Šta je novo?

Pitanje u vezi novog monitora

Balzak

Cenjen
Učlanjen(a)
25.12.2013
Poena
180
Odlucio sam se za viewsonic va2342-led, generalno sam zadovoljan, ali me muci jedna stvar, naime kada skrolujem stranice sa textom, slova se malo iskrive, kao i ivice od nekih prozora kad ih pomeram, kao da trepere, to je stvarno minorno, ali me interesuje da li je to normalno ili ne. Postavio sam bio pitanje u pogresnoj temi, pa reko ovde da pomerim mozda neko zna na sta mislim

Probaj dvi kabel ako koristiš vga.

Na dvi-u sam, sto se tice kablova probao sam sve kombinacije i isti je slucaj sa svakim

Instalirao si nove drajvere za grafiku?

Da, tacnije koristim trenutno nove beta drajvere za gtx 660

Pa za pocetak skini te beta i vrati poslednju zvanicnu verziju.

Ok, vratio sam poslednju zvanicnu verziju drajvera, sve je isto

Posto vidim da se slabo ljudi javljaju za predloge, mozda bi vam pomoglo ako bi uspeo neki skrinsot da napravim da vidite konkretno o cemu se radi

Ja sam shvatio da se to desava kad skrolujes, dakle samo u pokretu? U tom slucaju screenshot ne bi nista pokazao, samo video bi pokazao problem. To se cesto desava kad nisu instalirani adekvatni drajveri, tj. ako radi sa Win native drajverima - ali ocito da nije rec o tome.

Da,da samo u pokretu, ako budem uspeo nekako da snimim onda cu okaciti. Ne znam sta bi jos mogao da bude uzrok tome, s obzirom da monitor je monitor sto se tice ostalih performansi odlican

Mozda ti se cini :D

Resio sam da vratim monitor, poludeo bih u suprotnom. *****ao sam se za sve pare, sad moram da cekam da mi uvaze reklamaciju, pa tek onda da mi zamene za drugi monitor, sad nemam ni pare a ni monitor :D

Srecno s reklamacijom, nadam se da je zaista defekt u pitanju.

Hvala puno, i ja se nadam, ako mi uvaze uzecu neki od benq modela gl2460, btw, sta se desava ako mi ne uvaze garanciju, vracaju mi isti monitor?

Jel imas neka podesavanja odziva u opcijama direktno na monitoru?

Pa nije vise monitor kod mene, ali nisam imao takvih opcija, bio je siromasan sa istim, imao sam brightness/contrast, color preset, gluposti za jezik i to, preko dvi su mi bile onemogucene opcije za sharpness i position

Posto sutra menjam monitor, da li moze neka preporuka za ips panel do 16500din? 22-23''

E nije mi jos stigao, juce sam ga porucio, kazu u ponedeljak-utorak, pisem prve utiske cim stigne !

Da se javim da je stigao monitor, i na prvu loptu sam prezadovoljan, ne moze da se poredi sa onim prethodnim koji sam vratio, vidi se da su ustekali pare na postolju i tim sitnicama, ali panel koji je najbitnije je vrhnuski

Uzeh ga i ja juce. Sto kazes zaista je nebo i zemlja u odnosu na tn panele. Sad mogu da pustim film i da ga gledam lezeci na podu ako to zelim i slika ce biti ista kao da ga stojim pravo ispred njega :)

Osim uglova gledanja, pohvalan je i odziv jer ne primecujem razliku u odnosu na 2ms na starom monitoru. Boje su tek druga prica i to ne samo za fotografije. Koliko npr. Bf4 izgleda drugacije.

Sve u svemu za sad samo pozitivni utisci. Cak mi se sada i dopada "understated" odnosno nenametljiv dizajn. Mada ja sam kupio nexus 5 izmedu ostalog zato sto mi je lep :) dok nekima izgleda jeftino i nezanimljivo...

Poslednja izmena:
Uzeh ga i ja juce. Sto kazes zaista je nebo i zemlja u odnosu na tn panele. Sad mogu da pustim film i da ga gledam lezeci na podu ako to zelim i slika ce biti ista kao da ga stojim pravo ispred njega :)

Osim uglova gledanja, pohvalan je i odziv jer ne primecujem razliku u odnosu na 2ms na starom monitoru. Boje su tek druga prica i to ne samo za fotografije. Koliko npr. Bf4 izgleda drugacije.

Sve u svemu za sad samo pozitivni utisci. Cak mi se sada i dopada "understated" odnosno nenametljiv dizajn. Mada ja sam kupio nexus 5 izmedu ostalog zato sto mi je lep :) dok nekima izgleda jeftino i nezanimljivo...

Drago mi je i da si ti zadovoljan :). Nikad vise u zivotu necu uzeti tn panel, pa maker me puskom terali, 5ms odziv ne moze bolje za ips koliko sam ja pratio

Malopre sam primetio neki veoma tih sustajuci zvuk iza monitora, da li je to normalno ili ne? Zeko jel i ti primecujes na tvom?

Sad sam osluškivao - kada skroz primaknem uvo rupicama za hlađenje, čuje se taj veoma tih zvuk. Mislim da je to normalno - da je to to zvuk transformatora struje koji je u njemu.

Jel si ga kalibrisao? Ako jesi, na kojim vrednostima ga držiš? Tip: Nikada ne čitam uputstva od uređaja i ne znam ni ja zašto, pogledam od ovog našeg i vidim interesantnu stvar, da je nativna rezolucija 1920x1080 @50Hz, pa ako nisi, stavi 50Hz :)

zasto 50hz? od kalibracije samo sam brightness stavio na 80% slab sam sa tim, sta mi ti preporucujes?

@50Hz Da ga j****. I ja sam se začudio, jer znam da je 60Hz uglavnom standard. Evo pdf pa baci pogled na tabelu.

@kalibracija Nisam ni ja još uvek ništa čačkao. Bacio sam malo pogled na boje i čini mi se da je lepša slika kad se zelena smanji na 94-6.

Prilozi

• 29705.pdf
    983.9 KB · Pregleda: 13
Poslednja izmena:
Vrh Dno