Šta je novo?

Pitanje u vezi CMR4 preko neta

• Začetnik teme Deleted member 2563
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 2563

Guest
Problem je sledeci: Ja i drugar hocemo da igramo doticnu igru jedan protiv drugog. E sad ja sam, a i on, probao da hostujem server preko game spy-a medjutim on se ne vidi na spisku servera. Problem je zato sto smo korisnici kablovskog neta preko SBB i oni ti daju neki fiksni IP npr 10.2.1.77, a uz njega se koliko sam razumeo generise jos neki (bar mi tako prijavljuje game spy). Sta da radim? Btw, gamespy mi prijavljuje da mozda imam i ukljucen neki firewall, a nemam. Kako bre da se igramo?
Hvala unapred!

Nikako preko SBB-a.Ti si u stvari u lokalnoj mrezi sa adresom 10.2.1.77 (ovo su rezervisane adrese za lok.mreze).SBB Ruter ima aktivan firewall i sa neta se samo on vidi.Dakle vi ostali u lokalu (SBB mreza) se ne vidite. cheers

Tacno, korisnici kablovskog interneta ( kod nas ) NE MOGU da hostuju.

Teoretski, zbog NAT translacije adresa koji se koristi trebao bi prvo da ustanovis koja ti je uopste IP adresa, zatim da se urade jos neke konfiguracije router-a da bi se dolazni saobracaj prosledjivao bas na tvoju adresu i na kraju jos da forward-ujes i portove koji se koriste u odredjenoj igri.

Bojim se da je na danasnjem nivou tehnoloskog razvoja telekomunikacija u ovoj zemlji sve to malo mislena imenica.

Sto rece drapin NAT translacija-prevodi vase lokalne adrese u javnu (internet)-svi iz mreze se vidite kao jedna adresa (jedna masina).To je u praksi stvarno tako jer se vasi zahtevi upucuju ruteru a on dalje komunicira sa masinama na netu i obrnuto.NAT je pokrenut na ruteru-masina server provajdera.Moguce je da se na ruteru podesi da to sto stize ide ka tebi, ali to je u praksi nemoguce jer bi uzeo previse resursa rutera (po njihovom misljenju) i smorio administratora.U SBB-u razmisljaju, zasto bi to tebi cinili za dzabe.Oni ne znaju za pojam-zadovoljan klijent.
Tako je to kod nas!
Pa sad da svi navalimo na cudo-kablovski Internet.
Pozdrav. cheers

Vrh Dno