Šta je novo?

Pitanje u vezi oc gf3 ti200

LaKosta

Slavan
Učlanjen(a)
20.06.2004
Poena
319
Ovu karticu posedujem vec dosta dugo ali se nikada nisam potrudio da je oc-ujem.Surfujuci pre par dana video sam da se vecina ti200(175/400) bez problema klokuje kao gf3(200/460).
Na toj frekvenciji mi stoji vec par dana ali sam se danas zainatio da vidim koliko stvarno moze.E sad fazon je to sto nemam nijedan 3dmark pa mi se svi testovi svode na igranje quake3 pola sata.Elem gpu stabilno ide do 230 posle cega se u igri pojavljuju artefakti.
Sto se tice memorije ona mi trenutno stoji na 511.U vezi sa memorijom je i moje pitanje.Kako da znam koja je krajnja stabilna frekvencija na kojoj memorija radi?
Inace memorija je bez ikakvog hadjenja na sebi.
Za oc koristim drajvere mada sam skinuo i riva tuner.
Tnx

Kada preteraš memoriju, najčešće počinju da se cepaju i brljave teksture.

Meni radi na 240/500 bez artefakta. Ali kada memoriju poteram jace, pojavljuju se brljotine (nekada ne, zavisi od igre). U Doom III ih nema sve do 240/530, a u FarCry cim memorija predje 500. U CMR04 ih ima isto cim malo ubrzam memdzu preko 500, ali u The Suffering recimo, sve je cisto (tj.nisam isao toliko daleko, pa da pocne da brlja).

Nisi naveo cije je proizvodnje kartica?
U principu budi zadovoljan.
Inace, dosta njih je htelo da se o/c na nivo Ti500(240/500). Jezgro preko toga uglavnom nece(sa dosta jacim hladjenjem da, ali...), mozda par megaherca, ali ne vredi muke. Memorije kod ASUS-a, Leadtek-a, Gainwarda su bile dobre, i sa hladjenjem isle i dosta preko 500. Npr, moj bivsi ASUS DeLuxe isao je 542 bez apsolutno ikakvih anomalija, a sa artifaktima i preko 580.

Ja imam assus v8200 64mb.Inace i pokusavao sam da je klikujem do nivoa ti500 ali gpu je dosao samo da 230.Nego jel moze da se desi da memorija pregori od prevelike disipacije toplote posto se na 500 mhz memorija prilicno greje?Inace na 511 radi savrseno stabilno ali opet se bojim da ne spalim karticu

A sto bre klokujes gf3? Nemoj da je silujes vise od 200/460, stvarno nema potrebe...

Pa bas zato nemoj (ako si ozbiljno mislio). Ostaces i bez nje a dobici su paaaaaa skoro da ih i nema u novijim igrama...

LaKosta je napisao(la):
Ja imam assus v8200 64mb.Inace i pokusavao sam da je klikujem do nivoa ti500 ali gpu je dosao samo da 230.Nego jel moze da se desi da memorija pregori od prevelike disipacije toplote posto se na 500 mhz memorija prilicno greje?Inace na 511 radi savrseno stabilno ali opet se bojim da ne spalim karticu

"Pure" verzija? Ima slabije hladjenje od DeLuxe serije, pa ne cude rezultati za jezgro. Nemaj brige za memoriju, jako je kvalitetna i deklarisana za 500MHz.
A ima smisla o/c kod GF3 serije itekako, jeste da kartica ne podrzava (danasnje) efekte, ali lepo tera mnogo igara, i dobijas solidan fremerate u 800x600. I koristi ASUS drajvere 45.23, ubedljivo su najbolji za tu karticu.

Nazad
Vrh Dno