Šta je novo?

pitanje-slika na Eagle mx440?

Floyd

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
620
kakva je slika na ovom eagle-u,cuo sam da se popravila sa g-force4 serijom,karta bi se koristila u 1024x768 rez.

Ja sam probao u par navrata GF4 MX460 u Eagle izvedbi (crne boje) i slika nije uopšte loša, bolja je nego na npr. Eagle GF2 MX posebno u 1024x768.

Floyd je napisao(la):
kakva je slika na ovom eagle-u,cuo sam da se popravila sa g-force4 serijom,karta bi se koristila u 1024x768 rez.

Sasvim normalna...
Neki kazu "isprana", sta to znaci nemam pojma, valjda misle nesto bledja... TJ Zasicenje boja je kao slabije po defaultu.
Naravno zavisi od monitora.
(Sve ovo se odnosi na MX460 varijantu koja je u stvari 440...)

Od onih koje sam ja gledao jedino mi je lepsa Matrox-ova (G200).

hvala na odgovorima,to me je zanimalo posto jednom kolegi treba takva karta za komp.(oko 70€),

Floyd je napisao(la):

Ja sam je imao i mogu ti reci sve dok nisam uzo Leadtek-a mislio sam da je slika normalna.Ipak razlika je vidljiva(boje su nekako "zivlje" kod Leadtek-a):D

Re: Re: pitanje-slika na Eagle mx440?

Cvele je napisao(la):
Ja sam je imao i mogu ti reci sve dok nisam uzo Leadtek-a mislio sam da je slika normalna.Ipak razlika je vidljiva(boje su nekako "zivlje" kod Leadtek-a):D

Naravno, ali daleko od toga da je slika na ovom Eagle-u loša. Sve ima svoju cenu...

Floyd je napisao(la):
hvala na odgovorima,to me je zanimalo posto jednom kolegi treba takva karta za komp.(oko 70€),

Gde to ima za 70e ajde baci na email ili pm?

Re: Re: Re: pitanje-slika na Eagle mx440?

delimir je napisao(la):
Naravno, ali daleko od toga da je slika na ovom Eagle-u loša. Sve ima svoju cenu...

Naravno da nije losa slika,nego samo kazem da su boje malo drugacije(citaj lepse)od boja na Eagle-u.A inace Eagle mi je radila sasvim korektno!
Pozdrav!cheers

Re: Re: Re: Re: pitanje-slika na Eagle mx440?

Cvele je napisao(la):
A inace Eagle mi je radila sasvim korektno!

Dobro si me podsetio...Samo da napomenem da kod mene Eagle GF4 MX460 nije hteo da radi na Gigabyte 7VRX ploči (radio je npr. Prolink). Na Abit-u (modeli KT7 i KG7) i ASUS-u (model A7V133-C) Eagle je radio korektno...

Danas sam video dva Eagle-a MX440 i slika se pokazala sasvim solidnom, ako kao reper uzmem moj Asus MX440.

performanse

dali je eagle brz onoliko koliko treba da bude, odnosno dali ima 128bit ddr a ne 64bitnu memoriju kao na primer galaxy koje su ubedljivo najgore. Kolika je brzina mem i koji je proizvodjac?

Re: performanse

sasami je napisao(la):
dali je eagle brz onoliko koliko treba da bude, odnosno dali ima 128bit ddr a ne 64bitnu memoriju kao na primer galaxy koje su ubedljivo najgore. Kolika je brzina mem i koji je proizvodjac?

Prvo idi na Eagle-ov site i pogledaj sliku...
http://www.espco.com/PRODUCTS/VGA/HTML/e_GeForce4-MX440.htm

Moj primerak koji je kao 460 ima hy5dv281622at-5 hyndai hynix 221a korea Memorija!

To je bivsi (bankrot) Hyndai.
Ono 5 na kraju znaci 5ns == 200MHz tj 400 jer je DDR.
Na njihovom sajtu kad udaris search za tu istu memoriju oise da je 222MHz tj 444MHz ddr... Kad pokupis data sheet pise 200MHz a imaju je i u nekom drugom pakovanju tad je 233MHz! E sad ti vidi... Moze dosta da se klokuja ali se greje pa pocne da brljavi... Ja je vozim na 460...

Ima stos, slika na njihovom sajtu je neka druga memorija (a i model je mx440).
To i jeste stos sa iglom (orlom) ne zna se sta ces dobiti, moras sam videti.

Nazad
Vrh Dno