Šta je novo?

Pitanje u vezi boot time-a za EVO

ficicaaa

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2008
Poena
380
Jel ovo dobro ssd 840 evo 250gb ?
Poshto imam nakacenu i mrcinu od 2TB...pa mi za oko 25sec ulazi u win 7 od pritiskanja power dugmeta...to mi se cini malo mnogo...ili ne ?
Evo rezultata
ssd.jpg

Boot time od paljenja do ulaska u windows najviše zavisi od matične ploče i njenih kontrolera. Duže vreme se inicijalizuje ploča i kontroleri nego što traje sam ulazak u win.

Predpostavljao sam...al mene zanima jel 30sec neki maximum od paljenja kompa ?

Evo malopre izmerih kod mene, takođe je u pitanju 840EVO 250GB, od paljenja do kraja post ekrana i inicijalizacije svih kontrolera celih 22 sec, do prikazivanja logon ekrana (win7) prođe ukupno 37 sec. A pre više od 10 godina sam imao Asus nForce 1 ploču koja je sa 80Gb ata diskom ulazila u Win XP za dosta manje vremena. Kod te ploče post ekran trajao 7-8 sec pre pojavljivanja prvog win loading ekrana.

Drugim rečima ne obaziri se na boot time, zavisi mnogo više od ploče i windows-a nego od brzine SSD-a.

Jel si na sata 3, mislim imas na ploci?
Znachi ja mogu da pevam sa 25-27 od paljenja do windows-a (da mogu da radim odma u njemu)?

Koristim Intel Sata2 kontroler, sa Sata 3 nije brže već sporije u mom slučaju, jer je to još jedan dodatni kontroler na ploči koji mora da se inicijalizuje. A ti da pevaš :)

Zanimljivo je da kad izvadim mrcinu od 2tb da mi podigne sve od paljenja za max 17sec... :S

Normalno, jedan hdd manje da se inicijalizuje pa i koja sec manje do ulaska u win. Ja imam ssd + 3 hdd-a i za svaki se izgubi po koja sekunda, plus što je ploča inače od sporijih po tom pitanju.

Moja je
msi z77a-g43
i na to i5 3570k i 8gb rama
:D

I da zashto mi stoji ATA umesto SATA na as ssd ?

Ok, nego mi cudno jer nekom ne pishe ATA ispred, samo ime ssd-a...

Danas, uradi update firmvera i stavio RAPID mode (koji pritom ni ne znam tacno cemu sluzi) i dobijem ove rezultate....
Da li rapid mode menja neshto i cemu sluzi ?
ssdnovo.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno