Šta je novo?

Pitanje u vezi DVI veze sa TFT monitorom

psihodel

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
805
Monitor je Belinea 10 20 35 W.
Do sada je bio povezan na DSUB. Danas sam ga priljučio putem DVI kabla. Po paljenju računara nema nikakvog signala, i taman sam pomislio da nešto nije u redu, kada se pojavila lista usera XP-a. Drugim rečima nema nikakvog signala dok se OS ne podigne do kraja.
Pošto nisam ranije imao iskustva sa ovom vrstom veze, interesuje me da li je ovo normalna pojava?
Slika je, inače, sada vidno bolja :)

a graficka kartica je....?

ako monitor valja ne pada mi nista napamet, sem da se monitor sporo "pali" pa dok se upali tvoja masina vec u XP-u ;)

yooyo je napisao(la):
a graficka kartica je....?

:S: Zaboravih. Grafička je ATI Radeon 7000.

Dok je bio priključen analogno, prikazivao je boot ekran i ekran dok se podiže XP, a sada kada sam ga priključio na DVI, dobijem sliku tek kada se OS podigne do kraja. Monitor je maltene nov i nije pravio nikakave probleme do sada, tj. ne pravi nikakve probleme ni sada, sem ovoga.

ati prosto receno brljavi na starijim karticama na dvi...
al osim ako ti se ide u bios svaki dan, mislim da ti nije to bas toliki problem...

Ja bih rekao da grafička VGA izlaz smatra za primarni, a DVI za sekundarni i inicijalizuje ga tek kada dođe do windows-a. Kako to da rešiš ne znam, nisam bio u toj situaciji.

Hvala na odgovorima...
Za sada mi ovo ne smeta, a slika je vidno bolja u odnosu na DSUB, tako da nema dileme za sada.

Nazad
Vrh Dno