Šta je novo?

Pitanje u vezi repeater moda

onua

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2007
Poena
350
Drugari,

imam pitanje u vezi repeater moda.
Naime, u pitanju je neki ADSL ili SBB ruter koji se dobija od provajdera. Mislim da je nebitno da li je ADSL ili SBB za ovo što meni treba.

Hteo bih WIFI signal da pojačam na spratu pošto ovaj signal jako slabo dolazi do sprata. Čitao sam nešto o repeater ruterima i kupio bih jedan ili dva takva.

Šta preporučujete da je lako za podešavanje od opreme i da li treba ići ovako:

1. adsl ruter > ruter 1 > ruter 2 (ruter 1 i ruter 2 su isti modeli)
2. adsl ruter > ruter 1

Probao sam kod druga da napravim tako sbb ruter pa neki tp link kao repeater i mučio sam se nekoliko dana. Mislim da bi ovako bilo mnogo lakše, kupim 2 rutera i gotovo?

Šta vi kažete i koje preporučujete?

Kod druga sam radio nesto slicno. Na jednom spratu ima ADSL ruter sa Wifi-em. Na drugom spratu smo koristili AP u klijent modu koji je primao WiFi i preko UTP kabla prosledili do WiFi rutera. Verovatno postoji ruter koji moze da radi i jednu i drugu stvar istovremeno. Mislim da smo koristili ovaj AP TP-Link TL-WA5110G ali nisam 100% siguran.

Ako nisi ranije radio sa repeater modovima, bolje i nemoj...
Mogao si procitati, na ovom istom mestu, koje su prednosti i mane, takvog nacina rada.
Najbolja kombinacija je da kablom "odvuces" signal do sprata i tamo koristis jos jedan wireless router ili da koristis jos dva uredjaja [ako je kabl nemoguc], tako da jedan radi kao AP Client i u njega je zakacen drugi wireless, koji radi u obicnom router modu.
Naravno, sve to podrazumeva promenu adresa uredjaja i eventualne probleme sa torentima i slicno.
Ako hoces da koristis repeater, moras ostati u WEP [osnovno] zastiti ili imati otvoren pristup mrezi i potreban ti je samo jedan uredjaj, postavljen na mestu gde ima koliko-toliko solidan signal i uticnica za struju.
pozz

I moja je preporuka da zaobidjes repeater mode sem ako nemas nijedno drugo resenje. Kao sto zelko.d kaze najbolje da vodis kabl a ako ni to nemoze onda 2 uredjaja, jedan wifi client a drugi wifi router ili obican AP, kako god.

Nazad
Vrh Dno