Šta je novo?

Pitanje u vezi napajanja i modularnih kablova

DonMarkon

Slavan
Učlanjen(a)
04.09.2008
Poena
395
Posedujem Thermaltake 575w

http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001569

2009122514405370555.jpg

Ovi crveni slotovi su za grafike ali ja sam dobio samo 2 kabla

Problem je sledeci imam 2 grafike na njemu 5850 i 7850 ali sam dobio samo 2 pcie modularna kabla . 5850 je nakacen direktno na modularni a drugi na 2 molex-a pa pcie

7850 na ovaj drugi crveni pcie

Moje pitanje je sledece da li bih smeo da ovaj modularni kabal koji je sa molexima bocnem u crveni slot za graficke i od njega sa nastavkom napravim pcie 6 pin dzek

DSC_0121.jpg

Ne smes..

Posedujem Thermaltake 575w

http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001569

Pogledajte prilog 115993

Ovi crveni slotovi su za grafike ali ja sam dobio samo 2 kabla

Problem je sledeci imam 2 grafike na njemu 5850 i 7850 ali sam dobio samo 2 pcie modularna kabla . 5850 je nakacen direktno na modularni a drugi na 2 molex-a pa pcie

7850 na ovaj drugi crveni pcie

Moje pitanje je sledece da li bih smeo da ovaj modularni kabal koji je sa molexima bocnem u crveni slot za graficke i od njega sa nastavkom napravim pcie 6 pin dzek

Pogledajte prilog 115994

A i fizicki ne mozes da ubacis taj konektor u crveni konektror ( osim ako neces nesto da seces )

Ta dva su namenjeni za graficko napajanje,tako da mozes,to sa moleksima ti je samo adapter kao mogucnost
posto ti kartica ima molex prikljucke.
i nikako da shvatim sta bi pravo, 7850 ti je prikljucena na crveni normalno 6-pinskim.
5850 ti je sa moleks ulazom,imas kabal koji imaju moleks zavrsetak,upravo namenjen za tvoju
5850 lepo ga ubodes u taj drugi crveni prikljucak i sve ok.

Poslednja izmena:
Moze probao sam :) al' da ne rizikujem ...
kako može kad je kukica kod PCI-e izmeđe 2 i 3 pina, a kod molexa i sata na 2 pinu, jedino ako su ti kukice već polomljene.
Inače taj crveni su samo 12V(žuta ž.), dok ti crni imaju i 5V i 3,3V(crvene i narandžasta kod sata konektora) tako dva puta ne može

Poslednja izmena:
Bez obzira na kukice,ulazi su ti koji onemogucuju greske(raspored kockastih i zaobljenih lezista)
Slika br.2 da li je to jedan isti kabal?

Poslednja izmena:
Sada pazljivo gledam ove ulaze pazi kad se poklapa moze da ide ovaj 6 pinac u 8.

Najbolje da nades ali vrlo tesko 6+2 kabal,mada sta fali moleksima ja imam 2x mleks na 8-pina kartici.

Mene konkretno šta brine je što bih bocnuo kablic na mesto koje je predvidjeno za grafike . Da li je možda izlazna snaga veća a ovaj kabal za molekse ima manje žica tj 4 u odnosu na 6 ( vidi se na slici) . U suštini me brine da li mogu da spalim karticu ako je nakacim preko ovog kabla koji je priključen u crvene portove :)?

Ta dva su namenjeni za graficko napajanje,tako da mozes,to sa moleksima ti je samo adapter kao mogucnost
posto ti kartica ima molex prikljucke.
i nikako da shvatim sta bi pravo, 7850 ti je prikljucena na crveni normalno 6-pinskim.
5850 ti je sa moleks ulazom,imas kabal koji imaju moleks zavrsetak,upravo namenjen za tvoju
5850 lepo ga ubodes u taj drugi crveni prikljucak i sve ok.
Ovo je sve ok ali meni treba za još jednu 7850 a plašim se tj mislim da je bolje ako priključim preko crvenog porta za grafike nego u ove crne za periferije pošto je tu već jedan molex adapter za 5850 . Tako da se sve vrti oko toga . Ne kapiram ja u suštini da li je output napajanja odvojen između crnih i crvenih adaptera? Ili napajanje raspoređuje snagu

Koliko vidim uz 7850 dobijas 6-pinski na 4-pinski adapter tako da opet imas problem.
Vidao sam po oglasima da ljudi prodaju modularne kablove za male pare pa potrazi.

Vrh Dno