Šta je novo?

pitanje u vezi emule

Neša

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2002
Poena
630
Povremeno koristim emule, zapravo vrlo retko - nekoliko sati nedeljno.
Analizirajuci log rutera primetio sam da se ka mom racunaru - IP adresi upucuju zahtevi za emule konekciju cak i kada je moj emule apsolutno iskljucen.

Predpostavljam da su fajlovi koje sam delio negde indeksirani i da sad emule nekog korisnika ili vise njih kontaktira moju ip adresu sa odredjenim zahtevom za preuzimanjenekog fajla.

Meni licno ovo ne smeta u svakodnevnom radu, ali sve jedno nije prijatno videti toliki broj zahteva svakodnevno.
Sad mene zanima koliko dugo moze potrajati ovakvo stanje?

Nije bitno, mogu se rekonektovati i promeniti ip adresu, ali ce onda neko drugi ko dobije moju adresu imati isti "problem"

Jel neko zna neki detalj vise o ovome?

Sve dok ne promenis IP adresu, zahtevi mogu dosta dugo da se upucuju ka tvom racunaru iako je ugasen emule. Svako ko skida neki fajl koji ti imas indeksiran na sistemu, pre ili kasnije ce uputiti zahtev, u zavisnosti od mesta na Queue listi.

Da li to znaci da bi najbolje bilo diskonektovati se sa neta posle skidanja sa mule, mislim mi koji imamo dinamicke ip adrese? da li ti zahtevi opterecuju protok?

Meni do sad nije bilo takvih problema... Normalno pauzirash sve fajlove, onda se diskonektujesh sa eMule servera i ugasish program. Ko zna, mozda se uvuche negde u pozadini pa zato zeza.

ne, sigurno se ne vuce u pozadini, jer je racunar potpuno iskljucen, jeidno ruter ne gasim nikada, on je stalno online, pa s vremena na vreme pogledam njegov log da bi provrio da li je neko pokusavao nesto sto ne bi trebalo i tako su ostali zabelezeni zahtevi ka mojoj ip adresi na emule portovima. cudno mi je da se zahtevi salju tako "u prazno", kad se to podigne na globalni nivo dobija se ogromna kolicina uzaludnog saobracaja.
ne povecava protok drasticno, jer kad emule nije startovan zahtev se odbija. jedino mi jemalo cudno sto sam sa nekid ip adresa dobijao po 2-3 zahteva uzastopno mada nemam neke ekstra zanimljive fajlove da ponudim.

Zahtevi su 20-30bytova, dakle jako mali, ja sam imao fixnu ip pola godine, i non stop su mi stizali emule zahtevi, nista se to ne oseca, firewall to blokira, odnosno i nema programa koji ce da primi konekciju i to je to.

Vrh Dno