Šta je novo?

Pitanje u vezi 8800 GT/GTS 512mb/256bit

Haslem

Cenjen
Učlanjen(a)
03.01.2014
Poena
151
Pokrenuo bih jednu temu u vezi starije graficke kartice.
Imam stariju masinu, nisam finansijski dobar da bih mogao da priustim konfiguraciju tako reci savremenu tehnologiju. Zapravo imam plocu MSI P4M890M-L, 2Gb Kingston DDR2 na 800Mhz, procesor Core2Duo E4500 2.2Ghz (Socket 775). Trenutno na ovoj konfiguraciji imam MSI GT520 koji poseduje 1gb/64bit. Jeste da ona ima HDMI i podrsku DX11, ali mislim da je kartica vrlo slabe klase nesto poput one pocetnicke GT210. Dakle Geforce 8800 jeste stara kartica ali vidim da ima odlicne performanse, cak sam i pogledao negde da 8800 ima bolje performanse od 9600 (gpuboss compare) ali trosi vise struje. Sta mislite da li je ova kartica neki maximum sto moze da se izvuce jer igram igrice i nadam se da moze da pokrene neke novije naslove, naravno ne mislim da igram igrice iz 2014 ali trebalo bi da potera naslove iz 2011 i 2012. Verovatno dosta vas na forumu su se susretali sa takvim karticama pa mi je svako misljenje ili neka preporuka dobro dosla. Pored toga interesije me koliko je napajanje potrebno za ovu karticu naravno i da ima malo lufta, da ne bude pod stalnim opterecenjem.

Ok je to graficka,ali ne vredi koliko je cene po oglasima (3-4000din)... Za malcice vece pare se uzme moderna grafa,koja ce da potera i najnovije igre.

Gledao sam za manje para moze se naci verzija 320Mb/320bit. Kakva je ona u odnosu na ovu 512/256bi. Kolika je razlika u kvalitetu jer ova 320 kosta okd 25 evra a 512 35 evra pa na vise

Pre svega, koje napajanje imas?

Slazem se da je losa kupovina takav matori GeForce. A ove dve sto je napisao d0minat0r su prejake za tvoj procesor, pa nisu smislena kupovina.

Neces videti neku razliku u tim sto si naveo...
Uzmi nesto modernije,tipa 6770, 6850....
Napajanje bilo koje krsteno oko 500w je ok.

G92 u 8800GT/GTS 512 je po meni jedan od najdugovecnijih gpu-ova ikada napravljenih, ali danas je ipak previse star i tehnoloski prevazidjen (uzmi u obzir da nvidia u drajverima podrzava samo DX11 gpu-ove i navise). Nadji nesto jace, GTS450 pa na gore, max 6850, posto preko toga ce te procesor kociti. Samo vidi da imas valjano napajanje od 500 do 600W.

460gtx bi bio neki optimum,a niti je preskupa,niti se pekla po rudnicima.

Ali se pekla u rerni.

A covek nikako da kaze koje napajanje ima...

460tica?tesko,jos ako je dualfan model poput msi twinfrozr-a,to moze decenijama da radi,iako je fermi.drug jos ima 480tice,i pored sve price eno dve u sli-ju pomazu globalnom otopljavanju a ni da acnu posle toliko vremena,kamoli dualfan 460tica.mada,630tica,640tica i slican radeon iskoce po 30tak e.

Vrh Dno