majka je napisao(la):
tesko je odluciti se sada.
da li te tretirati kao pacijenta ili pokusati odgovoriti kao da se ima sta pricati?
na stranu sta imam od opreme ili sta sam u zivotu video, za razliku od tebe.
posto kazes da neces vise da pises na ovom forumu, cao!
E, za tebe i sve ostale, klasicne srpske kompleksase, koji sve znaju o svemu i najpametniji su a nista od pomenutog nisu u zivotu videli a kamoli radili ili ne daj boze imali!
Ovog trenutka sam uradio dve fotke sa A510 jer one stare aparate iz A serije vise nemam (ja te aparate inace poklanjam za rodjendane ili vencanja prijateljima, ljudima sa kojima radim i sl.) pa uvek imam po neki kuci!
Dakle, flash studijska rasveta kakvu naravno niko od vas, koji sigurno sve znate bolje od mene nema, niti ce imati u narednih par godina, Canon PowerShot A510, CUSTOM WB (<--- ovo primite k znanju) M program, M velicina slike (1024x768) i naravno najveca kompresija da slika bude adekvatna za upload na i download sa foruma!
Prvo sam prema svetlosti dva mono block flash-a od po 1000Ws uradio Custom WB, i sa tim setovanjem exponirao ove dve slike. Jednu da histogram bude OK, i drugu za oko 1.5 EV vise, da bi videli kako Canon odlicno ume da podnese i preeksponiranu sliku, za razliku od svih drugih kamera! Kolor balans na svakoj je ne u granicama tolerancije, nego odlican, a za odredjivanje Custom WB sam koristio samo obican beli karton, jer me je mrzelo da za jedan ovako glup test vadim i kodakov pravi Gray Card koji se koristi za nesto mnogo ozbiljnije.
Fotke nisu ni na koji nacin modifikovane, vec su pravo iz kamere preko citaca snimljene na desktop i odmah dignute na net! Ovo naravno sve vazi i za sve starije Canone, A 75 do A60 i A 300 i starije Axxx jer sam ja to licno probao!!!
Dakle, forumasi, skinite ove dve fotke, pa ocenite ko lupeta a ko zna sta prica, i ume u praksi vrlo jednostavno to i da dokaze!
Thanks!
I ovo je bio zaista moj poslednji post na ovom forumu, a vi uzivajte u postovima "poznavaoca" i onih sto znaju "sta je potpuna dezinformacija" i slicnih sto nemaju sta da rade u zivotu pa vise po forumima po ceo dan, lece komplekse praveci se pametnim a i ne znaju koga imaju sa druge strane "ekrana"!