Šta je novo?

Pitanje u vezi ploce

desp

Znamenit
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
1,025
Prelistao sam gomilu sajtova i koliko vidim najbolja s939 ploca za overklok je onaj DFI.
Ne bavim se overklokom previse, i vazno mi je da ploca dobro i stabilno radi kada je "napunjena" razlicitim dzidzabidzama. To je ono o cemu bas nisam navhatao nesto mnogo tema na netu, pa zelim da pitam ljude koji imaju neko iskustvo koju plocu da odaberem.
Na osnovu onogo sto sam citao, imam u glavi sledece stvari:
ABIT AX8 3rd Eye (via 890).................... ~120 E
ABIT AN8 Fatal1ty................................ ~180 E
ASUS A8N SLI Deluxe............................ ~150 E
GIGABYTE K8N Ultra 9........................... ~130 E
(ASUS SLi sam uzeo u obzir jer mu cena i nije nesto visoka)
Moze i predlog za neku drugu...

Procesor ce biti npr. A64 3200+ ili sl.

Tu ce jos biti "nakacen" (pored modema) i Audigy 2, Pinnacle PCTVpro, stampac, skener, prilicno cesto eksterni hard disk.
E da, imam i dva hard diska (PATA), uskoro ce tu biti jos jedan (S-ATA)
Memorija je neki obican Kingston (PC 400) 3x512MB.

Hvala

Poslednja izmena:
Dfi

:type:
Svakako nemoj uzimati mainboards bazirane na VIA chipset-u. :S: DFI serija high-end mainboards (DFI LP NF4 Ultra D) nije samo kvalitetna u odnosu na overclock kapacitete, takodje pruza stabilnost. Da li ces overclock-ovati, ili ne, ovisi o tebi, ali svakako je optimum cena:kvalitet:mogucnosti. :smoke:
Na DFI implementiran je IDE kontroler sa NCQ podrskom, za ostale mainboards nisam siguran, tako da ako budes uzimao S-ATA, svakako uzmi Seagate sa NCQ koji ces moci koristiti na navedenoj mainboard. ,)
:wave:

Poslednja izmena:
Hvala[/QUOTE]...Nema na cemu..! :type: Ja uzeo Asus A8 n-E,za samo jednu pci -e kartu...Nema samo firewire ali je zato za sata 2 diskove(4kom), 24 pin napajanje,mreza,1 com port,8 kanalni zvuk,3pci slota za stare karte...Za sada je stabilna i u biosu imas sve za overklok-podesavanja mhz i napone...i kosta105 evra ...3 god garancije...Na stranim forumima (privatna lica) je ocenjena jako stabilnom ,a nije losa i za overklok... :guitar:

idavik je napisao(la):
:type:
Svakako nemoj uzimati mainboards bazirane na VIA chipset-u. :S: DFI serija high-end mainboards (DFI LP NF4 Ultra D) nije samo kvalitetna u odnosu na overclock kapacitete, takodje pruza stabilnost. Da li ces overclock-ovati, ili ne, ovisi o tebi, ali svakako je optimum cena:kvalitet:mogucnosti. :smoke:
Na DFI implementiran je IDE kontroler sa NCQ podrskom, za ostale mainboards nisam siguran, tako da ako budes uzimao S-ATA, svakako uzmi Seagate sa NCQ koji ces moci koristiti na navedenoj mainboard. ,)
:wave:

Da a sto moze da ima nevidjenih problema zbog nekompatibilnosti memorije to niko ne spominje, ASUS je uvek radio sa svim i svacim, barem su takva moja iskustva a posto nece da clockuje neka ide na Asus em jeftinije em ce potencijalno imati manje problema.

Misko je napisao(la):
Da a sto moze da ima nevidjenih problema zbog nekompatibilnosti memorije to niko ne spominje, ASUS je uvek radio sa svim i svacim, barem su takva moja iskustva a posto nece da clockuje neka ide na Asus em jeftinije em ce potencijalno imati manje problema.

O tome i razmisljam, sada imam nekog asusa i radi ok. Uspeo sam da "nateram" moj XP1700+ da radi lepo non-stop na 2GHz, sto je meni sasvim dovoljno. Imao sam kratko iskustvo sa abitom kv8pro 3rd eye; i on se ok pokazao (mada sam imao malo problema kada sam ubacio vise PCI kartica pa sam morao da ih malo pretumbavam. Sa ostalim plocama stvarno nikakvih "kontakata" nisam imao, mada sam cuo da i gigabyte hoce da radi sa svim i svacim....

Poslednja izmena:
Sto se GIGABYTE K8N Ultra 9 tice, za overclock nije, stabilna je u radu, a posto vidim da imas 3 modula memorije, evo jedne lose vijesti: ploca ne moze da se butuje sa 3 modula (pise u Manual-u i doista je tako, probao sam).

Nazad
Vrh Dno