Šta je novo?

Pitanje u vezi kupovine DSLR aparata

Fudzo

Cenjen
Učlanjen(a)
02.07.2012
Poena
154
Pozdrav, imam jedno kratko i prosto pitanje. Planiram burazeru za rodjendan, posto je lud za tom fotografijom, da uzmem neki mnogo dobar DSRL. Jedan covek nudi sledece: Canon 5D Mark II, plus buster za baterije (ukljucujuci jednu dodatnu bateriju), objektiv Canon EF 24-70mm f/2.8L USM ovaj http://www.fotodiskont.rs/proizvodi/canon-ef-24-70-f-28l-usm-838.html
i plus daljinske okidace za blic, torbicu, citac kartica i karticu SanDisk 32GB, kaze da je neka bolja, po secanju sam izguglao sliku
http://zoomfoto.rs/43-1256-large/sandisk-cf-32gb-extreme-iii-60mb-s.jpg

i sve to za 2500e. E sad me zanima da li je mnogo ili ne? Rekao mi je da je aparat uzeo proslog leta, da ga je vrlo malo koristio, proverio sam preko onog programa EOSCount i ima 14800 okidanja. Slabo se razumem u te stvari tacnije uopste se ne razumem, sad me zanima da li tu moze da postoji neka skrivena mana, da li je 14800 okidanja mnogo ili ne. Proverio sam aparat ovako, na oko se vidi da nije koriscen, drndan mnogo i slicno. Sad ne znam da li bih trebao jos neke testove da obavim sto se tice funkcionalnosti aparata.

Bio bih Vam vrlo zahvalan na sto brzem odgovoru posto je burazeru rodjendan za 2 nedelje.

Najbolje da se ipak posavetujes sa burazerom, jeste da nece biti mozda iznenadjenje ali kupovina polovnog i tako skupog aparata .......

1. 14800 okidanja nije mnogo.
2. 2500e za to je mnogo.
3. Ako burazer ne drzi fotografiju u malom prstu, to sto hocesh da mu kupis je overkill..

Kupi mu Canon 600D i da peva!

A za kojom je to "tom" fotografijom tvoj burazer lud?
Meni i tattoo bi to bio preskup aparat, ali to ne znači da je i tebi čim uostalom pitaš, tako da i odgovor iznad izbaci (to ko ono da l da kupim bmw 5 ili 7, ma jok kupi golfa), *** svako zna koliko je dug. A ljudi su skloni da savetuju druge razmatrajući zapravo sopstvenu ili finansijsku situaciju prosečnog građanina naše lepe domovine. A ti to na sreću očigledno nisi:)
U svakom slučaju da se vratim na suštinu, ako se ne razumeš baš u to kao što i sam kažeš obavezno povedi nekog ko se razume sa sobom, teško će neko ovde u dve reči da te dobro posavetuje. Ili bar ukucaj u google Polovni objektivi, sta gledati, pipati, mirisati pa čitaj malo o toj i sličnim temama vezanim za kupovinu aparata i objektiva.
Naravno stoji ono što je driver rekao, ako je precenjeno ipak gledaj nešto drugo... ipak čim postavljaš ovo pitanje ne bi da baš, baš baciš lovu.
Inače mnoge američke domaćice imaju overkill tehniku pa im ne smeta, a i ako smeta (nema auto mod, blic....preglomazan je...) kupi onda 600D. Ljudima koji postavljaju ovakvo pitanje to sigurno nije problem:D

Ako americke domacice overkilluju, to ne znachi da svako treba da bude neobavesten i radi istu stvar, zato valjda i postoje forumi i informacije po celom netu kako ne bi kupio nesto sto ti ne treba :) Veruj mi da ni Bill Gates ne kupuje nesto sto mu ne treba :)

Pa i ja sam pretpostavio da čim postavlja takvo pitanje na forumu ne bi da BAŠ baci lovu, zato sam i napisao što sam napisao.
A s druge strane, ako neko kupuje burazeru aparat na poklon i spreman je da izdvoji 2.5k eur, onda sigurno može pride da kupi i 600D. Ili u najmanju ruku burazer može da proda taj aparat, kupi 600D a za kusur naravno golf II:D

Haha, Golf II najbolja masina :)

heh, verujte mi nemam bas para za razbacivanje, da imam otisao bih u radnju i trazio bih sve najskuplje i ne mislim :D
Taj novac sam skupljao sigurno dve i po godine, i hteo sam da zamenim kola... ali ce mi vise radosti uneti u zivot osmeh na bratovom licu... :)
@Driver Gledao sam po netu cene itd. i kad saberem da sve ovo sto dobijam uz njega uzmem novo ispada 1000e skuplje, tako da mi nije jasno zbog cega je za ovo mnogo sto kazes... posto aparat koliko sam video bas nije koriscen, kao da je juce izvadjen iz kutije i kolika bi onda po tebi trebala da bude realna cena? Ali dobro vi verovatno bolje znate, pa cu da uzmem u obzir svaki savet.

Poslednja izmena:
Realna cena za 5D Mark II u takvom stanju je maksimum oko 1250e, 24-70/2.8 u bilo kakvom stanju nije vise od 700e. Ostalo sto nudi vredi sve zajedno manje od 100e, sto znaci jedva preko 2000e..

Drajver je uvek realan, sto se tice svega, surov ali skoro pa uvek u pravu ;)

A da uzems nov 5d mk2, kod Andora je 1480 Evra, a objektiv polovan a dobro ocuvan ? Mozes cak i tog coveka da pitas da li bi prodavao samo objektiv ? Ili ponudi tom coveku 2000 Evra, pa vidi da li ce da pristane, i slobodno mu reci sta ti je Draver napisao !

ok ok, ali @Driver pazi ovo, nije mi jasno kako sve to vredi manje od 100e?

http://www.fotodiskont.rs/proizvodi/canon-bg-e6-897.html Buster+dodanta baterija je ovde 270e
http://www.fotodiskont.rs/proizvodi/sandisk-cf-32gb-extreme-373.html Memorijska je ovde 170e
http://www.fotodiskont.rs/proizvodi/canon-dslr-torba-1207.html Torba je ovde 55e
Plus remen za fotoaparat i okidaci za blic, ne znam koliko to moze da kosta ali neka bude sve zajedno jos 30e

Kad se sabere to je ukupno sve 525e, tako da ne znam gde si dosao do racunice da je sve ovo ispod 100e.

P.S. Nisam proverio da li je tamo originalna LP-E6 baterija, ako jeste to je jos dodatnih 50e :p Ali dobro, nije to toliko ni bitno.

@DeuS.Mikelle I da uzmem nov MK2 za 1480e opet moram da dam jos 600-700 za objektiv koliko je driver rekao da moze da kosta, i ako bih uzeo sve ove dodatke koliko bi onda izaslo? :)

Poslednja izmena:
Prvo, sto kaze Driver, mnogo je, pogotovo za komplet. Drugo, ja nikad ne bi dao 2ipo soma za polovan aparat.

Vidi, ti ako si resio da ovde pitas samo da bi dobio potvrdan odgovor, totalno si pogresio mesto..

Ja sam ti predlozio da uzmes NOV aparat, koji ima originalnu bateriju i sve sto ti treba sa 0 okidanja ! Ne vidim za sta si ti zamislio da ti treba buster ?! I da je to neophodno, takodje, kartica od 170 evra ?! D fak ! Ja mogu, inace i sluplje da ti prodam takvu karticu ako ti je to zelja ?

Ako hoces savet, saslusaj, ako neces idi lepo i kupi to sto si zamislio i svi srecni ;-)

Apsurdno mi je sve sto pises, prvo nova stvar je nova, i sa polovnim objektivom izadje jeftinije od onoga sto si zamislio ?!

Fudzo, dodatna oprema se uvek ceni "nista", pogotovo kada ide u kompletu. Grip za 5DII 270e ?:) To prvo verovatno niko ni nema novo, a drugo, to je plastican grip, imas bukvalno identicne kopije nove za 50e, taj grip posebno da se prodaje kostace max 100e, a kada ide u kompletu bukvalno se racuna u cenu aparata. Drugo bi to bilo da je u pitanju Mark III i originalni grip, cene takvih stvari se u ovoj zemlji ne formiraju "cena novog - godine starosti", vec "da li neko ima da ti iskesira toliko za polovnu stvar" :)

Poslednja izmena:
ok ok, nemojte da se ljutite, samo pitam, a posto se ne razumem u to gledao sam cene po netu, pa samo pricam po onome sto vidim... :)
E sad samo jedno pitanje, ja imam na raspolaganju 2000e, ovaj mi je trazio 2500 ali ostalih 500 da mu dam za tipa 5-6 meseci (Zbog toga mi se i svidela ponuda). E sad, sta mi vi onda preporucujete, za koliko najnize moze da se nadje novi MK2 (mora da bude to telo) i sta jos da uzmem da ostatak para, tacnije koji objektiv mogu da uklopim u tu cenu, naravno trebace mi i kartice, citac kartica, torbica...
Hvala unapred :)

@DeuS.Mikelle ko je taj Andor? I jel daje garanciju? Gde god da sam gledao novi su 1750-1800e :)

Kontakt - andor.bujdoso at gmail.com

Pozdrav!
MrBigJump.gif

ok ok, nemojte da se ljutite, samo pitam, a posto se ne razumem u to gledao sam cene po netu, pa samo pricam po onome sto vidim... :)
E sad samo jedno pitanje, ja imam na raspolaganju 2000e, ovaj mi je trazio 2500 ali ostalih 500 da mu dam za tipa 5-6 meseci (Zbog toga mi se i svidela ponuda). E sad, sta mi vi onda preporucujete, za koliko najnize moze da se nadje novi MK2 (mora da bude to telo) i sta jos da uzmem da ostatak para, tacnije koji objektiv mogu da uklopim u tu cenu, naravno trebace mi i kartice, citac kartica, torbica...
Hvala unapred :)

Pa ponudi mu tih 2000e za sve komplet, evo danas sam dobio ponudu za MKII za 1000e, presao 30k sto uopshte nije mnogo, tako da ochigledno padaju cene i sad taj tvoj komplet kosta jedva 1800e :) Ako mu das 2k, on treba da bude srecan, ne ti :)

@Fudzo

Prvo probaj da prokljuviš koji aparat brat trenutno poseduje, pa javni ovde.
Ako već ima neko "polubesnilo", onda ima svrhe da uopšte razmišljaš o MK2.
Ako nema nikakav, onda kupuj nešto jeftinije.

@Fudzo

Prvo probaj da prokljuviš koji aparat brat trenutno poseduje, pa javni ovde.
Ako već ima neko "polubesnilo", onda ima svrhe da uopšte razmišljaš o MK2.
Ako nema nikakav, onda kupuj nešto jeftinije.

Apsolutno se slažem sa ovime što si rekao. Kupovina poklona je UVEK osetljiva stvar, glupo je da se pretera ako se ne mora preterati.

Sta mislite od nikon d80? Polovnjak, oko 40k okidanja je odradjeno, dodje neki objektiv. Amater sam pa sad ne znam sve detaljno, oko 150e kosta, da li je to skupo i da li je ok aparat za amatera?

Jos neko misljenje, ne razumijem se bas najbolje, valjda moze oko 200k okidanja to sam procitao nedje po netu :) sad ne znam da li je to tacno...

Sta preporucujete za pocetak? Sta treba da se uzme?

Ja ti preporučujem da na istim tim oglasima udariš search za D80 i kupiš ga sa 18-200 za male pare (300e).
Kad oduzmeš cenu objektiva dodje te stvarno jeftino.

Inače, po meni, to je najzahvalniji Nikon za učenje fotografisanja.
Moze podosta, ali ga treba znati "iscediti". Posle ti nešto sa CMOS-om dodje kao voznja po snegu BMW sa ASR-om posle Lade sa Trajal gumama,

Inače, ja bih na tvom mestu ipak pucao na Canon-a, Nikon ti je gulikoza od firme, kad ustanoviš jednog dana šta bi hteo, vidiš da ti za to treba par hiljada evra...

da li taj d80 sa 18-200mm kosta novi 300e?
Da li valja uzimat ovaj d80 sto mi nudi ovaj lik?

Koliko ja znam zavesica može da se promeni, jel tako beše ? Ako je čoveku problem 40+ hiljada okidanja lepo kupi sasvim novu zavesicu i rešen problem. Pod uslovom da nije preskupo i da ima da se nađe za Nikon D90 i D80.

Inače, Nikon D90 je neko optimalno rešenje za poklon, lepo kaže član Lepi Cane.

Nazad
Vrh Dno