Šta je novo?

Pitanje u vezi fonta

Calibra 4WD

Čuven
Učlanjen(a)
07.08.2002
Poena
680
Ovih dana sam reinstalirao WIn i na vecini foruma koje posucejum,mi se promenio font za prikazivanje slova,a ovaj defaultni me smara nevidjeno.

E sad problem je sto se ne secam koji je bio prosli,kao ni gde se menjaju,pa ako neko ima odgovor barem na ovo drugo pitanje - mnogo ce mi pomoci da pronadjem onaj stari

da ti nije bilo ukljuceno ClearType? po defaultu je inache iskljuceno a mnogo su lepsi fontovi kad ukljucis ;)

Display Propreties, Appearance, Effects, Use the following method to smooth edges of screen fonts: ClearType

Nije do ClearType,bio mi je iskljucen i pre a i sada(BTW meni se ne svidja).

Jel mogu nekakko da menjam fontove,kao sto to mogu da radim u Wordu,Excelu,Notepadu?

Ubih se trazeci,i opet ne mogu da resim problem?!

Nasao sam u Internet Options meniju,da mogu da se menjaju fontovi,ali koji god da podesim ne menja se nista,ostaje ovaj defaultni(sirok font mnogo zato me i nervira)

Jel zna neko resenje mog problema?

Display properties > Settings > Advanced? Možda tu, inače treba 96dpi. A i ClearType je njesra neviđeno, kako to može nekome da se sviđa?!

thunderchase je napisao(la):
Display properties > Settings > Advanced? Možda tu, inače treba 96dpi. A i ClearType je njesra neviđeno, kako to može nekome da se sviđa?!

Ne pomaze ni ovo,kod mene je po defaultu takodje 96dpi.

Nije problem u velicini slova,vec sam font siri tekst za skoro 50% u odnosu na Arial font

ZoNi je napisao(la):
koji Win? koji browser?

Windows je XP Sp1(isto se desavalo i sa Sp2),a browser je IE6.

Sve max updejtovano sa Win Updejta

Right click on empty desktop>properties>appearance>advanced>falling menu select "menu" & izaberi željeni font!

Hrabro! :guitar:

Ronnie Coleman je napisao(la):
Right click on empty desktop>properties>appearance>advanced>falling menu select "menu" & izaberi željeni font!

Hrabro! :guitar:

NE pomaze,kada izabarem neki drugi font ,promene mi se slova u menije IE-a ,ali ova na forumu ostaju ista.

PO logici bi trebalo da radi opcija u IE options,ali tamo koji god da izaberem font,sve ostaje isto?!?!

U IE
Tools->Internet Options->Fonts
pa izabereš dva fonta po želji
Ako hoćeš da isforsiraš pojavljivanje ovih fontova na svim stranicama, bez obzira na to da li je autor predvideo neki drugi font onda
Tools->Internet Options->Accessibility uključi
Ignore font styles specified on Web pages
Ignore font sizes specified on Web pages
Takođe ovde možeš definisati da koristi tvoj "style sheet".

Vrh Dno