Šta je novo?

Hardver Pitanje u vezi konfiguracije koju želim da sastavim

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Bajcetic

Zapažen
Učlanjen(a)
15.06.2022
Poena
20
Planiram da sastavljam svoj novi računar pa me interesuje da li će ova konfiguracija moći da služi narednih pa recimo 5 godina bez da ulažem dodatno u nju.
Igrice koje planiram da igram su: Battlefield 5, CS2, PayDay 3, Sons of the forest, PUBG, AC Mirage, COD Modern Warfare III...
Specifikacije:
Procesor: Ryzen 5 7600x
Matična: Gigabyte X670
Grafička: Gigabyte RTX 4060 Ti
Napajanje: Gigabyte P850M gold modularno
Ram: Gigabyte 32GB ddr5 6000mhz
Ssd: Samsung 990 pro 2TB
Hlađenje: NZXT kraken 360mm
Kućište: Asus GT 502
Okvirna cijena računara je 1500e (precizno 1429e).
Pored toga da li će postojati bottleneck, da li je napajanje slabo... Ako imate preporuke o izmjeni otvoren sam za sve. Mislim da je procesor daleko najbolji u tom cijenovnom rangu (225e) a grafičku znam da je npr 3080ti bolja nego 4060 TI ali mi je želja da vidim novu tehnologiju četvrte serije rtx-a. Unaprijed hvala na svakom komentaru i sugestiji.

Ok racunar ali za 5 godina da ne ulazes pare nije. U tom slucaju bi trebao da ides na minimum 7800x3d procesor, grafika 7900xtx, napajanje bar 1200w... da sutra ako odlucis da kupis neku jacu graficku ne razmisljas hoce napajanje biti dovoljno ili nece.

Cak i da ovo kupis nisam siguran da ce da bude ok za 5 godina da se ne ulaze u konfiguraciju. Ako planiras da igras samo te igre onda i to sto si ti predlozio ce da radi ali ako mislis da igras i neke novije onda minimalno ovo sto sam ti napisao.

Ok racunar ali za 5 godina da ne ulazes pare nije. U tom slucaju bi trebao da ides na minimum 7800x3d procesor, grafika 7900xtx, napajanje bar 1200w... da sutra ako odlucis da kupis neku jacu graficku ne razmisljas hoce napajanje biti dovoljno ili nece.

Cak i da ovo kupis nisam siguran da ce da bude ok za 5 godina da se ne ulaze u konfiguraciju. Ako planiras da igras samo te igre onda i to sto si ti predlozio ce da radi ali ako mislis da igras i neke novije onda minimalno ovo sto sam ti napisao.
Ne volim upgrade. Ali ovo je dobra podloga za to. Napajanje je jedina polovna stvar i zato uzimma baš to. Prodaje ga moj prijetatelj za smiješnu cifru pa uvijek ga mogu promijeniti. Napajanje novo, u fabričkom pakovanju vez ijednog radnog sata plaćam 50e a to je solidno napajanje + full mofularno što je meni jako bitno. Ovo napajanje mislim da može gurati sve do 4090, a kada bi uzeo jači procesor prešao bi budžet za par stotina eura. Mada bez pretjerivanja 3 godine bez ijednog centa ulaganja.

Procesor je sasvim ok.
Uštedi malo na ploči, Gigabyte B650 Aorus Elite AX je više nego dovoljna, razliku uloži u bolju grafičku kartu.
4060ti je jedna od najneracionalnijih kupovina trenutno, previše para za ono što daje. Ako već hoćeš da isprobaš Nvidia 40xx seriju, idi na 4070, neuporedivo je bolja kupovina od 4060ti. Ili sačekaj mesec dva da izadje 4070 super ako ti nije hitno.

Tesko da moze da gura 4090, no sada to nije bitno. Upgrade je dobar jer u tom slucaju prodajes svoju stvar dok vredi i dodas jos i kupujes novo, polovno ali jace od tvog trenutnog... nebitno o cemu pricamo, procesor, ram ili graficka.

Preracunaj sada da li ti se tih 100 evra isplati da das vise ali da budes miran duzi niz godina ili ces opet za 2-3 godine da sklapas novu konfiguraciju. Ovako kupi sada jaci procesor, dobru maticnu 32 gb ili vise rama i to je osnova a graficka se najlakse menja u celoj konfiguraciji a da ne moras pola racunara da izvadis iz kucista.

Pare od ploce ili u cpu ili u grafu zavisi koju rezoluciju koristis. Bezi od gigabyte napajanja. Kraken je overkill za taj cpu a gledajuci cpu i grsfu kanda nemas para na bacanje.

Procesor je sasvim ok.
Uštedi malo na ploči, Gigabyte B650 Aorus Elite AX je više nego dovoljna, razliku uloži u bolju grafičku kartu.
4060ti je jedna od najneracionalnijih kupovina trenutno, previše para za ono što daje. Ako već hoćeš da isprobaš Nvidia 40xx seriju, idi na 4070, neuporedivo je bolja kupovina od 4060ti. Ili sačekaj mesec dva da izadje 4070 super ako ti nije hitno.
Nije mi hitno. Hvala na savjetu. Računar se sastavlja tek za 2 mjeseca
Tesko da moze da gura 4090, no sada to nije bitno. Upgrade je dobar jer u tom slucaju prodajes svoju stvar dok vredi i dodas jos i kupujes novo, polovno ali jace od tvog trenutnog... nebitno o cemu pricamo, procesor, ram ili graficka.

Preracunaj sada da li ti se tih 100 evra isplati da das vise ali da budes miran duzi niz godina ili ces opet za 2-3 godine da sklapas novu konfiguraciju. Ovako kupi sada jaci procesor, dobru maticnu 32 gb ili vise rama i to je osnova a graficka se najlakse menja u celoj konfiguraciji a da ne moras pola racunara da izvadis iz kucista.
Vidi što se tiče rama to je najlakši upgrade. Matična ima 4 slota a biće zauzeta samo 2 (2x 16gb 6000MHz)
Što se tiče 4090 sve i da na neku foru može 4090 ne bih to radio ali znam da ne može jer sam pitao čovjeka sa sličnim računarom koji je morao kupiti novo napajanje. Time sam se i ja vodio, grafička, ram, ssd, sve je to lako promijeniti zato i ne uzimam b650 koja je bila početna opcija ali matičnu je najveći problem zamijeniti.
Pare od ploce ili u cpu ili u grafu zavisi koju rezoluciju koristis. Bezi od gigabyte napajanja. Kraken je overkill za taj cpu a gledajuci cpu i grsfu kanda nemas para na bacanje.
Prije u cpu, grafu je najlakše promijeniti. Hvala na savjetu za napajanja mada sam ja od stranaca čuo riječi hvale za ovo napajanje. A cpu upgrade mi je veliki trošak. Na krakenu mogu uštediti 100e a da dodam 100e na bolji procesor ništa neuporedivo bolje ne mogu dobiri. I9 14900KF trenutno najbolji procesor na tržištu samo je 20% bolji effective speed, a 25% average score a on košta 250e više od ovog procesora što je više nego duplo pošto ovaj košta 235e.

Poslednja izmena:
a monitor koji: 1080 il 1440 il 4k..

Nije mi hitno. Hvala na savjetu. Računar se sastavlja tek za 2 mjeseca

Vidi što se tiče rama to je najlakši upgrade. Matična ima 4 slota a biće zauzeta samo 2 (2x 16gb 6000MHz)
Što se tiče 4090 sve i da na neku foru može 4090 ne bih to radio ali znam da ne može jer sam pitao čovjeka sa sličnim računarom koji je morao kupiti novo napajanje. Time sam se i ja vodio, grafička, ram, ssd, sve je to lako promijeniti zato i ne uzimam b650 koja je bila početna opcija ali matičnu je najveći problem zamijeniti.

Prije u cpu, grafu je najlakše promijeniti. Hvala na savjetu za napajanja mada sam ja od stranaca čuo riječi hvale za ovo napajanje. A cpu upgrade mi je veliki trošak. Na krakenu mogu uštediti 100e a da dodam 100e na bolji procesor ništa neuporedivo bolje ne mogu dobiri. I9 14900KF trenutno najbolji procesor na tržištu samo je 20% bolji effective speed, a 25% average score a on košta 250e više od ovog procesora što je više nego duplo pošto ovaj košta 235e.
Impresivno što se konfigiracija od cca 1500e sastavlja oko napajanja od 50e, tačnije odbijaju se razumni predlozi da se za skoro pa iste novce uzme bolji GPU jer ga napajanje neće podržati...

Ako rikne biće fin roštilj.

Po 1000 put, napajanje je u top tri najbitnije komponente u računaru.

Ja uvek štedim na napajanju i matičnoj, naravno ne neki krš da se uzme, ali minimum, bronze neko. Ova ploča je bespotrebna, MSI B650 Gaming Plus wifi je više nego dovoljna, resto uloži u GPU, eventualno dodaj za 7800x3d

Poslednja izmena:
a monitor koji: 1080 il 1440 il 4k..
2 ili 4k mada radi bottle necka ciljam na 4k. Jer ću kasnije ubaciti jaču grafičku jer je 4k dosta orijenitsaniji na 4k
Impresivno što se konfigiracija od cca 1500e sastavlja oko napajanja od 50e, tačnije odbijaju se razumni predlozi da se za skoro pa iste novce uzme bolji GPU jer ga napajanje neće podržati...

Ako rikne biće fin roštilj.

Po 1000 put, napajanje je u top tri najbitnije komponente u računaru.
Znam to. Ađi sam mislio da je ovo dobro napajanje. Predloži mi neko bolje

Ja uvek štedim na napajanju i matičnoj, naravno ne neki krš da se uzme, ali minimum, bronze neko. Ova ploča je bespotrebna, MSI B650 Gaming Plus wifi je više nego dovoljna, resto uloži u GPU, eventualno dodaj za 7800x3d
Ne bih nikada štedio na napajanju a posebno na matičnoj. Matična je vrh, dosta je dobra zato što je tijelo računara, najteže je promijeniti... Wifi mi nije potreban jer ga ne koristim, a msi ne volim jer su mi iskustva sa svime sem sa asusom i gigabyte-om očajna.
Odlučili smo se za isti procesor, istu matičnu, ddr5 ram, slične stvari
Razlike su cooler, grafika 4070 (za koju se trenutno premišljam) i rekao si
750w napajanje, kod mene je 850 mada kažu da je gold sertifikat nedovoljan.
Hvala na ukazanoj pomoći

2 ili 4k mada radi bottle necka ciljam na 4k. Jer ću kasnije ubaciti jaču grafičku jer je 4k dosta orijenitsaniji na 4k
odustani od 4060ti.. i idi na 4070ti il 4080..il nesto od amd 7900..takodje idi na 7800x3d..napajanje corsair rm1000x ako moze novcanik da izdrzi..

Stedis dok te jedared ne potera maler pa ti napajanje pusti vise struje u delove... kada pocne sve da ti prsti od vatrometa ili vatre neces znati sta pre da radis.

Napajanje je prva stvar na kojoj se ne stedi, druga stvar na kojoj ne stedis je maticna, procesor bukvalno mozes polovan da kupis jer oni zadnji riknjavaju i to ako se desi, moze pre maticna da ode a procesor da prezivi. Samo pogledaj istoriju na kp koliko imas intel procesora 2, 3, 4 generacije a pogledaj koliko ima ispravnih ploca i pitanje je koliko su ustvari isprave.
4080 mi debelo biježi iz budžeta a o napajanju sam svakako razmišljao pošto mi to napajanje ima drug
Bolje onda sacekaj da skupis jos neki dinar pa kupi nesto daleko kvalitetnije i ozbiljnije, kad vec dajes 1500 evra skupi ako je ikako moguce da imas 2000 evra pa onda razmisljaj o kupovini.

Ne mora to da bude rtx 4080, mozes da gledas rtx 4070 ili rx 7800xt eventulano polovnu rx 6950 xt ali onda bar znas da imas ozbiljnu masinu i kada se posle budes preracunao reces dobro je sto sam kupio sada jace pa naredne 3 godine sigurno si bez ulaganja posle 3 godine vec ces morati da razmisljas o promeni graficke a procesor neces jer on je stvar koju ces poslednju da zamenis.

Power efficiency rating (Bronze itd.) nije merilo za kvalitet napajanja. Taj rejting je uveden relativno skoro ali je bilo efikasnih napajanja daleko pre. Napajanje je izuzetno važno jer ništa ne radi bez njega.

Stedis dok te jedared ne potera maler pa ti napajanje pusti vise struje u delove... kada pocne sve da ti prsti od vatrometa ili vatre neces znati sta pre da radis.

Napajanje je prva stvar na kojoj se ne stedi, druga stvar na kojoj ne stedis je maticna, procesor bukvalno mozes polovan da kupis jer oni zadnji riknjavaju i to ako se desi, moze pre maticna da ode a procesor da prezivi. Samo pogledaj istoriju na kp koliko imas intel procesora 2, 3, 4 generacije a pogledaj koliko ima ispravnih ploca i pitanje je koliko su ustvari isprave.

Bolje onda sacekaj da skupis jos neki dinar pa kupi nesto daleko kvalitetnije i ozbiljnije, kad vec dajes 1500 evra skupi ako je ikako moguce da imas 2000 evra pa onda razmisljaj o kupovini.

Ne mora to da bude rtx 4080, mozes da gledas rtx 4070 ili rx 7800xt eventulano polovnu rx 6950 xt ali onda bar znas da imas ozbiljnu masinu i kada se posle budes preracunao reces dobro je sto sam kupio sada jace pa naredne 3 godine sigurno si bez ulaganja posle 3 godine vec ces morati da razmisljas o promeni graficke a procesor neces jer on je stvar koju ces poslednju da zamenis.
Ako bude to tako ekstra mada i ovako ću morati da radim 3 mjeseca za njega ali nema veze. Vidjeću šta i kako budem mogao.
4700/7800xt/6950xt bi trebalo da uđu u budžet. Jače od toga tesko...
Ne bih amd grafičku uzimao. Mislim možda ja jesam tvrdoglav ili neupućen ali ako ću već morati zoliko da se odričem hoću da kupim nešto što volim iako bih za to isto mogao izvojiti malo manje novca da je amd umjesto nvidia-e. Filteri za računar su mi bili: amd procesor, gigabyte dobra matična, gigabyte nvidia grafika, sasmung 990pro ssd i asus gt502 kućište. Ostalo sve nije nešto bitno

7600x
Gigabyte B650M-DS3H (ne znam što insistiraš na Gigabajtu ali pogodilo se da je ovo pristojna ploča i nije skupa).
Za kuler vidi preko KP Thermalright Phantom Spirit SE, zašto da bacaš pare na preskupi 360mm NZXT sa kršom od softvera koji ti NZXT nameće...
To Asus kućište je 160€ kod nas. Možeš da nađeš ok kućište za duplo manje i uložiš pare u jaču grafiku.
Samsung 990 Pro je bacanje para. Greje se dosta, skup je, imao je neke probleme ako se dobro sećam, ne znam da li je to rešeno, a nećeš dobiti ništa što se gejminga tiče. Uzmi lepo Kingston KC3000 ili neki iz te klase i miran si...
Za napajanje imaš recimo Seasonic Focus Plus 750W za 140€ ili jeftinija varijanta Cooler Master MWE bronze V2 za nekih 100-tinak.

Poslednja izmena:
7600x
Gigabyte B650M-DS3H (ne znam što insistiraš na Gigabajtu ali pogodilo se da je ovo pristojna ploča i nije skupa).
Za kuler vidi preko KP Thermalright Phantom Spirit SE, zašto da bacaš pare na preskupi 360mm NZXT sa kršom od softvera koji ti NZXT nameće...
To Asus kućište je 160€ kod nas. Možeš da nađeš ok kućište za duplo manje i uložiš pare u jaču grafiku.
Samsung 990 Pro je bacanje para. Greje se dosta, skup je, imao je neke probleme ako se dobro sećam, ne znam da li je to rešeno, a nećeš dobiti ništa što se gejminga tiče. Uzmi lepo Kingston KC3000 ili neki iz te klase i miran si...
Za napajanje imaš recimo Seasonic Focus Plus 750W za 140€ ili jeftinija varijanta Cooler Master MWE bronze V2 za nekih 100-tinak.
Što se ploče tiče x670 mi se više sviđa jer ako bih nekad kupio petu generaciju m.2 bio bi podržan
Mislim da je voda uvijek bolja od običnog kulera, mislim tako je moje mišljenje
Pa 160e iskreno jije mnogo za onako dobar airflow, cable menagment, 2 zone...
Pa 990 ili 980 jer imam toliko dobra iskustva sa 860, 980, traju dosta, jako su brzi, pristupačni (oko 90e 2tb jako brze memorije koju dosta ljudi koje znam ima i prezadoboljni su)
Za napajanje u obzir dolazi samo prvo pošto je modularno a to je jedan od filtera koje tražim
Onda ides intel+nvidia ili ryzen+amd nikako ih ne konbinuj, mozes ali ovo je sto se kaze provereno dobra konbinacija.
AMD procesori te klase su bolji, npr i9 14900KF je samo 20% bolji od ryzen 7 7600x a gotovo duplo skuplji od amd-a, takođe mrzim onih hiljadu socketa kod intela, kod amd-q lijepo am3, am4, am5 i kraj a ne 10 socketa i onda problemi sa upgradeom.
Sa druge strane nvidia pravi (po mom ne toliko stručnom mišljenju) bolje, kvalitetnije, hladnije, pouzdanije (a i na kraju krajeva kod nas su dostupnije) grafičke od amd-a. Toliko volim nvidia geforce i želim da probam tu novu tehnologiju povećanja fps-a...
Zašto da ih ne kombinuje, koja je to logika...?
Ne znam. Gledao sam buildove najvećih svijetskih it youtubera koji sklapaju računarenpo 5000+e pa kombinuju

Onda ides intel+nvidia ili ryzen+amd nikako ih ne konbinuj, mozes ali ovo je sto se kaze provereno dobra konbinacija.
Happy Big Brother GIF by MOODMAN

Nisam rekao da je nebitno ali neki osrednji segment je sasvim dovoljan, a crkavaju i najbolja napajanja, internet je pun primera... Meni su od 2000. god pa na ovamo crkli 2 procesora (sempron neki i i3 2100) i 2 grafičke, tako da njih , posebno GPU gledam sa što dužom garancijom. Ali svakako neće pogrešiti da se uzme bolje, jedino je problem kod ovako ograničenog budžeta kao njegov, bacanje para na top tier MB, PSU, kućište ,kuler a štednja na CPU i GPU...

Ja bih na tvom mestu seo i prvo dobro razmislio šta i zbog čega kupujem, koji mi je budžet kojim raspolažem, pa onda krenuo od nule. Ovako su ti prioriteti malo čudni.
1. Kupuješ gaming računar, a štediš na procesoru i grafičkoj karti, dok na sve ostalo bacaš novac bez ikakve potrebe.
2. Na procesor od 200€ stavljaš vodeno hlađenje koje košta još toliko a uopšte mu nije potrebno. Ili uzmi taj procesor (koji je po meni sasvim ok izbor za tvoj budžet i potrebe) i stavi na njega recimo Thermalright Phantom Spirit 120 od 50 evra koji će ga sasvim lepo hladiti, ili se pruži za 7800x3d ako ti je baš merak da staviš to vodeno na njega, jer mu jedno takvo i treba. Ova kombinacija koju ti planiraš nema nikakvog smisla.
3. Planiraš igranje u 2k ili 4k rezoluciji, a kupuješ kartu koju i sama nVidia reklamira kao 1080p kartu, a koja pri tom ni za 1080p nije najracionalniji izbor (uloženo-dobijeno).
4. Ne zaleći se za bilo koju X670 ploču, ne dobijaš sa svakom puno. Ima i B650 ploča koje imaju M.2 5gen koji želiš (recimo ASRock B650M-HDV/M2 za 115 evra, ili Gigabyte B650 Aorus Elite AX za 200).
5. Uštedi na kućištu, nema potrebe da potrošiš 10% budžeta na njega. Ima odličnih za manje pare, recimo Lian Li 216 za 100€. Ima i jeftinijih naravno.
6. Ni izbor memorije mi nije najjasniji, koliko vidim to je 40-40-40 memorija, a nije ni najjeftinija baš.
7. Na sve to staviš napajanje koga će se svi prvo setiti kao primer napajanja koje treba da izbegavati po svaku cenu.

Poslednja izmena:
U pravu je čovek. Šta ako se posvađaju 😝

Ja bih na tvom mestu seo i prvo dobro razmislio šta i zbog čega kupujem, koji mi je budžet kojim raspolažem, pa onda krenuo od nule. Ovako su ti prioriteti malo čudni.
1. Kupuješ gaming računar, a štediš na procesoru i grafičkoj karti, dok na sve ostalo bacaš novac bez ikakve potrebe.
2. Na procesor od 200€ stavljaš vodeno hlađenje koje košta još toliko a uopšte mu nije potrebno. Ili uzmi taj procesor (koji je po meni sasvim ok izbor za tvoj budžet i potrebe) i stavi na njega recimo Thermalright Phantom Spirit 120 od 50 evra koji će ga sasvim lepo hladiti, ili se pruži za 7800x3d ako ti je baš merak da staviš to vodeno na njega, jer mu jedno takvo i treba. Ova kombinacija koju ti planiraš nema nikakvog smisla.
3. Planiraš igranje u 2k ili 4k rezoluciji, a kupuješ kartu koju i sama nVidia reklamira kao 1080p kartu, a koja pri tom ni za 1080p nije najracionalniji izbor (uloženo-dobijeno).
4. Ne zaleći se za bilo koju X670 ploču, ne dobijaš sa svakom puno. Ima i B650 ploča koje imaju M.2 5gen koji želiš (recimo ASRock B650M-HDV/M2 za 115 evra, ili Gigabyte B650 Aorus Elite AX za 200).
5. Uštedi na kućištu, nema potrebe da potrošiš 10% budžeta na njega. Ima odličnih za manje pare, recimo Lian Li 216 za 100€. Ima i jeftinijih naravno.
6. Ni izbor memorije mi nije najjasniji, koliko vidim to je 40-40-40 memorija, a nije ni najjeftinija baš.
7. Na sve to staviš napajanje koga će se svi prvo setiti kao primer napajanja koje treba da izbegavati po svaku cenu.
1. Na grafici štedim jer sam grafičke i prije uvijek mijenjao a na početku uzmem sve ostalo jako, a procesor sam gledao da je za te pare najbolji odnso cijene i kvaliteta ali više ne znam. Opet pominjem samo je 20% lošiji od i9 14900KF koji je duplo skuplji
2. Hlađenje sam našao za 150e ali opet to je 100e više od tog što si ti rekao a koji će biti dovoljan kako kažeš
3. To nigdje stvarno nisam vidio, ali hvala ti pogledaću mada sam sada zainteresovaniji za 4070
4. Pa b650 je i prvobitni odabir bio nego sam računao da je x bolja a razlika u cijeni nije neka ali ni b650 nije ništa mnogo različita ploča
5. Gledao sam lian li ali u bih su jako rijetka i nem aizbora ali svakako ću pogledati
6. Oko memorije sam se najviše i dvoumio dosta sam više bio za kingston ili nešto slično ali sam ovo samo stavio kao primjer iako za nju nisam bio 100% siguran
7. Od tog napajanja sam se oprostio, sad se gleda nešto ozbiljnije jer su mi svi sugerisali na to
Hvala ti na komentaru
Nisam rekao da je nebitno ali neki osrednji segment je sasvim dovoljan, a crkavaju i najbolja napajanja, internet je pun primera... Meni su od 2000. god pa na ovamo crkli 2 procesora (sempron neki i i3 2100) i 2 grafičke, tako da njih , posebno GPU gledam sa što dužom garancijom. Ali svakako neće pogrešiti da se uzme bolje, jedino je problem kod ovako ograničenog budžeta kao njegov, bacanje para na top tier MB, PSU, kućište ,kuler a štednja na CPU i GPU...
Mislim da budžet od 1500e nije mali sobzirom da su to najniže cijene iz BiH, Hr, Njemačke. Znači da kupujem to sklopljeno taj računar bio bi 2,5k ako je ovako 1500 u 3 države

u bosni definitvno sklopljeni racunar od tvoje 1500eura cifre dodje do 2.5k eura..na zapadu ta prica vise ne pali..YT je odradio edukaciju tako da svako sebi sklapa sto stvara probleme doticnim pc radnjama..nekad sklope za razliku od 100 eura..ko ne zna nista o racunarima on ce prije da kupi sklopljen u radnji nego custom made..i dobit ce garanciju sto se tice servisiranja i dijelova 1-3god..mada neke komponente imaju i duzu garanciju kad ih ti kupis..

mrzi me sve opet citati jesi li napiso da planiras u bosni uzimati komponente..ako je u bosni tesko za 3000 KM da ces sloziti 7800x3d sa 4070 il cak sa 7800xt..cijene su paprene..

Nazad
Vrh Dno