Šta je novo?

pitanje u vezi Acronis Backup & Recovery 11

dzidza_bidza

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2005
Poena
375
Ranije sam koristio Acronis True Image Echo Workstation 9 sa opcijom universal restore gde sam imao jedan imidz (image) sistema koji sam stavljao po potrebi da li na skroz nov neparticionisan hdd ili na vec podeljen disk sa postojecim sistemom. Kada sam vracao imidz sistema na vec podeljen disk u samim opcijama Acronisa mogao sam da prilagodim velicinu sistemske particije, odnosno ukoliko je sam imidz radjen na particiji od 70gb npr., a postojeca particija na koju treba da stavim taj imidz je manja ili veca, u dva poteza sam mogao da prilagodim obicnim slajderom velicinu particije bez problema.
Sada sam presao na Acronis Backup & Recovery 11 takodje uz opciju universal restore koja radi fantasticno na novim diskovima, ali kada su u pitnju vec podeljeni diskove ne mogu da povecam ili smanjim velicinu sistemske particije, iako u opcijama samog wizarda ima ta opcija, ali cim promenim malo velicinu particije i kliknem ok, on mi izbaci gresku i kao ne moze. Nikako ne mogu da provalim u cemu je problem :wall:

Ima li neko iskustva oko navedenog problema?

I ja ga koristim, mislim da bi mogao da menjaš veličinu particije kad vraćaš image, mora da to uradiš na slobodnom mestu na disku, tj. da tu ne postoji particija
Samo mislim da je tako, nisam obraćao pažnju
MOžda ti ovo moje iskustvo od pre neku godinu pomogne :
Radi se o tome da sam koristeći ATI Echo Workstation 8 ili 9, ne sećam se tačno, davno je bilo, imao problema sa jednim kompom sa vraćanjem imagea na particiju, pucalo je
To mi se prvi put tada desilo i nikada više, posumnjao sam u ATIEW, međutim nije bio problem on, već hard disk, tj njegovi MBR i particional tabela, imale su upisane neke čudne podatke i ATIEW se zbunio i pucao je ( problem sam rešio kopiranjem ostalih podataka na rezervni disk, formatiranje tog problematičnog diska i onda je image vraćen normalno )

Da se dopunim, malo sam mozda bio nejasan. Ne treba ja fizicki da menjam velicinu particije, vec je problem sto je imidz uradjen na particiji koja je bila recimo 50gb, kreirani imdz mi je velicine nekih 5gb i sad treba da stavim taj imidz na particiju koja je manja ili veca od izvorne ili cak da na novom neaprticionisanom disku hocu da umesto 50 koliko mi daje Acronis to bude vece ili manje, e u tom trenutku kada hocu da uradim taj, da ga nazovem, virtuelni resize on mi izbaci gresku, prosto particija na koju stavljam sistem mora biti identicne velicine particiji sa koje sam radio imidz.
To nije bio slucaj sa ATIEW, tamo sam mogao da vracam imidz na koliku hocu particiju.

Nadam se da sam bio jasniji :)

Evo sad bas gledam, verzija v9 te u toku wizarda cak i pita da li hoces da menjas velicinu particije i sve je jako prosto, ne znam sta je problem sa v11.. :S

Poslednja izmena:
Ja sa Acronis Home 11 uspevam da odradim bez problema. Znaci image je uzet sa particije 70GB a radim restore na vecoj ili manjoj particiji.
Imam skoro dva identicna netbooka ali su hardovi razlicitih velicina u njima, samim tim particije su drugacije, pre svega sistemska za koju i radim recover.

Meni sa Backup&Recovery 11 nece. Ja svaki put dobijam gresku "resizing is unavailable". Verovatno kod tebe ima veze sto je Home varijanta.

Vrh Dno