Šta je novo?

Pitanje u vezi fan regulatora?

Milcha

Slavan
Učlanjen(a)
26.07.2007
Poena
319
Kupio sam fan control Titan TTC-SC01. Kapiram da treba da ga ubodem na plocu jer na napajanju ne postoje kod mene takvi izlazi za vent. Ubo sam ga u plocu i u njega case fan i u everestu mi pokazuje da se broj obrtaja smanjio, i ako pomeram zeljenu brzinu i u verestu raste ili opada.

sc01-3d-view.jpg

E sad ono glavno.

Dali u opste smem da ga ubodem u plocu ili sam trebao da nadjem kabal koji ce direktno iz napajanja da mu dovede struju, to jest dali smeta ploci?

I dali on nekako utice na druge ventilatore koji se nalaze na ploci(npr.chipset fan)?

Ako hoces da budes 100% siguran mozes napjanje da mu dovedes spolja znaci 12V ne sa ploce nego sa molex-a npr. monitoring zica mora na plocu kao i masa da bi imao ocitavanje u win-u.

Pa zato i pitam smetali nesto ploci i ostalim ventovima koji su nakaceni na plocu?

Ili da nadjem molex i nakacim ga preko molexa?

Ne, ne smeta. Stavise, preporucljivo je da se ubode na plocu. Npr, zalmanov Fan kontroler koji dolazi uz kulere (Man Mate 2) se po pravilu ubacuje u plocu!

Stavise, preporucljivo je da se ubode na plocu.

Ne moze nikako da bude preporucljivo da ide direktno na plocu, starije ploce npr nisu imale 12V odgovarajuce jacine pa se kacenjem turbina palio taj konektor, novije ploce imaju ok izlaze jer je sada skoro defaut 12cm fan na procu i ne kazem da smeta direktno na plocu ali uvek je bolje sa napjanja time ne cimas ni plocu i teoretski bi trebalo da imas veci oc jer motor unosi sum + vuce struju sa same ploce, mada su u principu zanemarljive vrednosti.

Znaci za nekog ludog entuzijastu ili max ocera :) molex, svi ostali ploca.

Nazad
Vrh Dno