Šta je novo?

Pitanje u vezi downloada...

Bane

Čuven
Učlanjen(a)
27.06.2000
Poena
619
Kad koristim default download manager IE-a (6.0), deshava se da jednostavno prijavi kraj downloada, iako ceo fajl nije skinut. Ovo se najcheshce dogadja kad svlachim fajlove sa groups.yahoo.com. Naime, tada se ne moze koristiti download manageri (FlashGet i DAP), pa se mora koristiti IE-ov manager.
Ima li neka fora da se IE-ov DM natera da zavrshi download do kraja, ili postoji neki DM koji moze da svlachi fajlove sa groups.yahoo.com.

Bane

Probaj sa ReGet-om on se integrise u IE i automatski preuzima download kad Ie zapocne. Idealan sa skidanje zamaskiranih fajlova kad je link sakriven itd.

Moze i Mozilla O:)

to se dogadja zbog connection timeout-a. umesto njega, IE prijavi da je fajl skinut. u tom slucaju nije moguce nastaviti download.

znaci, skidaj neki download manager

Koristi lepo Operu....:cuss:

Miroslav je napisao(la):
to se dogadja zbog connection timeout-a. umesto njega, IE prijavi da je fajl skinut. u tom slucaju nije moguce nastaviti download.

znaci, skidaj neki download manager
Pa u pravu si za connection timeout, ali ako si malo bolje procitao post covek vec ima FlashGet i DAP. Problem je do samog IE-a sto u tim situacijama nije u stanju da nastavi download, a u pitanju su "maskirane" adrese koje download manageri ne mogu da vide bez obzira sto su integrisani u IE i kao ReGet bi trebali da preuzmu od IE-a download, ali nije tako :(
Ostaje varijanta koju je predlozio Zoni: Opera (s njom nisam imao slicne probleme).

zar IE uopste ima manager??? :) A jel si probao sa Mozzilinim ili Operinim DL-om?

byMaX je napisao(la):
zar IE uopste ima manager??? :) A jel si probao sa Mozzilinim ili Operinim DL-om?
Pazi, u IE6 je to malo bolje odradjeno, ali i dalje brlja :(
Suvise je to daleko od download m, a kamoli manager-a.
Mogli bi da se ugledaju malo na Operu, a FlashGet, DAP, GetRight... to je za IE san snova :D

meni dap skida sve redom, samo pastujem zamaskirani link

ReGet je kralj svih Download Manager-a. Izuzetno mnogo skidam sa net-a i jos nikada, ali NIKADA nisam naisao na bilo sta sto ReGet ne moze da skine, i to cistom integracijom u IE, znaci nikakvih copy-ranja ni bilo kakvih drugih akrobacija, samo click na bilo sta !

Na stranu sto je vizuelno najlepsi i najpregledniji i sto pruza obilje "naprednih" informacija o stanju download-a, pise log fajlove, pravi history svega, ne zbunjuje se sa batch download-ima...ma mogao bih da nabrajam do sutra.

Jedino sto je tezak za crackovanje. Izuzetno tezak. Al' ako nadjete dobro crackovanu verziju nema boljeg.

Nikad mu necu zaboraviti kad mi je uredno skinuo jedan .exe fajl od oko 140MB, sve fino i uredno. Ja kliknem na .exe da se pokrene - kad ono mi se pojavi poruka: "This file was downloaded by a cracked version of ReGet" !!! :mad: O:) :cuss:
LM, nista nije pomoglo, nisam programer da trazim po 140MB coda gde je "majstor" ubacio zvecku, morao sam ponovo da skidam sa BOLJE crackovanom verzijom...:D

drapin je napisao(la):
"This file was downloaded by a cracked version of ReGet" !!! :mad: O:) :cuss:

uh... tako nesto se i meni jednom desilo (samo sto je fajl bio, na moju srecu, mnooooogo manji!)

e, od tada, koristim *iskljucivo* free programe: LeechGet (koji super izgleda, mozda i bolje nego ReGet) i maleni Download Express (oko 250kB!), koji je vrlo slican Download manageru iz Opere - a meni vise od toga ne treba, pa zato poslednjih 2 meseca koristim samo Download Express (link )

Crni je napisao(la):
a sta ako ne mozes da ga copyras ?!
e onda jedino IE ili Opera :(
mislis ono da ne moze desni klik? onda odem na source pa ga pronadjem na brzinu

ReGet je odlican, nikada nisam imao problema sa njim (kuc-kuc)
Pogotovo je dobra ona opcija "Download all by ReGet"...

iNCUBUs je napisao(la):
Da, da...narocito kad hoces da skidas npr. slike sa "onih" sajtova :beat: ...samo desni klik na bilo koju, odcekiras sve sto nije .jpg i teraj, poskida sve zivo...:eye: O:)

E, jebi ga...

Ovako...
Probao sam sa ReGet-om, ali stvar nije upalila. Javlja se ista greshka kao i sa ostalim DM-ovima. Pokushao sam chak i da unesem username i pass za dowload fajla, ali nije htelo. Koliko sam skapirao, kad se skida fajl sa groups.yahoo.com, prvo se vrshi redirekcija na login stranu, koja proverava da li postoji cookie, pa tek onda dozvoljava pristup fajlu. Kad se iz DM-a zatrazi odmah pristup fajlu, on krene na redirekciju za login stranu Yahoo-a, i nju skine.
Shto se tiche Opere, probao sam i sa njom. Nazalost, ona se ponasha apsolutno isto kao i IE. Krene skidanje, i onda iz chista mira, uvek na razlichitom mestu, ga zavrshi.

Ima li pomoci...

Bane

iNCUBUs je napisao(la):
ReGet je odlican, nikada nisam imao problema sa njim (kuc-kuc)

Tu opciju ima i FlashGet

drapin je napisao(la):
ReGet je kralj svih Download Manager-a.

Konacno da i ovo cujem :) Ja sam promenio sve zive DL managere ali sam se zadrzao na ReGetu bas zato sto radi na drugom principu - tj integrise se u IE.

Miroslav je napisao(la):
mislis ono da ne moze desni klik? onda odem na source pa ga pronadjem na brzinu
A sta sa dugmicima, formama, asp, php, javascript....
Nekad moze relativno lako i brzo, ali ima vrate warez-a, pa ga zavukli.....
pogubim zivce dok ne iskopam link :cuss:
mnogo je to :hump: i to me najvise nervira.
E kad nadjem DM koji sve to moze, ali bas sve - e u dupe ljubim autora (ali samo ako nadjem carck za isti :D )

Re: E, jebi ga...

Bane je napisao(la):
Koliko sam skapirao, kad se skida fajl sa groups.yahoo.com, prvo se vrshi redirekcija na login stranu, koja proverava da li postoji cookie, pa tek onda dozvoljava pristup fajlu. Kad se iz DM-a zatrazi odmah pristup fajlu, on krene na redirekciju za login stranu Yahoo-a, i nju skine.
Aaah, pa sto ne rece odmah da se radi o Yahoo groups !!! E to je posebna prica !

Sa Yahoo groups moze da se skida samo sa Real download manager-om ( ili kao se vec zovu oni sto prave RealAudio/Video player :confused: - mrzim ga iz dna duse pa sam mu i ime zaboravio :beat: ).

Proverena informacija procitana davno bas u uputstvima ili message-ima neke Bog te pita koje Yahoo group. Zasto je tako - nemam pojma ! :p

E sad problem je malo doci to tog managera. Mislim da je poslednji put kad sam pre par godina bio na mrskom mi Real sajtu bio negde duboko zakopan i skriven, ali mislim i da ga dobijas automatski sa onim velikim/full/pro ili kako vec bese player-om.

Naravno - to instaliras na sopstveni rizik ! Meni je tako nevidjeno preplavio sistem sa milion raznih reklama i ad servisa (cak i nakon registracije !), da sam mecku rodio dok nisam ocistio sistem od njegovih s*anja ! :mad: :cuss:

ZoNi je napisao(la):
maleni Download Express moze (skoro uvek!) da pobedi i dugmice: kliknes na dugme uz pritisnut CTRL+ALT i on ce onda traziti koji fajl moze da skine na linkovima koji slede!
Ajd, bas cu da probam to cudo i onaj ReGet...
Nego mene zanima nesto drugo:
Da li ima neki DM u kom moze da se ogranici brzina skidanja za svaki fajl pojedinacno ?
Poenta je u tome da svi oni imaju ogranicenje za program. Primera radi ako se zakacis na 33.600 i od ~4kb/s ogranicis DM-u brzinu na recimo 2kb/s, a ostalo koristis za surf. E sad ja bih da tih 2kb/s raspodelim na fajlove, jer ima nekih koji se sporije svlace zbog lose veze (npr. max 0.5kb/s), a DM uvek dodeljuje prioritet brzim linkovima, tako da se dolazi u situaciju da se za nekoliko minuta skinu svi oni brzi jer ih svlaci max brzinom, a oni spori maltene stoje i tek na kraju pocne da ih skida sa onih 0.5kb/s 100 godina :(

Probaj sa FlashGet-om, on ima automatski rezim odredjivanja protoka u zavisnosti od surfa. A ako je server spor, bice spor i ako mu ostavis 4kb/s za dl.

Alexandar je napisao(la):
Probaj sa FlashGet-om, on ima automatski rezim odredjivanja protoka u zavisnosti od surfa. A ako je server spor, bice spor i ako mu ostavis 4kb/s za dl.
Koristim FlashGet vec dugo vremena i prezadovoljan sam njim, ali ima dve mane:
1. ne moze da preuzme download svih fajlova (o tom slucaju se prica u ovom threadu)
2. ne mozes da svakom pojedinacnom fajlu podesis prioritet i da mu dodelis procenat bandwith-a.
Primera radi skidan Nero i gomilu programcica od po 1MB. Nerov server zagusen i vuce sa onih 0.5, ali zato ko mutav svlaci programcice od 1MB. E ja hocu da posto je Nero spor njemu dam maximalni prioritet da ga svlaci maximalno mogucom brzinom, a sta preostane da ide za ostale programcice. Ovako se desi da Nero skida nesto smesno malo u odnosu na mogucnost, jer je spor server, pa vise vuku ostali fajlovi. E kad sve ostalo skinem onda nastavi da skida nero sa onih 0.5 (naraste brzina sa recimo 0.1).
Malo sam konfuzno ovo objasnio, ali nadam se da ste me razumeli :)

Sto se tice skidanja vise fajlova i podesavanje brzine download-a za svaki pojedinacno:

Pazi, ne znam kakvu vezu imas, da nemas mozda neku kablovsku ili ISDN ili daj Boze jos nesto bolje, ALI moje iskustvo je sledece: imam, za nase uslove odlicnu, obicnu dial-up vezu i UVEK skidam iskljucivo samo po jedan fajl. Nakon vise godina iskustva, tvrdim da je to za dial-up ubedljivo najbrze resenje. Ako pustis vise fajlova da se skidaju istovremeno, 56k veza, pogotovu nasa, jednostavno nema dovoljan protok i samo se download-i medjusobno zagusuju i na kraju ispadne gore tj. sporije nego da si isao jedno po jedno.

Znaci u download manager-u podesis max simultani 1 download, poredjas ako hoces i 100 fajlova u queue...i voooziii ! ;) (za to vreme odes da odspavas :) )

Ma kakav Cable ili ISDN :)
kamo srece :boom:
Obican DialUp i zato mi je to i vazno.
Ako bih kao ti pustio da mi skida jedan po jedan i legao u krevet trosio bih 3x vise vremena :(
Ovako uglavnom pustam do 5, ali je problem sa sajtovima koji su zaguseni, a mirror-a nema, pa onda ja dam njima prioritet da vuce koliko moze, a preostalo da rasporedi na ostale fajlove da se ne gubi vreme :)
To bih ja voleo, ali ne moze, jer svaki DM obicno bas takvim fajlovima dodeli najmanji udeo u "linku" ako se taj jad i beda uopste i mogu nazvati tako :D

Crni je napisao(la):
Ako bih kao ti pustio da mi skida jedan po jedan i legao u krevet trosio bih 3x vise vremena :(
Ma to i tvrdim - da ne bi !

Mozda je moja veza na neki nacin specificna...Naj jednostavnije je da probas pa da se sam uveris: uzmi recimo 5 fajlova od oko 1M pa ih skidaj istovremeno i meri vreme. Onda ih obrisi i odmah (da se ne promene uslovi tj. stanje veze) poredjaj istih 5 fajlova u queue da se skidaju 1 po 1 i opet meri vreme.

Kod mene ovim drugim metodom ubedljivo brze zavrsi download !

Vrh Dno