove vune, bale tek ubranog pamuka, lekovito bilje i borove iglice.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari