Šta je novo?

Pitanje u vezi C2D

smarac

Čuven
Učlanjen(a)
11.09.2004
Poena
660
E kad se ocekuje pad cena C2D procesora ?
Znam da je intel najavljivao pad cena ali neznam kad ?

E jel neko ima E4300? kako radi i kako se klokuje ?

Čisto sumnjam da će cijene padati?

E4300 bio je na bench testu ali nisam siguran. Pogledaj oficijalni thread...

Poslednja izmena:
hvala :) to je sve sto mi je trebalo :)
e a jel ti se mnogo greje procesor ? do koliko si ga max naterao ?

Poslednja izmena:
E stvarno, ajd baš napiši temperature. *** zorzu je radio na 25 stepeni, prosto mi to nemoguće deluje. :wave:

Moguce, kod ortaka E4300 na 3.15Ghz, idle 20c, pod s&m 40c, hladjen TT-BT-om i kuciste je dobro provetreno ,inace iscitava temp iz samih jezgra.

Poslednja izmena:
lepo lepo :) a sad recite mi cenu po kojoj je kupljen doticni procesor a da nije 3 evra jeftinije od 6300

Pa ako je istina da se toliko manje greje i obzirom da ima 9 množilac i 5e manje od 6300 je po meni ok. I ja sam bio nameračio da menjam ali mi drug yoti reče da neradi nešto dobro u kombinaciji sa bad axe (sad nisam skontao jel samo bad axe ili 975 čipset u celosti), pa sam odustao tj zadovoljiću se ipak sa ovih 2800mhz ko što sam i planirao u startu.

ma nije meni koliko je jeftiniji od 6300 nego bih zeleo da oba budu jeftinija :) a nadam se da ce do kraja februara cena da dodje na svoje :) oko 130e i onda idemooooooooo

E druze pa za 130e ćeš ti još pošteno da se načekaš!!!!

Pa ako je istina da se toliko manje greje i obzirom da ima 9 množilac i 5e manje od 6300 je po meni ok. I ja sam bio nameračio da menjam ali mi drug yoti reče da neradi nešto dobro u kombinaciji sa bad axe (sad nisam skontao jel samo bad axe ili 975 čipset u celosti), pa sam odustao tj zadovoljiću se ipak sa ovih 2800mhz ko što sam i planirao u startu.

cek, cek...polako...sto 4300 ne radi dobro sa Bad Axe???
u cemu je poenta? ne OCuje se dobro? ili sta?
ne razumem..........

PS-mada i ako se ne OCuje to mu dodje isto ko i da ne radi!

ma nije meni koliko je jeftiniji od 6300 nego bih zeleo da oba budu jeftinija :) a nadam se da ce do kraja februara cena da dodje na svoje :) oko 130e i onda idemooooooooo

ako mislis na februar naredne godine onda si 100% u pravu
btw E6xx serija kosta danas skoro isto kolko i prvog dana......

Poslednja izmena:
U full loadu na 3ghz... 63 C a idlle 20 C.... sa box kulerom.... planirao sam titan tower... ttc nk34tz... al nisam hteo da predjem preko 50000din... xixixixixixi:-devil-: :-devil-: :-devil-:

Nesto nije u redu sa tim temperaturama, ako ti je u idle-u 20 C kolika ti je ambijentalna temperatura (u kucistu, sobi itd.) Sa druge strane razlika idle-full load od 43C je prevelika, kod vecine korisnika sa C2D ona je maksimalno 20C, a cesto i manje.
Pre sam sklon da verujem kako je u pitanju lose kalibrisana temperaturna dioda/sonda u samom procesoru ili neko neslaganje sa plocom nego da su te temperature zaista tacne.

Ček, ček, jeli važi i dalje za ono najavljeno pojeftinjenje u Q2?

Ma naravno da nema sanse da je 20C realna temp, verovatno je problem u jos uvek nedovoljnoj podrsci za 4300 kroz bios ploce i software-a za izcitavanje temp, ali nema razloga za brigu posto ce se situacija vrlo brzo popraviti.

Ček, ček, jeli važi i dalje za ono najavljeno pojeftinjenje u Q2?

ma vazi al to moze da bude, teoretski i u maju, gde pise da to mora da bude bas april?
a po cenama kod nas kod nas to nesto i ne vazi bas kako treba da vazi

Ma naravno da nema sanse da je 20C realna temp, verovatno je problem u jos uvek nedovoljnoj podrsci za 4300 kroz bios ploce i software-a za izcitavanje temp, ali nema razloga za brigu posto ce se situacija vrlo brzo popraviti.

Pa da... i ja mislim da je nemoguce da bude 20C... temperature sam merio preko core temp-a... evo kada ukljucim orthos prime... temperatura odmah skoci na 40C... tako da mislim da je to realna temperatura... Meni se cini da sam negde procitao da kod intel procesora sonda pokazuje najvreliji deo... sredinu jezgra... mozda i gresim... tako da je nemoguce da bude 20C... u idle-u...

@Proday Bice da je nesto do 975chipseta, i oni sa xbitlabsa su ga prvo probali na DFI Infinity 975X/G i nisu uspeli fsb preko 300 da postignu pa su presli na P5B Deluxe

Nesto ne kontam: gledam na ITsvetu cene C2D CPUa i E6300 i E4300 kostaju prakticno isto?! Ok, E4300 je nov proizvod ovo-ono, ali zar ne bi trebalo u startu da ima primetno nizu cenu posto ima slabije odlike? Ili se ceka da se omasovi u radnjama, pa da mu tek onda padne cena (sto bas i nema neke logike)?

Poslednja izmena:
Dosta bre kukanja tipa "mi bi smo kupili" ali je mnogo skupo,
"zar ne bi trebalo da je jeftiniji jer je noviji" i ostalo...
4300 je dobar procesor pa cak i da je cena ista kao kod 6300
vredi ga kupovati pre nego 6300...
Ljudi imate 9x mnozioc i nema vise potrebe za visokim FSB-om
da bi ste dobili 3+ GHz ...
Dok nije bilo 4300 procesora za 75% ljudi 3GHz C2D je bio samo misaona
imenica a sada kada skoro svako moze da ima po ceni naj-jeftinijeg procesora
performanse skoro kao najskuplji C2D opet nesto fali ...
Ljudi nikad zadovoljni ...
Low cost memorija tipa bilo sta sto radi na 667MHz i naj-jeftinija 965 ploca
i eto vam u 90% slucaja 3GHz bez problema (FSB 333MHz)
Ko kupuje C2D a ne zeli da ga vozi vise od default-a neka kupi 6300
zbog malo veceg FSB-a i 66MHz veceg kloka i to je to...
Evo kod mene je samo uboden procesor i u bios-u sve setovano
na auto (voltaze i tajminzi), podignut FSB na 350MHz i sve radi bez problema...
Nemam vremena trenutno da se igram sa voltazama i tajminzima, ulazi u windows-e i na
3.4-3.5GHz ali pucaju testovi S&M i slicni ...

Poslednja izmena:
E kad se ocekuje pad cena C2D procesora ?
Znam da je intel najavljivao pad cena ali neznam kad ?

E jel neko ima E4300? kako radi i kako se klokuje ?

Odlican procesor, pristojna mu je i cena. FSB je 800 Mhz, pa ne zahteva nenormalno skupu plocu i memoriju da bi ga oc.-nuo. Garantovano se klokuje na 3.2 Ghz, svaki primerak.

Ako imas srece, mozda moze i na 3.6-3.7.

Ako mene pitas, ovo je best buy! :)

Poslednja izmena:
Izgleda da spadam u manjinu na forumu kojoj ne viri lova iz b**e...
Pitam radi razjasnjenja zasto uslovno receno losija stvar ima istu cenu kao i bolja,a neko prica da se zalim... el' neko video da se zalim u prethodnom postu?!

A el' neko video da sam samo tebe quote-ovao ?!
Ovo-ono koliko su to slabije odlike kod 4300 o odnosu na 6300 (procentualno)
4300 je na defaultu sporiji 1-5% odokativno od 6300 zbog citavih 66MHz razlike
i malo boljeg mem. transfera kod 6300 ....
Isto toliko 1-5% je 4300 jeftiniji ili je barem bio jeftiniji, pa onda sta tu ne valja ??

Poslednja izmena:
@Ricmi: Ne vidim da si ikoga citirao, a post ti skroz deluje da si meni odgovorio (nisam citao prethodne). Koliko god da je losiji - losiji je svejedno. Nije li logicno da ima bar nesto nizu cenu? Po ITsvetu E6300 ima za 185, E4300 za 186e. Ne znam za tebe, al' ja cu pre da uzmem E6300 za taj kesh, pogotovu sto neko napisa da ti treba ludilo ploca da bi se E4300 OCno...

Ajd, sad neko ozbiljan da mi kaze, ako zna, zasto E4300 ima toliku cenu? Jesu li to nasi vajni trgovci nabili ili i napolju kosta k'o i E6300? Ili je nesto drugo u pitanju?

Cena je trenutno nesto malo niza u odnosu na 6300, EU(Estradni Umetnik:d ) je rekao red velicina cena, ali ce prema najavama iz intela cena u Q2 pasti na ~115$ tj. kod nas ~125e,), da li ce tako i biti videcemo...

core.jpg

Poslednja izmena:
pogotovu sto neko napisa da ti treba ludilo ploca da bi se E4300 OCno...

Ko je rekao da treba dobra ploca... vazno je da moze 333mhz a to moze i najjeftinija... za 6300 ti treba dobra ploca zato sto on ima 7x mnozioc... trebala bi ti magistrala od 425 za 3ghz a to bas nemoze svaka ploca... 6300 ima samo neke opcije bolje od 4300 a koje nemaju upotrebnu vrednost... barem meni... time da je meni dosta bolji 4300 iako je 6300, 600 din skuplji, barem tamo gde sam ja uzimao... jedini proc koji odgovara po mnoziocu je 6600 ali je papren...

Nazad
Vrh Dno