Šta je novo?

Pitanje u vezi napajanja

Mau53r

Slavan
Učlanjen(a)
25.09.2007
Poena
320
Pozdrav,

Imam slijedeću konfiguraciju:

Napojna 500W Codegen
AMD 64 3800X2
MB ASUS
2X1GB DDR2 800MHZ
DVDRW
DVD
HDD160 GB Hitachi
HDD 60 GB Maxtor
VGA X1950GT 256mb
Monitor 19" LCD LG

Sada bi uzeo 8800GTS 320mb, na ovu konfiguraciju.

Pitanje je da li moram odmah uzimati i novu napojnu i koliko bi wati ta nova napojna trebala da bude?

Unaprijed hvala na odgovorima!

Ne treba ti jace napajanje, moci ces ti to fino da guras sa tim Codegenom od 500 W.
Stekaj pare za nesto drugo.:wave:

Mislim da ti ipak treba pogotovo ako je to napajanje sa 8cm fanom,
ukolio je ono sa 12v koje je jace i teze onda bi mogao da se provuces, serija sa 8cm fanom je slabija, sa 400w Codegenom i grafikom tipa 7300gt Core 2 Duo zna da pravi probleme.

Ne treba ti jace napajanje, moci ces ti to fino da guras sa tim Codegenom od 500 W.
Stekaj pare za nesto drugo.:wave:

8800 GTS nebi stavio na to napajanje pa ni da mi platish..... :wall:

@ Mau53r
Uzmi novo napajanje tipa Chieftec / Antec / Cooler Master ili bilo koje firmirano od 500-550 W da nemash brige.....

:wave:

Hvala vam na odgovorima.
U narednih nekoliko dana ću nešto od ovoga riješiti pa vam se javim.:wave:

Da u pravu su ljudi, ipak je Codegen polubrend za tu graficku je verovatno nedovoljan, u svakom slucaju nista brendirano ispod 450w nije preporucljivo na tu masinu.

Nebih se bas slozio da je konzerva, napajanja prethodnih godina su im bila solidna, nisu imali previse reklamacija, u odnosu na JNC, KME, Frontier i sl ova napajanja su bolja, narocito su dobra napajanja koja idu uz Codegen Britza kucista, svako ko ga je uzeo u ruku zna o cemu se radi, firma kao firma nije vrh, ali za nezahtevne korisnike radi ok .

Nebih se bas slozio da je konzerva, napajanja prethodnih godina su im bila solidna, nisu imali previse reklamacija, u odnosu na JNC, KME, Frontier i sl ova napajanja su bolja, narocito su dobra napajanja koja idu uz Codegen Britza kucista, svako ko ga je uzeo u ruku zna o cemu se radi, firma kao firma nije vrh, ali za nezahtevne korisnike radi ok .

A po tebi onaj sa X2 i 2 Gb rama 2 HDD-a i 8800 GTS nije zahtevan korisnik ?? :S:

Zatevan jeste po mojim merilima, a sto se tice Codegena evo necega sto bi teralo tu masinu i da pretekne da se vrti prase sa strane na elektricnom raznju
Napajanje 600W Codegen Dual +12V 2x8cm & 2*SATA & Fan 20+4 pin

ili bez praseta samo masina
Napajanje 500W Codegen ventilator/12V/12cm/20+4 pin & SATA

Prvo kosta manje od 40e, drugo 22-3 evra.

Poslednja izmena:
Codegen je firma koja polako ali sigurno grabi u brend napajanja zivi bili pa videli

Nisam imao prilike da vidim Codegen ali oni definitivno jesu brend koji proizvodi sopstvena napajanja pod istim imenom. Ima ga po raznim listama na netu, nazalost uglavnom za izbegavanje. Mada na tim listama ima i dokazanih brendova u value klasi, koja se ovde najcesce i kupuju. Sa obzirom da smo i mi "value zemlja" za izbegavanje, mozda i ta napajanja nisu tako losa;)

Poslednja izmena:
Ima već mjesec dana kako sam kupio ovu ASUS 8800GTS 320mb, i sa Codegenovim napajanjem od 500W sve radi bez ikakvih problema i opterećenja.

Meni je to napajanje iz Brize i to od 400W radilo ok na masini iz potpisa, interesantno je da nikad nisam cuo da je Codegen nekome crko..sem nekome ko ga je preopteretio sa dve gf8800 :)

Nazad
Vrh Dno