Šta je novo?

Pitanje u vezi coolera

Alric

Slavan
Učlanjen(a)
26.12.2004
Poena
309
Trenutno imam TT Vulcano 7+ koji OK hladi komp (nikakav OC, Athlon 2000+) ali mi smeta to sto bas i nije tih, cak ni na najmanjem broju obrtaja (3600) pa planiram zamenu.Koliko sam video na bencu, preporucuju se Spire WR4 i CM Xdream 3, pa me intresuju iskustva, da li su oni znatno tisi od ovog mog 7+?Da li ima jos neki model koji se preporucuje?Video sam na Spire sajtu model, WR5 koga deklarisu na 19db, ali ga ovde nigde nema da se kupi...

Poslednja izmena:
Video sam ga vec ranije, lupio sam search, ali nigde nisam nasao odgovor na pitanje kolika je razlika u odnosu na Volcano 7+.

Najbitnije ti je sastav tela kulera tj. da li je full copper ili Al sa Cu bazom (kao sto je slucaj sa Whisper IV i xdream 3) i protok vazduha. Pogledaj na thermaltake -ovom sajtu koliki je protok vazduha i uporedi sa ovim kulerima. Mada ako te ne interesuje OC onda slobodno uzmi XDream III jer se ne cuje skoro uopste ~19dB, sto je izuzteno tiho a i lepo izgleda.

Po podacima, TT Volcano7+ pravi 24dBa na min. 3000rpm, 35dBa na 4800rpm a 47dBa na max. 6000rpm. Kod tebe verovatno oko 27dBa. XDream3 i WhisperRock4 prave oko 20dBa, dakle primetna je razlika.

Nazad
Vrh Dno