Šta je novo?

Pitanje u vezi email-a na K700i

bokii

Slavan
Učlanjen(a)
10.01.2006
Poena
304
Pozdrav svima!

Jel zna neko da mi kaze ili objasni zasto mogu u telefon ( SE K700i ) da stanu samo 38 mail poruka???
Ne mislim na poruke koje mogu da se snime, tada mogu onoliko koliko je memorije na fonu, nego u folderima Primljene, Poslate,
Za pripremu, itd. To znaci u prevodu da ja na serveru mog mail naloga mogu da imam samo 38 poruka! Nista mi nije jasno.
Jel postoji neka opcija da se to prosiri ili ne? Zamislite g-mail daje 2GB a ja mogu da iskoristim samo 0,0000001% prostora!?!
Ovde mislim na mail klijent koji dolazi uz fon, znaci onaj koji se nalazi u opciji poruke.
Skinuo sam neke java mail programe ali se placaju, nestigoh ni da vidim kako rade a istekao mi probni period, uzas. Isto
mi nije jasno da li npr mogu da prikacim neki fajl uz poruku preko tih java mail programa?
Taman ja odusevljen kako super radi mail na fonu ono cvrc, ogranicenje, i ovako ma nervira cesto blokiranje i samostalno
gasenje i paljenje.

Hvala svima unapred.

A da ti meni kazes kako idu podesavanja, posto ja nikako ne uspevam da ga napravim da prima mail... Nece, pa to ti je. Probao sam i sa proxijem, i ovo i ono... ali nema sanse, pa te molim da ako te ne mrzi, napises kako se podesava za mail....
10x

A sto da necu dobri covece :) Vako.Uzmes fonce tako da ga drzis obema rukama. Dalje, ativirao si GPRS kod tvog mobilnog
operater ( moram da napomenem i ovo jer mozda neko nije a cita temu pa bude problema xexe) Udjes u poruke pa u e-mail pa u
podesavanja ( kod mene je na srpskom meni ali prevedes na engleskom i eto), dalje, e tu keriras novi nalog ako vec nisi i
onda krenes sa podesavanjima a ona su sledeca: 1. uspostava veze - tu odaberes tvog mobilnog operatera ( Mobtel ili MTS) 2. protokol - stavis (pop3) 3.prijemni server
stavis onaj odakle hoces da ti stize posta npr. kod mene je (mail.gala.net) 4. prijemni port - tu nista ne menjes i mora da pise 110
5. sifrovanje - tu postavis opciju "Bez sifrovanja" 6. posta - tu uneses tvoje korisnicko ime za mail 7. lozinka - uneses lozinku
(pazi na mala i velika slova) 8. otpremni server - to je kod mene namesteno preko mobtela i glasi (smtp.063.mobtel.com)
9. otpremni port - tu takodje nista nemenjas i treba da pise broj 25 10. e-mail adresa - e tu uneses svoju e-mail adresu 11. ucitati - kod mene je zagavlja+tekst 12. sa imena - e tu stavis tvoje ime ako zelis da se
prikaze primaocu mail od koga je po imenu 13. potpis - to ti je potpis na kraju e-maila, pa ako zelis unesi i to, kod
mene je ime i prezime, moje 14. kopirati odlazne - tu se unese e-mail adresa na kojoj ce se kopirati sve tvoje odlazne tj pisane poruke,
kod mene to nije ukljuceno 15. interval provere - tu nemastis na koliko vremena hoces da ti fon proverava postu a mozes i da
ga iskljucis, odlicna stvar je ta opcija i neskida mnogo kredit ( oko 1,5KB tj 0,10din ti skine po jednoj proveri) ja to ponekad
ukljucim. E kada si sve lepo namestio pritisnes sacuvati i vratis se u mail poruke. Tada sve sigurno radi, normalno ako si
sve uneo tacno a najbitnije ti je odlazni i dolazni serveri, za yahoo nemoze da se namesti sa free nalogom dolazni server isto
tako nisam uspeo da namestom ni g-mail jer mi trazi neku SSL sigurnost i nemoze da se dogovori gmail sa mojim fonom xexe, nije
bitno postoje mnogo drugih besplatnih mail naloga sa pop3 mogucnostima, ja koristim gala.net mada je nesiguran.
E a ako imas 064 karticu pozovi njihov call centar i pitaj ih za SMTP server da bih mogao da ga uneses jer ja sam sa bogoljubom
i slobodno razgovaram xixi tj koristim 063, kozu mi ogulise. Dobro procitaj ovo sto sam ti napisao i mora da radi.
Ali prvo probaj da li ti radi GPRS, izadjes do nekog sajta itd. Jer ako to neradi dzaba stelovanje za e-mail.

Pozdrav celoj Kikindi from Zajecar :)

PS. ispravka oko kolicine snimljenih e-mail poruka u fonu iz proslog posta, mogu da se snime samo 20 komada a u uputstvu stoji koliko god ima raspolozive memorije, neko lazeee xexe

bokii je napisao(la):
g-mail jer mi trazi neku SSL sigurnost i nemoze da se dogovori gmail sa mojim fonom xexe
E u tome i jeste problem, na gmail nece, a moj provajder ne dozvoljava proveru maila ako nisam nakacen preko njegove mreze.
Tako da evo, vec 15 dana nisam proverio postu.... Skrenava!
bokii je napisao(la):
Pozdrav celoj Kikindi from Zajecar :)
O, fala, fala ;)
bokii je napisao(la):
PS. ispravka oko kolicine snimljenih e-mail poruka u fonu iz proslog posta, mogu da se snime samo 20 komada a u uputstvu stoji koliko god ima raspolozive memorije, neko lazeee xexe
Moz biti do firmvera.

Poslednja izmena:
Da li ste probali u gmailu "Settings->Enable POP for all mail" da ukljucite to?
Mozda proradi

Nazad
Vrh Dno